Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Locations
Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Anders Frost Bertelsen

Født: 2. desember 1981 (42 år)

Spill

✏️ Deterministisk Fiktion Viking-Con 21 (2002)
💾 ✏️ ... Og tre fod beton Viking-Con 22 (2003)
💾 ✏️ Et lystspil Fastaval (2004)
💾 ✏️ Free The People Fastaval (2005)
💾 ✏️ Tjubang: Med Døden Som Indsats Viking-Con 24 (2005)
💾 ✏️ Den brændende vinds ild ConFetti II (2005)
💾 ✏️ Dyst Fastaval (2009)
💾 ✏️ Imperiet Fastaval (2009)
💾 ✏️ Fredløs Fastaval (2014)
💾 ✏️ Heksefeber Fastaval - Mad Science (2017)
💾 ✏️ Stålsat Fastaval: Otto for folket (2023)

Priser

Fastaval (2004)

Et lystspil: Winner, Bedste Effekter
Prisoverrækkelse:
Om vinderen blev der sagt:
- "Effekterne lægger op til godt rollespil, og de er uhørt originale, hvilket farver hele scenariet."
- "Effekterne er foløsningen af scenariet, og får det hele til at snurre."
- "De har gjort det - de har sgu' lavet et lykkehjul."

Fastaval (2006)

Den brændende vinds ild: Nominated, Bedste Virkemidler
Den originale og velfungerende regelmekanik løfter sløret for 1001 fortællinger og opfylder spillernes største ønsker.

Fastaval 007 (2007)

Nominated, Æresottoen (Absurth)

Fastaval (2009)

Dyst: Winner, Bedste Virkemidler
Ensembledramaet roterer om et flot udtænkt og integreret mini-brætspil, der giver ny gnist og snævrer handlingen ind ved at slå riddere ud af historien. Brætspillets tilfældigheder rammer direkte ind i fiktionen, og verden kan ændres med et kort.
Imperiet: Winner, Juryens Specialpris
Juryens Specialpris går i et år til et værk, der er båret af en helt original grundidé. Det er et ambitiøst og nyskabende værk, som kombinerer velkendte teknikker og stilarter på nye måder, og resultatet er energisk, legende og fyldt med overraskelser. Samtidig bryder det ny grund for kreativt samarbejde i et imponerende destillat af, hvad det er, dansk rollespil kan.
Dyst: Nominated, Bedste Formidling
En særdeles veldisponeret tekst giver et stærkt overblik over et komplekst scenarie. En velvalgt mængde historiske fakta bliver formidlet kort og præcist, og scenariet er gennemsyret af stemning, hvor spillernes våbenskjolde giver det sidste pift.
Dyst: Nominated, Bedste Fortælling
Ridderturneringen er centrum for en stærkt sammensat palet af historier om intriger, håb og kærlighed i middelaldersamfundet. Scenariet maler med en bred historisk pensel et både underholdende og interessant billede af datidens sociale lagdeling.
Dyst: Nominated, Bedste Scenarie
Ensembleroller, intriger og brætspilsmekanik bindes imponerende flot sammen i et underholdende, mangesidigt spil om livet omkring en ridderturnering, hvor dysterne på begavet vis snævrer fortællingerne ind mod klimaks.
Imperiet: Nominated, Bedste Roller
Et sprælsk persongalleri giver et spraglet billede af folk og fæ i Imperiet fra gustne varulvejægere over morderiske hobbitter til lopper under ed. Rollerne er over en kam skarptskårne, underholdende og velvalgte til hver af de ti noveller i antologien.
Imperiet: Nominated, Bedste Scenarie
Warhammer-universet skildres med galskab og kaos i ti veldesignede, inspirerende novellescenarier, som samtidig er en fascinerende opvisning i de mange teknikker og stilarter, der findes i dansk rollespil.

Fastaval (2014)

Fredløs: Winner, Bedste Roller
Små og store hemmeligheder, sympatier og antipatier skaber komplekse relationer mellem fem meget forskellige mænd. De har alle en klar aktie i scenariets centrale konflikt og giver spilleren mulighed for konstant at vælge mellem pligt og tilbøjelighed.
Fredløs: Winner, Bedste Scenarie
Fem mænds stædige søgen bliver en årelang rejse, hvor alle betaler for høj en pris. Et helstøbt værk, hvor alt støtter op om scenariet tema, og hvor jagtens besættelse bliver vigtigere end målet.
Fredløs: Nominated, Bedste Formidling
Aldrig har storslået epik fyldt så lidt. I en overskuelig og meget tilgængelig tekst formår Fredløs både at skabe dvælende stemning og ruste såvel spilleder som spillere til færden ud i vildmarken. Eller til at vende hjem, hvis det er det man vil.
Fredløs: Nominated, Bedste Fortælling
En heroisk jagt efter bortførte kvinder ender som en årelang besættelse, mens hovedrollerne langsomt går i stå i deres uendelige søgen. En episk fortælling om os og dem får tusind grå nuancer, efterhånden som enkle spørgsmål om heltemod, pligt og fjendens væsen bliver sværere og sværere at besvare.
Fredløs: Nominated, Bedste Spiloplevelse (Andenplads)

Viking-Con 33 (2014)

Fredløs: Winner, Scenariekonkurrencen
Et scenarie, der imponerer ved at være helt utroligt helstøbt. Alle komponenter i scenariet spiller præcist sammen og skaber en oplevelse, der langsomt, men sikkert æder sig ind på spillerne. Rollerne er fede, scenerne er enerverende og chokerende, og spillet formår på enestående vis at køre sine spillere mentalt trætte sammen med deres roller i en fortælling om mandsmod, der fejler. Det er barskt, det er trist, og det er superfedt.

