About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Fastaval - Otto Under the Sea (2019)

Fastaval - Otto Under the Sea

Location: Mariagerfjord Gymnasium og Hobro Idrætscenter, Hobro, Denmark 🗺️
Date: 17. - 21. April 2019

Part of: Fastaval

About the convention:

Æresgæst: Shut Up & Sit Down.

Scenarios

💾 2028 Katrine Wind
💾 Black Metal Live 2: Froztbitten Thunder Edition Benjamin S. Jørgensen
Milton Felice Brambati Lund
💾 By the Forest Rasmus Troelsen
💾 Cyberpunk: Inhumanity Mads Egedal Kirchhoff Hjemmelavet
💾 Den trettende gang Anne Vinkel
💾 Easter - a Tragedy Tim Slumstrup Aunkilde
💾 Finishing the Bottle Nicolai Strøm Steffensen
💾 Ghostbuster by Gaslight Muriel Algayres
💾 Investigating Madness Louis Martinus Kehlet
💾 It's Always Sunny in Rome Henrik Dithmer
💾 Kill the Elites Jakob Thestrup Eskildsen
Stefan Larsen
Niels Sangill
Shadowrun
💾 MIA Lasse Arnsdorf Pedersen
💾 Operation Eclipse Troels Andersen Kjær
💾 Paladins lampe Kristoffer Apollo
Christian Savioli
Systemløst
Posthaste Lars Kroll
Anne Vinter Ratzer
💾 Queen Bees Thor Fejerskov Jensen
Marie Wolfsberg Oscilowski
💾 Remember the Amazons Johannes Busted Vestergaard Eget system
💾 Samsara Jacob Schmidt-Madsen Systemløst
💾 Save Some Light for Me Evan Torner
💾 Soul Whisperer Mette Finderup
💾 Stockholm Syndrome Kamilla Kate Brichs
💾 The A-List Martin Andreas Dahl Sinding
💾 The Abortionists Jon Cole
Kelley Vanda
💾 The Black Pill Tayler Stokes
💾 The Charcoal Devil Mikkel Bækgaard
💾 The Gates of Remembrance Troels Ken Pedersen
The Horror from the Moon Tower Morten Greis Petersen Fakkelskov
The League Sebastian Nemeth
Ida Mia Thylstrup
💾 The Master of Mirrors Elias Helfer
💾 The Racing Rats Kristian Bach Petersen
💾 The Truth About Eternity Clio Yun-su Davis
💾 The Wondrous Tina Heebøll Arbjørn
Nina Runa Essendrop
💾 Thorvald Stauning – Varulvejæger Kristian Bach Petersen Eget system
To the Bitter End Bjarke Pedersen
Lizzie Stark
💾 Tramuntana Rasmus Høgdall Mølgaard
💾 Trauma Ward Mo Holkar
💾 Trump Stefan Skriver Lægteskov
Under My Skin Emily Care Boss LARP Jeepform
💾 Wolfenstein 1950 Mikkel Bistrup Andersen

Board games

50 Clues: Pendulum of the Dead Jeppe Norsker
💾 Arena Mechs Peter Just Jensen
💾 Automata Andreas Frisch
Behemoth Morten Brøsted
Bodensee Tourismus Andreas Esbech
💾 Checkpoint Rally Jesper Kjær
Cover Blown! Holger Borum
Carl Johan Hanberg
Jonas Hingeberg Ruge
Mathias Munk Ulrich
💾 Cumulus Johannes Følsgaard
💾 Eldritch Arkham Vincent van der Zwaag
💾 Exoplanet Colony Juan Pablo Vargas Seguel
Flick Race Simon Konski
Jeppeh Olsen
Fog of Love: Midlife Crisis Jacob D. Jaskov
💾 Illumuffinati Peter Møller
Mice & Dragons Romain Caterdjian
Mudita Mads Fløe
Allan Kirkeby
💾 Parasite Uffe Thorsen
Party Survival Niklas Høøk
💾 Scion Ryan Rohde Hougaard
Storm Chasers Dan Halstad
💾 Tenure Tournament Aske Severin Juul Christiansen
Jakob Givskud
💾 The Machine Kasper Lapp
The Planets Are Revolting! Matthew Nadelhaft
💾 The Two Princes Martin Bødker Enghoff
💾 Whirling Witchcraft Erik Andersson Sundén

Fastaval Junior

💾 Brev fra Noctus Ryan Rohde Hougaard
Drillehobbitter Johannes Busted Vestergaard
Endnu en elefant fik sin snabel Dorthe Nielsen
Forældrerådet Tore Vange Pedersen
Horden Eleonora Andrea Kapow
Ole og de magiske hækdyr Stefan Skriver Lægteskov
Pirates of Zabor II - Det sunkne tempel Jens Thorup Rasmussen
💾 Sort påske Terese M. O. Nielsen
Terrorist eller frelser? Bjarke Vennerstrøm Annesen
💾 Uncle Timothy's Will Keith Herber

Awards

Æresottoen

Joan Zenia Juhl Hansen
Selv om hun ikke vil indrømme det, har Joan gennem mange år gjort et beundringsværdigt stykke arbejde for rollespilsmiljøet og Fastaval. I foreningen Vølven, som bunkermedlem, i Infoen, som general i 2007, som IT-mama, i spidsen for ALEA og nu som tryghedsvært gennem tre år - og der er er ingen tegn på at hun stopper.

Men Joan er ikke kun en slider. Hun er også et menneske, der med stort overskud formår at hjælpe til, når det gør allermest ondt. Hun er flere gange trådt til i følsomme sager og har tacklet dem på en tryg og kompetent måde. På mange måder har Joan været vores tryghedsvært lang tid før, hun var med til formelt at indføre dem på Fastaval. Tryghedværterne som koncept er så elegant, effektivt og ligetil, at det nu har bredt sig ud over landets grænser. Tryghedsværterne skaber tillid mellem organisationen og deltagerne. De gør fastaval-oplevelsen sikker både for den almindelige con-gænger og for de mange frivillige arrangører.

