Über Alexandria
Hilf uns: Aufgabenliste
Korrektionen einschicken

Nach Spielen suchen
Markierungen
Alexandria in Zahlen

Locations
Kalender
Blog-Feeds
Preise
Das Jost-Spiel

Uns kontaktieren
Privatsphärepolitik
Einloggen:
Language icon Sprache wählen:

dadeennbsv

Fastaval (2011)

Ort: Silkeborg Seminarium og Langsøskolen, Silkeborg, Dänemark 🗺️
Datum: 20. - 24. April 2011

Teil von: Fastaval

Über den Kongress:

General: Bo Thomasen

Otto-juryen: Anders Frost Bertelsen (overdommer), Frederik Berg Østergaard, Jeppe Nybo Jørgensen, Jesper Heebøll-Christensen, Luisa Carbonelli og Mikkel Bækgaard.

Æresotto-juryen: Luisa Carbonelli, Frederik Berg Østergaard, Tina Arbjørn, Kristoffer Apollo og Nynne Søs Rasmussen.

Szenarien

[uden titel] Rasmus Høgdall Mølgaard
Magnus Udbjørg
💾 1+1 Simon James Pettitt
💾 Adams venner Michael Erik Næsby Systemløst
Brabrand Kristian Bach Petersen Fusion
💾 BZ'at Jonas Ellemand
Børnene fra boldbane 7 Sally Khallash
Morten Greis Petersen Fakkelskov
Den mørke side Anne Vinter Ratzer Star Wars D6
DK Claus Kliplev Jacobsen
Jacob Holm Krogsøe
Eiyuu Tachi Michael Sonne-Jørgensen
💾 Et hjerte af metal Anna Sigrid Pii Aunkilde
💾 Familien Max Møller
💾 Femten mand Simon Steen Hansen
Niels Jensen
Anders Troelsen
Hjemmelavet
Hardcore Tobias Wrigstad
💾 Heltens skygge Louise Floor Frellsen
💾 Horny Rock'n'Roll Dirtbusters in the Wet Cave of Chaos Kristoffer Apollo
Hunted Down Andrej Tokarčík
💾 Hvo intet vover Jonas Sanberg Ljungdalh
💾 IKEA Nis Haller Baggesen
Massi Hannula Thorhauge
Systemløst Semi-live/Blackbox
💾 Ingen Vej Ud Jesper Stein Sandal
💾 Memoirs of a Hitman Peter Fallesen
💾 Nazisatankirkekrig 2: Unholy Raptor Edition Benjamin S. Jørgensen
Milton Felice Brambati Lund
Sune Terkelsen
💾 Påske - en tragedie Tim Slumstrup Aunkilde
💾 Rorschach Redemption Stefan Skriver Lægteskov Pathfinder
Sandheder Jonas Arboe Harild
💾 Scrapbog Eva Fog
💾 Sex, Drugs & Rock 'n' Roll Morten Jaeger
💾 Skæbne-blade Tina Heebøll Arbjørn
Cecilie Balling
💾 Sort blod Troels Bording Lady Blackbird
💾 The Venetian Tragedy Jason Morningstar
Velkommen til friheden Thais Laursen Munk
💾 Z.A.W. - Return of the Wrestling Dead Carsten Andreasen (II)
Andreas Lieberoth
Sigurd Rubech

Preise

Bedste Formidling

Femten mand
Med en scenarietekst, der fremstår skarp som en sørøvers huggert, bliver spilsystemet forklaret, så selv den største landkrabbe kan være med. En kompleks opgave løses pædagogisk og med stort overskud, så spillederen er inspireret og fuldstændig klar til at stævne ud på sørejsen og sætte scenen med bulder og brag.
Sex, Drugs & Rock 'n' Roll
Med stor stilsikkerhed formidles stemningen fra både backstage og tourbus. Der spilles på alle tangenter så at sex, stoffer og stjernestatus videregives til både spillere og spilleder.
Hvo intet vover
Et solidt tekstarbejde fremstiller en skriveblokade flydende og let tilgængeligt. Scenariets stramme struktur gør det legende let for spillerne at fokusere på et teatralsk drama om kærlighed, kunst og venskab.
Familien
Med en klar præmis lægges kortene på bordet fra starten og bliver et effektivt redskab til afvikle scenariet og sætte familien i centrum. En velskrevet tekst og et funktionelt layout gør scenariet nemt at forstå og køre.
Skæbne-blade
Et velskrevet scenarie, der med dyster og trist patos formidler Victoriatidens spiritistiske ånd. Sammenspillet mellem intriger, fortællescener og ouiji-seancer håndteres nemt gennem overskuelige oversigtsark og en solid tekstopbygning.