Fastaval - Mad Science (2017)

Heksefeber: Winner, Bedste Formidling
Med sikker hånd og stort overskud præsenteres scenariets setting, regler og store rollekatalog. Spilleder får solide værktøjer til at føre sine spillere gennem Kaos og hjælpe dem til at udforske scenariets sandkasse.
Heksefeber: Winner, Deltagernes Pris
Heksefeber: Nominated, Bedste Scenarie
Et imponerende, ambitiøst scenarie gaber over alt, hvad det kan tygge. Det alsidige rolleensemble og den velvalgte form giver storladent plads til landsbyintriger af bedste skuffe. Sikkert overblik og velplacerede virkemidler driver befolkningen i det lille samfund ind i ilden.
Heksefeber: Nominated, Bedste Roller
Et vidtfavnende ensemble fylder den lille by Torfenheim med fordomme, misundelse og nid – og giver dermed spillerne et fremragende grundlag for at skabe de intriger, rygter og mistanker, der tænder gnisten til et bål, som rollerne snart mister kontrollen over.

Fastaval: Otto for folket (2023)

Stålsat: Winner, Bedste Formidling
Teksten er afmålt som et haiku og skarp som et samuraisværd, og scener kan sættes direkte fra bladet. Korte sidenoter serverer oplysninger præcis, når spillederen skal bruge dem, mens kortet over landsbyen og Korvas hjælpeark gør det nemt for spillerne at sætte scenen, når landsbyen skal forsvares.

With a text as concise as a haiku and as sharp as a samurai sword, the scenes effortlessly spring from the page to the game room. The wide margin provides room for additional information exactly whenever the gamemaster needs it, while the map and Korva’s supplemental information ensures that Korva’s player can set the stage for defending the village.
Stålsat: Winner, Bedste Fortælling
Historien om de syv krigere, der skal beskytte en landsby mod røvere, er episk og storladen. Men den rummer også plads til kærlighed, venskab og den hverdag som måske er værd at ofre sig for. Der er masser af muligheder, og ikke mindst kæmpe agens, for spillerne til at forfølge lige netop den historie, som tænder dem.

The story of the seven warriors protecting the village is epic and magnificent. But it also has room for love and friendship, and the small things that maybe are worth dying for. The story has a ton of potential outcomes, and the players have full agency to pursue what they most wish for.
Stålsat: Winner, Bedste Roller
De syv roller er scenariets hovedmotor. Krigerne kæmper hver især med at finde deres plads i verden, og alle har potentiale for både forløsning og fortabelse. Når konflikten raser mellem idealer og driften for at overleve, bliver spørgsmålet, hvor stålsatte de faktisk er?

The seven roles are the driving force in the scenario. The warriors each struggle to find their place in the world and they all have a potential for both redemption and perdition. As the conflict between ideals and the urge to survive rages, one question remains: how hellbent are they really?
Stålsat: Winner, Bedste Scenarie
Stålsat er et på alle måder stort scenarie. Det føles som om, man når en hel kampagne på en aften, men det er også overskueligt og enormt driftsikkert. Umiddelbart er det en simpel historie om at beskytte en landsby mod glubske røvere, men lige under overfladen sker der så utroligt meget mere.

Hellbent is a grand scenario in every way. It feels like you are playing through a whole campaign in a single evening, but it is also manageable and very easy to run. It seems to be a simple story about defending a village from vicious brigands, but there is so much more going on right there under the surface.
Stålsat: Nominated, Deltagernes Pris, Rollespil (Andenplads)

Arrangør-roller

Fastaval (2005) Dag0-ansvarlig
Fastaval 007 (2007) Spillederkompendium, redaktion
Fastaval (2008) Ottodommer
Fastaval (2010) Ottodommer
Fastaval (2011) Ottooverdommer
Fastaval (2012) Ottooverdommer
Knudepunkt (2015) Best of Denmark
Fastaval - Dia de los Fastos (2015) Holdlægning
Fastaval (2016) Holdlægning + Æresgæstansvarlig
Fastaval - Mad Science (2017) Scenarieansvarlig
Fastaval - Mad Science (2017) Holdlægning
Fastaval - Otto i Eventyrland (2018) Scenarieansvarlig
Fastaval - Otto i Eventyrland (2018) Holdlægning
Fastaval - Otto Under the Sea (2019) Holdlægning
Fastaval - Otto in Space (2020) Holdlægning
Fastaval - Solarpunk (2021) Holdlægger
Fastaval - Føniks' genopstandelse (2022) Ottodommer
Fastaval - Føniks' genopstandelse (2022) Holdlægger
Fastaval: Otto for folket (2023) Holdlægger
Fastaval - Otto & jagten på den gyldne pingvin (2024) Scenarieottodommer
Fastaval - Otto & jagten på den gyldne pingvin (2024) Holdlægger

Articles

En ottodommer's oplevelser Forfatter Page 30 Rollespilsmagasinet Æra #1 (Nr. 1 - Januar 2010) Rollespilsmagasinet Æra

Referenced in the following articles

Næste års overdommer Page 30 #2 (Sommer 2010) ROLLE|SPIL
Politikere spiller også brætspil Page 40 #22 (August 2014) ROLLE|SPIL

LenkerSend inn rettelser om denne siden