Joans særlige evne til at række ud, lytte og vide hvad andre mennesker har brug for, har for evigt ændret Fastaval til et bedre og mere trygt sted for os allesammen.
Ole Sørensen
Ole er roen i Fastavals kreative kaos og det har han været i mere end ti år. Han har siddet i Infoen, Bunkeren, været general i 2014 og 15, været aktiv i ALEA, været tryghedsvært og meget, meget mere.

Ole er ikke højlydt af gemyt, og har ikke brug for at gøre et større væsen af sig. Derfor ved de færreste, at han flere gange har reddet Fastavals røv på imponerende vis. Senest da Mariagerfjord Gymnasium ikke ønskede at fortsætte samarbejdet med Fastaval. De havde svært ved at se, hvorfor Fastaval overhovedet gavnede - vi fyldte, larmede, drak og rodede for meget. Men “Skole-Ole” drog til Hobro og inviterede til møde med både rektor og byråd og fik dem til at skifte mening.

Den evige diplomat Ole genskabte roen og overbeviste beslutningstagerne om den værdi, Fastaval har for byens kulturliv. Uden ham ville vi ikke eksistere i Hobro. Altid hjælpsom, ansvarstagende og til rådighed for andre. Ole er en så essentiel del af kongressens DNA, at vi kun kan håbe han aldrig går på pension fra Fastaval.
Sofie Liv Støvelbæk
Sofie er et menneske der påtager sig opgaver og lederskab med en fremsynethed og en professionalisme, som de fleste kun kan drømme om. Med sine foretrukne våben - excel-ark og budget - har hun mesterligt ledt slagets gang på en endeløs række af små og store projekter gennem de sidste ti år. Hun har stået i spidsen for kongresserne Forum (2010, 2011 og 2017) og Knudepunkt (2015 og 2019), som begge kun er vokset og blevet bedre med Sofie ved roret. Hun har lavet alt fra foreningsarbejde til børnerollespil, børnesommerlejre og senest Orkerne Kommers sommerskole som den logistiske mester.

I dag har Sofie gjort sin entre på Fastaval, hvor hun er brudt igennem på den mandsdominerede brætspilsscene, både med innovative spil og som en stærk meningshaver i dommergruppen.

Sofie er et forbillede for kvinder i både rollespil og brætspil og hun balancerer perfekt mellem at være kreativ designer og praktisk producer. Hun stiller sig aldrig forrest for at modtage hyldest, men gemmer sig for det meste i skyggen med et clipboard og sit uendeligt kølige overblik.
Troels Ken Pedersen
Man skulle tro at Troels er drevet af Duracell. Han spytter det ene rollespil ud efter det andet. Både til Con2, VikingCon og Fastaval. På bloggen PlanB skriver han utrætteligt om både dansk og internationalt rollespil, for at reflektere og skabe dialog om mediet. Her giver han også plads til nye stemmer og anerkender de scenarier, der ikke fangede juryens øje. Samme mindset havde han også som scenarieansvarlig, hvor der var tydeligt fokus på debutanter og diversitet.

Troels er på mange måder fastavalrollespillets uofficielle ambassadør i udlandet. Han skaber hele tiden nye forbindelser og henter inspiration med hjem. Men endnu vigtigere viderebringer han den unikke fastavaltradition til de engelsktalende, gennem sit store engagement i Fastaval Translator Task Force og Trånslåtørs.

Troels er ikke bare tolk, han er formidler. Han arbejder uden stop på at forklare og oversætte Fastaval og dets rollespil. Ikke kun de talte og skrevne ord, men selve konteksten, historien og essensen af Fastaval.
Nynne Søs Rasmussen
Der findes få mennesker så passionerede, hårdtarbejdende og viljestærke som Nynne. Lang tid før diversitet var et gængs begreb i dansk rollespil, knoklede Nynne benhårdt for at give danske rollespilskvinder plads og stemme – selvom hun ofte blev modarbejdet. Som programlægger og hovedarrangør på både Knudepunkt (2011 og 2015) og Forum (2012 og 2013), var hun altid stemmen, der insisterede på kvinders inklusion og repræsentation. Og som feministisk skribent og debattør har Nynne stået stålfast i første skudlinje, i en række opgør, som har bidraget til at Fastaval og rollespilsmiljøet i dag er et bedre sted for især kvinder.

Nynne er ikke bange for den slags arrangørposter, der har potentiale til at gøre hende upopulær. Således tager hun i år sin fjerde tjans i Ottojuryen siden 2014, denne gang som overdommer. Men selv når hun er i uvejr formår Nynne altid at møde mennesker med empati og tålmodighed.

Igennem de sidste to år har Nynne brugt sin tid som dedikeret lærer på Efterskolen Epos og som (med)forstander på Orkerne Kommers sommerskole, hvor hun er med til at forme den nye generation af rolle- og brætspillere. Vi håber de bliver mere som hende.

Bedste Innovation

Parasite
En ung og forvirret parasit rammer en rumstation. Parasite er et asymetrisk to-spiller-spil hvor den ene spiller styrer parasitten der desperat forsøger at få sine behov opfyldt uden helt at vide hvad de er men den anden spiller styrrer rumstationen der gør sit bedste for at forsvare sig selv imod det udefrakommende angreb.

Parasite nomineres for at skubbe til grænserne for hvad et asymetrisk spil kan være og evner at give sine spillere to vidt forskellige spiloplevelser uden at gå på kompromis med spillets balance og sjæl. Det udfordrer ens tanker omkring hvordan et brætspil skal læres og opleves første gang det spilles.
*
A young and confused parasite hits a spacestation. Parasite is an assymetrical 2-player game where one player controls the parasite desperately trying to fulfill its needs without quite knowing what they are. The other player controls the station doing its best to defend itself from the alien attack.

Parasite i nominated for pushing the boundaries of what an asymmetrical game can be, while giving its players two widely different boardgame experiences, without compromising the games balance and soul. Parasite challenges players thought on how a boardgame should be learned and experienced the first time played.
Eldritch Arkham
I Eldritch Arkham styrer spillerne hver deres gruppering i kampen om byen Arkham og dens indbyggere. Hver gruppering styres på vidt forskellig vis rundt på et centralt bræt der repræsenterer byen samtidig med at de på deres eget personlige bræt tjener point på unikke måder. Nogen ved at kidnappe de lokale indbyggere eller andre spillere, nogen ved at ofre deres egne folk til mørke guder og andre igen ved at sende deres agenter på missioner i byen.

Eldritch Arkham nomineres for sin unikke blanding af brætspilsmekanikker, i en balancegang der kunne gå på en knivsæg, uden at gå på kompromis med hjertet i hver enkelt af spillets mangeartede roller.
*
In Eldritch Arkham the players control different factions battling for control of the city of Arkham and its inhabitants. Each faction moves around the central board in wildly different mechanics while gaining points in unique ways on their own player board. Some by kidnapping the local population eller other spillere, some by sacrificing their own people to dark gods and others still by sending their agents on secretive missions in the city.

Eldritch Arkham is nominated for its unique blend of boardgame mechanics, that balances on a knifesedge without compromising the heart of each individual role in the game.
Mice & Dragons
Mice and Dragons er et let-tilgængeligt dexterity-spil hvor man ved hjælp af et magnetisk dragehovede for enden af en bøjelig hals forsøger at fange mus i et 3-dimensionelt hulelandskab samtidig med de andre spillere. Spillet indeholder flere forskellige huler som dragerne kan drage på jagt i med hver deres måde at score point på.

Mice & Dragons nomineres for sine nyskabende idéer indenfor en utroligt velafprøvet genre. Det skubber spillerer, store som små, til at udvikle ikke blot deres fingerfærdigheder, men også deres rummelige sans i en legende setting.
*
Mice and Dragons is an easily accessible dexterity game in which you guide a magnetic dragon head on a flexible neck around a 3D cave landscape to catch mice simultaneously with other players. The game contains different caves with varying scoring options in which the dragons can go hunt.

Mice & Dragons is nominated for it’s new ideas within a well-tried genre. It pushes its players, young and old, to develop not only their dexterity, but also their spatial senses in a playful setting.
Storm Chasers
Stormchasers er et vanvittigt kapløb om at få taget billeder af stormene uden at blive opslugt at tornadoen. Spillerne styrer deres biler rundt ved hjælp af real-time terninge-slag samtidig med at en af spillerne styrer tornadoen og stormene rundt for at ødelægge så meget de kan for de andres planer.

Stormchasers nomineres for dets nytænkende take på hvad man kan gøre med et pickup and deliver spil, alt imens at det presser sine spillere til det yderste i en hæsblæsende jagt, der kun kan gå for langsomt. Spillerne er ikke et sekundt i tvivl om deres rolle i dette stærkt tematiske spil.
*
Stormchasers is a crazy race to take pictures of the storms without being swallowed by the tornado. The players drive their cars around the board using real-time dice rolling while one of the players control the storms and tornadoes in an attempt to destroy all their plans.

Stormchasers is nominated for it’s innovative take on what you can do with a pickup and deliver game, while pressing its players to the brink in a fast-paced game that never slows down. The strong thematic lends zero doubt to the role the players take on.
The Two Princes
I 1483 dør Englands konge, Edward IV. Han efterlader sig to unge drenge som arvinger. De føres til Tower of London for at forberede den ældste bror på sin kroning, men inden længe indser de at de er fanget. De må undslippe tårnet ellers gentager historien sig og de forsvinder for evigt.
I The Two Princes fortæller to spillere sammen historien om hvad der skete med de to prinser. De to spillere arbejder sammen om at træffe valg og løse opgaver ved hjælp af en kortdrevet mekanik.

Two princes nomineres for dets evne til at skubbe narrative escapegames til et helt nyt niveau, hvor spilleren sættes i dilemmaer der føles svære, hjerteskærende og meningsfyldte.
*
In 1483 Edward IV, the king of England, dies leaving two young heirs. They are taken to the Tower of London to prepare the eldest brother for his corronation. Before long they realize that they are trapped. They must escape the tower or they will be lost forever.
In The Two Princes two players tell the story of what happened to the two heirs.
The two players work together to make choices and solve tasks using a carddriven mechanic.

Two princes is nominated for its ability to push narrative escapegames to a whole new level, where the player is pushed into strong dilemmas that feels both difficult, heartbreaking and meaningful.

Bedste Brætspil

Whirling Witchcraft
Heksene kagler og stirrer ondt på heksen til højre. I Whirling Witchcraft er spillerne hekse der forsøger at sende så mange eller så besværlige ingredienser som muligt videre til deres modspiller mod højre. Hver runde lægger spillerne en ny opskrift ned der omformer deres egne ingredienser inden de sender dem videre til næste spiller indtil nogen på det tidspunkt løber tør for plads på deres lager og dermed taber spillet.

Whirling Witchcraft nomineres for solidt spildesign, der resulterer i et spil der er både nemt og intuitivt at gå til. Spillets måde at sende ressourcer samt opskrifter videre til modspillerne, gør det både udfordrende og sjovt at sørge for at den rigtige heks taber og man derved selv vinder. Det er en fornøjelse at spille igen og igen.
*
The witches are cackling and staring evily at the witch to their right side. In Whirling Witchcraft the players are witches trying to send as many and as difficult materials on to their right neighbour.
Every round the players adds new recipes to their collection to transform their own ingredients before sending them on to the next players untill someone runs out of storage space and loses the game.

Whirling Witchcraft is nominated for a solid game-design, which results in a game that is both easy and intuitive to play. The way you send both resources and recipes to your opponents, makes it both challenging and fun when trying to make sure the right witch loses and you thereby win yourself. It is a pleasure to play again and again.
Parasite
En ung og forvirret parasit rammer en rumstation. Parasite er et asymetrisk to-spiller-spil hvor den ene spiller styrer parasitten der desperat forsøger at få sine behov opfyldt uden helt at vide hvad de er men den anden spiller styrrer rumstationen der gør sit bedste for at forsvare sig selv imod det udefrakommende angreb.

Parasite nomineres for at være et velbalanceret asymmetrisk spil der formår at skabe to helt forskellige spiloplevelser i det samme spil. Begge siders paniske forsøg på at overleve og finde frem til hinandens behov gør spillet både spændende og overraskende til det sidste.
*
A young and confused parasite hits a spacestation. Parasite is an assymetrical 2-player game where one player controls the parasite desperately trying to fulfill its needs without quite knowing what they are. The other player controls the station doing its best to defend itself from the alien attack.

Parasite is nominated for being a well-balanced asymmetrical game that manages to create two completely different experiences. Both sides panicked attempts to survive and find each other’s needs, makes the game both exciting and surprising right to the end.
Storm Chasers
Stormchasers er et vanvittigt kapløb om at få taget billeder af stormene uden at blive opslugt at tornadoen. Spillerne styrer deres biler rundt ved hjælp af real-time terninge-slag samtidig med at en af spillerne styrer tornadoen og stormene rundt for at ødelægge så meget de kan for de andres planer.

Storm Chasers nomineres for simpelt og intuitivt spildesign der formår at få både pulsen og humøret helt op hos sine spillere. Spillet er nemt at gå til og glæden ved at fange sine modspillere med tornadoen som stormen gør begge oplevelser til en fornøjelse.
*
Stormchasers is a crazy race to take pictures of the storms without being swallowed by the tornado. The players drive their cars around the board using real-time dice rolling while one of the players control the storms and tornadoes in an attempt to destroy all their plans.

Storm Chasers is nominated for a simple and intuitive game-design, which manages to both stress and enjoy the players. The game is easy to play and the joy of trapping your opponents with the tornado, as the storm, make both experiences a pleasure.
The Machine
På fabrikken forsøger manageren, styret af en af spillerne, at bygge The Machine. De andre spillere er de hårdtarbejdene (eller mindre hårdtarbejdende) fabriksarbejde der forsøger at undgå at blive fyret enten af manageren eller af fagforeningen eller måske arbejde hårdt nok til at blive forfremmet. Hver runde sætter manageren arbejdere på forskellige opgaver som de så kan vælge at løse mere eller mindre godt hvorefter han så kan uddele beløning og straf med rund hånd.

The Machine nomineres for stærkt spildesign, der resulterer i et spil der er både nemt og logisk at gå til. Spillet formår at skabe en følelse af at være fanget som arbejder i en utilgiveligt og uretfærdigt trædemølle, der for de fleste slutter med den mest ulykkelige slutning og et endnu større had til maskinen der sendte dem derhen.
*
At the factory the manager controlled by one of the players try to complete The Machine. The other players are the hardworking (or not so hardworking) labourers who try their best to avoid being fired by the manager or the union or perhaps even work hard enough to get a promotion.
Each round the manager puts the workers on different tasks that they can choose to complete more or less after which they he can deal out punishments and rewards.

The Machine is nominated for a strong game-design, which results in a game that is both easy and logical to play. The game manages to capture the feeling of being a worker trapped in an unforgiving and unjust treadmill, which for the most ends in an unhappy ending, with an even bigger hatred to the machine that caused it.
The Two Princes
I 1483 dør Englands konge, Edward IV. Han efterlader sig to unge drenge som arvinger. De føres til Tower of London for at forberede den ældste bror på sin kroning, men inden længe indser de at de er fanget. De må undslippe tårnet ellers gentager historien sig og de forsvinder for evigt.
I The Two Princes fortæller to spillere sammen historien om hvad der skette med de to prinser.
De to spillere arbejder sammen om at træffe valg og løse opgaver ved hjælp af en kortdrevet mekanik.

The Two Princes nomineres for sin fængende historie og brug af challenge kort der gør at man som spiller føler at de valg der træffes undervejs har seriøse konsekvenser senere i spillet. Det er et spil der kan spilles mange gange, uden nogen sinde at få den præcis samme historie ud af det.

Bedste Scenarie

By the Forest
I et gennemført rørende drama udfoldes den bittersøde og stemningsmættede fortælling om fire studenters venskab og omgivelsernes forventninger til dem. Spillerne inviteres til at udfolde de sympatiske drenges liv og dilemmaer i den sidste uskyldige sommer inden voksenliv og studier kalder.

In a truly touching drama the bittersweet and evocative story about the friendship of four high school graduates and the expectations of those around them. The players are invited to explore the lives and dilemmas of these very likeable boys in the last innocent summer, before their adult lives and studies call them away.
The Wondrous
Scenariet består af en perlerække af spidsfindige og velvalgte designelementer, hvor hver eneste detalje skaber et helstøbt og elegant oplevelse af magi i hverdagen. Det udforsker det sårbare i at åbne sig op og række ud til sine medmennesker på en blid og poetisk vis. Den befriende følelse følger spillerne ud af spillokalet.

The scenario is a beautiful string of well chosen design elements, where every detail creates a seamless and elegant experience of everyday magic. It explores the fragility of baring yourself and reaching out to those around you in a soft and poetic way. The players are left with a liberating feeling that will follow them all the way home.
The Gates of Remembrance
Fra start til slut er scenariet gennemført og ambitiøst, mens designet åbner porten til en stærk og nuanceret oplevelse. Som spiller mærker man det tunge ansvar for at redde Folkets kultur samt den fuldstændige mangel på nemme løsninger, når familie og fællesskab støder sammen med Alfaderens ypperstepræstinde i en splittelse de ikke selv har opsøgt.

From beginning till end this scenario is thorough and ambitious while the design opens the gates to a strong and nuanced experience. As a participant you feel the heavy responsibility of saving the history of The Folk and the utter lack of easy solutions, when family and friendships collide with the High Priestess of the Allfather in a cultural division they never sought out.
The Charcoal Devil
En velformidlet og gennemarbejdet psykologisk gyser i børnehøjde, der rammer spillerne lige i maven, når Lillebror begynder at hoste kul og når Agnetes eneste veninde forlader hende. Spillere og spilledere får de helt rigtige værktøjer til i fællesskab at skabe en dunkel og medrivende fortælling.

A solid and well produced psychological thriller seen through the eyes of a child hits the players straight in the gut, as Little Brother starts coughing up coal dust and Agnete’s only friend suddenly doesn’t live next door anymore. Players and game master are given the perfect tools for creating a gloomy and captivating story together.
The Racing Rats
Alle elementer i denne veloplagte og lettilgængelige novelle arbejder sammen mod at skabe et hæsblæsende og uforudsigeligt ræs efter Den Trehornede Rottes Ampel. Scenen er sat til en underholdende rotteintrige der med farverige bipersoner og dolkende hovedpersoner strutter af Warhammer.

All elements of this invigorating and easy accessible scenario work together towards creating a breakneck and unpredictable race for The Ampel of the Three Horned Rat. The scene is set for an entertaining rat rivalry with colourful supporting characters and stabbing prone main characters bursting with Warhammer.

Juryens Specialpris

Cyberpunk: Inhumanity
Scenariet nomineres for Verdensworkshoppen, der med syreregn og dystopisk fornedrelse får idéerne til at boble frem. Verdensworkshoppen er en kompromisløs tillidserklæring til spillere og spilleders evner til at samskabe den gode rollespilsoplevelse, såvel som en dragende invitation til at kaste sig ud i neonnatten.

The scenario is nominated for the world creation workshop, where we drenched in acid rain and dystopian degradation feel the ideas bubbling to the surface. The world creation workshop is an uncompromising vote of confidence in the players’ and game master’s ability to cocreate the good roleplaying experience as well as a compelling invitation to venture into the neon lit night.
Save Some Light for Me
Scenariet har en mission - det vil tage barndommen tilbage fra samfundets snærende bånd. Alt i scenariet - fra et hypergejlet soundtrack og dansetrylleritualer til polyamourøse konstellationer - peger langt væk fra konform. Save Some Light for Me nomineres for at være en legende samfundskritik, et på alle måder frihedssøgende scenarie uden en snert af moralisering.

This scenario has a mission - it wants to reclaim childhood from the constricting shackles of society. Everything in the scenario - from the high strung soundtrack and magic dancing rituals to the polyamorous constellations - points anywhere but to conformity. Save Some Light for Me is nominated for a playful societal critique with not a trace of moralisation but a strong lust for freedom.
Soul Whisperer
Når det røde segl brydes og formularens sande virkning afsløres, hvirvles fortællingen i uforudsigelige retninger til stor begejstring for alle i spillokalet. Scenariet nomineres for de lækre, håndgribelige formularer, som på bedste vis skaber oplevelsen af at være unge eventyrer, der roder med ting, de endnu ikke har fuld kontrol over. Og hvem kunne ikke bruge et drys Megamagi?

When the red seal is broken and the true effect of the spell is revealed, the story is taken in an unpredictable direction to the amusement of everybody around the table. The scenario is nominated for the curiosity inducing scrolls, which in the best possible way create the experience of being young adventurers dabbling with things beyond their control. And who couldn’t use a touch of Mega Magic?
The Abortionists
Scenariet nomineres for hvorledes det med empati og historisk indsigt formår at skildre en tid hvor kønsnormerne var under dramatisk opbrud. Vi får indblik i og forståelse for kvindernes kamp for fri abort og ligestilling i 70’ernes Chicago. Vi efterlades klogere på vores fortid og mindes om ikke at tage friheden for givet.

The scenario is nominated for portraying a time, where gender norms were under dramatic upheaval, with empathy and historical insight. We gain an understanding for the women’s fight for the right to abortion and equal rights in 70s Chicago. We are left both wiser about our past and reminded that we should not take freedom for granted.
To the Bitter End
Scenariet nomineres for actionkortene som er et fremragende greb til at understøtte romantisk rollespil.
De angivne handlinger er både subtile og smertefuldt genkendelige. Instruktionerne giver spillerne et trygt alibi for at drive fortællingen fra forelskelsens stormfulde start til det uundgåelige brud.

The scenario is nominated for the action cards, which provide an excellent way of supporting romance in roleplaying. The actions are both subtle and painfully recognizable. The instructions give the players a safe alibi for taking the story from the stormful beginning of a love story to the unavoidable breakup.

Bedste Fortælling

The Wondrous
Indimellem udfolder de mest dramatiske fortællinger sig de mindst dramatiske steder. Og engang imellem kan litteraturaftener danne rammen for livsbekræftende historier om at trodse og måske besejre ensomhed. I De forunderlige bliver scenen sat til at udforske de små detaljer og nuancer, der gør den store forskel.

Once in a while dramatic events take place the least dramatic of places. At times even book clubs can frame life expanding stories about defying and perhaps even defeating loneliness. The Wondrous sets the scene for exploring the small details and nuances that make the big difference.
The Gates of Remembrance
I en fremmed verden skabes en ubehagelig velkendt fortælling om hvad der sker, når nogen udråbes til samfundets syndebukke. Et imponerende univers af skabelsesmyter og leveregler udgør et inspirerende baggrundstapet for en nuanceret fortælling om kampen for at bevare sin identitet, når flertallet sætter den under pres.

In a strange world a familiar tale takes place. A tale of what happens, when a group is called out as the scapegoats of society. An impressing universe with creation myths and precepts of the good life provide the backdrop for a nuanced story of the fight to keep your identity when the majority puts you under pressure.
By the Forest
Bålet tændes i sommernatten ved søen mens de fire venner genfortæller deres venskabs fineste minder for hinanden. Men sommeren varer ikke evigt når velmenende forældre, en gravid ekskæreste og drengenes hemmeligheder for hinanden presser sig på. En enormt genkendelig og fin fortælling om venskab og drømme.

The campfire by the lake lights up the sky of the summer night as the four friends remember their finest memories together. But the summer doesn’t last forever and well meaning parents, a pregnant ex-girlfriend and secrets between the boys build the tension between them. A relatable and delicate story about friendship and dreams.
The Charcoal Devil
At flytte til huset på kanten af den dunkle skov har gjort Agnetes verden ensom og uforståelig. Uhyggen spreder sig med kulstøv og knirkende trappetrin, mens Kulfanden truer med at tage alt det, den 7-årige pige har kært. Hvordan skal det ikke ende?

Moving to the house on the edge of the dark forest made Agnete’s world lonely and inscrutable. The eerie atmosphere spreads with coal dust and creaking stairs, while the Charcoal Devil threatens to take away everything that the 7 year old girl holds dear. Could this ever end well?
Stockholm Syndrome
En lille familie mærker kælderdøren smække bag sig, og pludselig er Frank det uundgåelige midtpunkt for hele deres verden. En skræmmende og fascinerende fortælling om hvor meget man er nødt til at overskride egne grænser, når man lever på andres nåde.

The basement door slams behind the small family and suddenly Frank is the inevitable midpoint of their entire world. The players explore the horrific and fascinating story of violating your own boundaries in order to abide by the suffocating rules of a stranger.

Bedste Roller

Save Some Light for Me
Under Vivias regnbuefarvede himmel møder vi alt fra en enhjørning, der rider på en enhjørning til en øglepræst, der bare gerne vil domineres kærligt. Scenariets ti vidunderligt sære queer-helte giver deltagerne både skæv inspiration til og præferencer for ritualer og romancer, som tilsammen gør det legende let at omfavne både episk drama og polyamorøse kærlighedsbehov.

Under the rainbow coloured sky of Vivia we meet the most amazing creatures. A unicorn riding another unicorn and a lizard priest, who really just wants loving domination. But they are just two of the ten wonderfully weird queer heroes that delivers skewed inspiration and preferences for rituals and romances. The result is everything the player needs to embrace both epic drama and polyamorous love interests.
The Wondrous
De fire forunderlige gør ikke et stort nummer ud af sig selv. Alligevel er vi ikke i tvivl om, at de er noget helt særligt. Spillerne får sprog, en måde at bevæge sig og et blik på verdens forunderlighed gennem rollernes øjne. Det elegante urværk af små ting, som rollerne gør for hinanden, sikrer at de inden scenariet er omme vil opdage, at de måske aldrig var så ensomme som de troede.

Our wonderers do not make much fuss about themselves, but there is no doubt that they are indeed something out of the ordinary. The players are given a language, a way of moving and an attention to the wonders of the world through the gaze of the characters. The elegant clockwork of helping hands between the characters ensures that before the game is over, they will have discovered that they were perhaps never that lonely after all.
By the Forest
De fire gymnasievenner er både genkendelige og troværdige med hver deres udfordring med det første store valg i voksenlivet. Igennem rollens egne tanker, relationer til vennerne, spørgsmål til spilleren og endda browseraktivitet får deltageren flere indgangsvinkler til karakteren. Forventninger er der nok af, så at vælge vej i livet bliver ikke let når optagelsesbrevene tikker ind i e-boksen.
Remember the Amazons
Spillets fem heftige damer er inspirerende oplæg til at sprinte, tackle og smadre sig gennem SPIKE! Magazine Blood Bowl-turnering. Men når talent og sejrsvilje er ulige fordelt, når holdkammeraten knalder ens far, og når adelsfrøkenen fra Averland og pitfighteren fra Norsca skal finde fælles fodslag er der lagt op til drama både på og uden for astrogranitten.

These five hardcore ladies make you want to sprint, tackle, bust and break your way through SPIKE! Magazine Bloow Bowl Tournament. But when talent and will to win do not come in equal measures, when a team mate is banging your father, and when a noble lady from Averland needs to find common ground with the pit fighter from Norsca, drama is bound to happen on and off the astro granite.
The Racing Rats
De pelsede antihelte er Skavens ind til benet; intrigante, hemmelighedsfulde, belæsset med mere eller mindre brugbare våben - og ikke videre intelligente. Der er grundlag for en voldsom magtkamp rotterne imellem, ligesom der er inspiration til hvordan de kan udforske Nuln i ly af natten, samtidig med at scenariets univers bæres helt ud til spillerne.

The furry anti heroes are Skavens to the bone. Scheming, secretive, stocked up with more or less useful weapons, and not too bright. They form a base for violent moves for power amongst the rats as well as inspirational hooks for how to explore Nuln under the cover of night - delivering the atmosphere of the scenario at the furry feet of the players.

Bedste Virkemidler

The Racing Rats
Én gennemgående og simpel terningmekanik samler alle tråde i scenariet. Novellescenariets tempo sættes effektivt, fortællingen drives af terningernes udfald, og rotternes rygstikken understøttes på fornem vis - med plads til rollernes særegne evner. Dertil kommer et farverigt galleri af biroller, der aldrig efterlader spilleder alene i sandkassen.

A single and simple dice mechanic pulls together all the threads in the scenario. The pace is efficiently kept, the story is powered by the outcome of the dice, and the backstabbing of the rats is masterfully supported with room for each role´s unique skills. In addition we get a colourful symphony of supporting characters, never leaving the game master alone in the sandbox
The Wondrous
I De Forunderlige udforsker vi afstanden mellem mennesker, og det giver scenariet os en nøje afstemt palette af virkemidler til. Ensomheden bliver kropslig og verdens fysiske mod- og medspil bliver til noget vi gør i fællesskab. Lydsiden understreger det dramatiske forløb og en velkomponeret Akt 0 gør workshops og forberedelse til en del af spillet.

In The Wondrous we explore the distance between people with a carefully selected palette of mechanics. The loneliness becomes corporeal and the resistance and assistance of the physical world becomes something we do in cooperation. The soundscape underlines the dramatic course and a well composed act 0 lets the workshops and preparations become a part of the game itself.
The Gates of Remembrance
Med et skarpt fokus på at engagere spillerne i alle elementer af spillet understøtter virkemidlerne fra hukommelsesteknik og scenetyper til bipersoner en oplevelse, hvor Folket sættes under urimeligt pres. Om det lykkedes dem at bevare deres stolte kultur i spillet er uvist, men vi går alle fra spillet med Folkets kultur solidt plantet i minder om Mådeholdets Muffin og Visdommens Vaffel.

With a keen focus on engaging the players in all elements of the game, the mnemonic techniques, scene types, and supporting characters, support an experience where The Folk are put under an unreasonable pressure. Whether they manage to preserve their proud culture is unknown, but we all leave the game with the culture of The Folk firmly planted in memories about Tarts of Temperance and Waffles of Wisdom.
Queen Bees
På John Hughes’ High School er der kun én ting, der tæller dette semester, og det er at vinde æren af at være årets prom queen, mens rygterne flyver mellem klikerne. Med rygtesten og tiara giver Queen Bees deltagerne blod på tanden til ikke at holde igen, når der skal findes på skarpe oneliners for at sikre at titlen tages hjem.

At John Hughes’ High School there is only one thing that counts this semester: Winning the honourable prom queen title while rumours fly on winged feet between the cliques. With rumour beads and tiara, Queen Bees gives the players a taste for blood and nothing is held back when the players come up with sharp one-liners to secure the title.
The Black Pill
Uden at tøve trækker alt fra opvarmning til baseball bats, groteske blyantstegninger og frastødende pornobilleder spillerne ned i et mørkt og kvindehadsk univers. Spillet skaber gennem virkemidlerne en forrået og rasende stemning der får sit ultimative afløb gennem et kynisk og rædselsvækkende voldsorgie.

Without hesitation everything from baseball bats, grotesque pencil drawings and repulsive pornography forces the players into a dark misogynistic universe. Through the mechanics the scenario creates a brutalized and furious atmosphere that delivers a supreme climax in a cynical and dread inducing orgy of violence.

Bedste Formidling

By the Forest
Det emmer af sommer i den lille stationsby Arden, hvor fire venner står overfor svære livsvalg. Gennem en velstruktureret tekst, konkrete råd og gode opstartsark indføres spilleder i sin opgave, mens de smukke billeder på fornem vis understøtter scenariets stemning. Efter bare én gennemlæsning er spilleder klar til at køre scenariet direkte ud fra de velskrevne scenebeskrivelser.

In the midst of summer in the small town of Arden, four young men have to make decisions affecting the rest of their lives. Through a well structured text, specific advice, and a quick guide, the game master is introduced to the scenario, while the beautiful images set the mood. After just one read through, the game master can easily run the scenario from the well written scene descriptions.
The Charcoal Devil
Uhyggen spreder sig langsomt fra siderne. Den velstrukturerede tekst formår at sætte sin læser i den helt rigtige stemning igennem velvalgt layout og inspirerende billeder. Spilleder får brugbare eksempler til at føre sine spillere helt ind i den mørke skov, ligesom spillerne gives tydelige instruktioner til at spille alt fra katten Roxies hjerteskærende fravær til Kulfandens tiltagende tilstedeværelse.

The sinister atmosphere slowly spreads from the first page is turned. The well structured text manages to put the reader in the perfect mood with the help of a well chosen layout and inspiring images. The game master is given all the tools and examples needed to guide the participants into the dark forest, while the players are given clear instructions for how to play everything from the heartbreaking disappearance of Roxie the cat to the growing presence of the Charcoal Devil.
Queen Bees
Fra det første Q i pink er sat til den sidste håndtegnede stemmeseddel er man ikke i tvivl om at Queen Bees ved, hvor det vil hen, og hvordan det vil se ud. Mens man let og overskueligt bliver ført igennem genre, setting og scener bliver man forkælet med en kavalkade af smukke detaljer, der gør læseoplevelsen let og inspirerende og klæder spilleder og spillere på til prom.

From the first pink Q is set till the last hand drawn voting ballot, there is no doubt that Queen Bees knows where it wants to go and how it wants to look. While leading you through the genre, setting and scenes in an easy and well defined manner, you are also treated to a cavalcade of beautiful details. The result is an inspiring reading experience that gets both game master and participant ready for the pre prom fight.
The Racing Rats
Der er Warhammer fra halespids til pestbefængt knurhår! Med en stemningsmættet tekst sniger rottemændene sig ind i spilleders bevidsthed, mens Nuln fremmanes som en farverig sandkasse, der skal udforskes sammen med spillerne. Klare og kortfattede regelforklaringer, drabeligt gode råd samt et nyttigt oversigtsark sikrer at spilleder - ligesom rollerne - er bevæbnet til tænderne.

Warhammer from tip of the tail to pest infested whisker! In a text thick with the stink of Skaven, the setting of Nuln is drawn up as a safe sand box for the game master and players to explore. Clear cut rule explanations, devious ideas for where to go and who to meet, and a useful cheat sheet, arms the game master as well as the characters - to the teeth.
To the Bitter End
Alt hvad To the Bitter End har brug for er et skarpt skåret sæt kort og en ultrakort guide for at gøre spiller og spilleder i stand til at udforske spirende kærlighed, der ender med et forbitret brud. Når første kort er vendt skal spillerne bare følge sceneanvisninger samt action-kort, så bliver de ord for ord og handling for handling ledt sikkert frem til enden.

To the Bitter End only needs a precise set of cards and an ultra short guide, in order to make game master and players ready to explore a budding romance that will lead to a bitter break up. Once the first card has been turned, the players only have to follow the instructions of the scene and action cards, which word by word and action by action take them to the bitter end.

Den Gyldne Svupper

Gustav Winkel og Thorleif Adler
Louise Beck
Benedicte Würtz Uhrenholt

Deltagernes Pris

Queen Bees
(Andenplads)
By the Forest
(Tredjeplads)

Game Rush

Mimirs brønd

Det Gyldne Æg

The Labyrinth of the Full Moon

Organizers

Aftensmadsansvarlig Mikkel Bistrup Andersen
App-udvikler Troels Thylstrup
Babylounge Denise Brødløs Færge
Brætspilsansvarlig Kåre Torndahl Kjær
Brætspilsansvarlig Max Møller
Brætspilsansvarlig Morten Lund
Brætspilsansvarlig Tina Christensen
Brætspilscafe Morten Andersen
Brætspilsdommer Henrik Krøjmand
Brætspilsdommer Jeppe Ørsøe Johansen
Brætspilsdommer Lars Wagner Hansen
Brætspilsdommer Sofie Liv Støvelbæk
Brætspilsoverdommer Morten Andersen
Bunker Andreas Ravn Skovse
Bunker Anne Serup Grove
Bunker Marie Wolfsberg Oscilowski
Bunker Martin Lindhardt
Bunker Ole Sørensen
Bunker, aktivitetsansvarlig Kathrine Abel
Bunker, kommunikationsansvarlig Laura Gerlev Hansen
Butiksansvarlig Poul Thomsen
Café Pia Wiid Jakobsen
DB Commander Lasse Küchenthal
DB N/K Anders Larsen
DB N/K Lisa Iversen Damm
El-ansvarlig Mikkel Westh
Fastaval Junior Maya Krone
Fastaval Junior Mette Finderup
FastaWar Asbjørn Odsten Boel Christensen
Game Rush arrangør & dommer Mads Fløe
Game Rush dommer Asger Harding Granerud
Game Rush dommer Matt Lees (SU&SD)
General Mads Havshøj
Grafiker Sebastian Nemeth
Hjemmeside Ann Kristine Eriksen
Hjemmeside Katrine Kavli
Holdlægning Anders Frost Bertelsen
Holdlægning Simon Steen Hansen
Info Boss Karen Bech Sørensen
Info Boss Rebecca Møller Alkjær
Infonaut Cecilie Torp
Infonaut Edin Janković Šumar
Infonaut Emma Drews
Infonaut Kalle Hunnerup Jacobsen
Infonaut Lasse Lund Skovsgaard
Infonaut Lærke Jespersen
Infonaut Michael Gärtner Nielsen
Infonaut Minik Lund Olsen
Infonaut Noah Knudsen
Infonaut Regitse Jensen
Infonaut Simone Nordahl
Infonaut Support Alex Uth
Infonaut Support Nina Rasmussen
IT og Kommunikation: Twitter Peter Brodersen
Kaffekro Danni Rune
Kaffekro Frederikke Sofie Bech Høyer
Kiosk Benjamin Engel-Andreasen
Kiosk Peter Just Jensen
Kontakt til int. delt. Cheresse Burke
Levnedsmiddel kontrol Mette Markert
Morgenmadsansvarlig Sommer Sommer
Opsætning Amalie Holmstrøm Sichlau
Opsætning Benjamin Steen Bohnstedt
Opsætning Christian Kierans
Opsætning Marcus Pedersen
Opsætning Mathias Østrup Jensen
Opsætning og nedpilning Lind Brøchner-Nielsen
Optæller Anders Gerlev Hansen
Otto fest Natascha Lerche-Jensen
Ottodommer Anders Troelsen
Ottodommer Anna Sigrid Pii Aunkilde
Ottodommer Jeppe Bergmann Hamming
Ottodommer Kristoffer Rudkjær
Ottodommer Marie Skouenborg
Ottofest - festkommandør Daniel Møbjerg
Ottofest - Festmarkskal Natascha Lerche-Jensen
Ottofest - Rum-design Hilde Amalie Koch
Ottofest - Stream Jost L. Hansen
Ottofest - Stream Simon Toftgaard Andersen
Ottofest - Stream Tora de Boer
Ottofest - Teknikansvarlig Rasmus Teilmann
Ottofest - Vært Bjørn-Morten Vang Gundersen
Ottofest - Vært Frederikke Piil
Ottooverdommer Nynne Søs Rasmussen
Ottoproduktion Sigrid Stenkilde Lynæs
Ottos kaffekro Bo Thomasen
Ottos kaffekro Max Møller
Scenarieansvarlig Louise Floor Frellsen
Scenarieansvarlig Niels Jensen
Scenarieskrivningskonkurrencedommer Kamilla Kate Brichs
Scenarieskrivningskonkurrencedommer Mads Egedal Kirchhoff
Scenarieskrivningskonkurrencen Thais Laursen Munk
Speaker (Sådan får du dit brætspil udgivet) Asger Harding Granerud
Speaker (Sådan får du dit brætspil udgivet) Jacob D. Jaskov
Speaker (Sådan får du dit brætspil udgivet) Tina Christensen
Speaker (Sådan gør du din idé til et brætspil) Asger Harding Granerud
Spillederansvarlig Sofie Falk
Spillederansvarlig Thor Fejerskov Jensen
Tema/Wear Denise Brødløs Færge
Tema/Wear Kamilla Kate Brichs
Tema/Wear/Grafiker Ferdinand Brødløs
Tilmelding Mikkel Westh
Trucker Frederik Feldbak
Trucker Victor Clasen
Tryghedsvært Astrid Sigaard Andersen
Tryghedsvært Joan Zenia Juhl Hansen
Tryghedsvært Lars Kroll
Tryghedsvært Signe Løndahl Hertel
Tryghedsvært Søren Lyng Ebbehøj
TV - Pingvinstuen Ann Kristine Eriksen
TV - Pingvinstuen Frederik Nissen
TV - Pingvinstuen Gustav Eliasson
TV - Pingvinstuen Jonas Zimsen
TV - Pingvinstuen Klara Rotvig
TV - Pingvinstuen Louise Amalie Juul Sønderskov
TV - Pingvinstuen Mads Jøns Frausig
TV - Pingvinstuen Morten Jaeger
Æresgæstansvarlig Jakob Givskud
Æresottodommer Ann Kristine Eriksen
Æresottodommer Bo Thomasen
Æresottodommer Louise Amalie Juul Sønderskov
Æresottodommer Maja Toft Løvbakke
Æresottodommer Martin Horn Pedersen
Æresottodommer Tim Slumstrup Aunkilde
Æresottooverdommer Peter Lind


Send corrections for this page