Bedste Virkemidler

Femten mand
Med et effektivt spilsystem med sorte tegn, modangreb og skiftende roller kølhales piraterne en efter en og gør hvert drab unikt og farverigt. Ved at holde andres roller i live bliver fortællingen allemandseje, mens taktik og rollespil går hånd i hånd som blod og guld.
Sex, Drugs & Rock 'n' Roll
Cuecards og skarpe scener skaber twists og groteske situationer, når stoffernes rock-verden tager over. Rollernes stjerneklichéer springer ud i larmende soloer, mens de helt glemmer de andre i bandet. For selvom stofferne styrker kreativiteten, ændrer de også perspektiverne på vidt forskellige måder.
BZ'at
Når forelskelsen tager kontrollen, mister hovedpersonen magten, og kærlighedens sider tager over. Gennem fysisk spil og spillernes egne erfaringer bliver besættelsen nærgående og uafrysteligt påtrængende. Afmagten bliver total for den forelskede, når spilleren langsomt mister sit råderum.
Påske - en tragedie
Sildemadder, leverpostej og påskefrokostens gentagelse bliver kvalmende, mens tavsheden tager til år for år. Hunden, kadetten og sommerhuset er sikre kort, når al det vigtige forties. Og snakker du om andet, stopper spillet, og du får skæld ud – for du vil vel ikke spolere den gode stemning?
Eiyuu Tachi
Den farverige og sprudlende verden bliver levende og relevant, når historikerne fortæller om Klyngen og hvad, der virkelig er på færde. Slumpens tal, fortællescener og skæve evner skaber spil og farer for de stakkels væsner, der uforvarende bliver sendt på jagt efter fantastiske fortællinger.

Bedste Scenarie

BZ'at
Et scenarie med højt til loftet. Sat i 80'ernes bz-miljø udspilles en frygtelig kærlighedshistorie, der går utrolig tæt på spillerne. En intens og elegant konstrueret historie om magt og afmagt, hvor form og indhold spiller lidenskabeligt sammen.
Sex, Drugs & Rock 'n' Roll
Når Spruced Up går på scenen, går volumen helt til 11. Når først pillerne sætter ild til spaden, forsvinder præstationsproblemer, hæmninger, og forbindelsen til virkeligheden. Et gennemført scenarie om Sex, Drugs og Rock'n'Roll.
Femten mand
En velkomponeret røverhistorie om femten pirater og en død mands kiste. Spillerne sejler i blod, mens de kæmper sig tilbage til Tortuga. Scenariet går planken ud og leverer en perlerække af warstories om torden og tyfoner, sult og tørre tæsk.
Familien
Et voksent og veludført scenarie, der er fuld af overskud. Opbygget over en gedigen og spilskabende konflikt, hvor der ikke findes nogen lykkelig slutning, for i en familie kan alle ikke være lykkelige. I 'Familien' er spillerne selv ansvarlige for at skabe en krakkeleret kernefamilie for derefter at følge den ned i afgrunden.
Påske - en tragedie
Når familien sætter sig til bords ved den årlige påskefrokost og stadig ikke kan finde ud af at tale sammen, sætter både leverpostejen og sandheden sig på tværs i halsen. Men man kan jo altid tale om Bølle.

Bedste Roller

BZ'at
Fronterne trækkes op mellem Den Besidderiske og Den Behagesyge Kærlighed i en kamp, hvor Hovedpersonen er slagmark for en nådesløs besættelse, der er lige så brutal som politiets knipler. Våbenhvile er ikke mulig i en tragedie, hvor rollerne fremstår så nøgne, at spillerne må klæde dem på med egne erfaringer – og derfor står spillerne selv afklædte og gennempryglede til sidst.
Femten mand
De femten mand frygter kun det sorte tegn, og hvad de andre vil gøre for at vinde skatten. Beskidte matroser, bådsmænd og kabysdrenge er fulde af rom, skumsprøjt og død. På kort plads får spillerne masser af stemning og inspiration til brutale drab.
Skæbne-blade
Klassiske roller males som dødemasker til toner af mol. En velkonstrueret intrige, hvor alle har noget på hinanden, lægger gravstenen til en historie større end selve livet. Her kommer selv fortiden i spil og giver alle en ny skæbne, hvis de da tør vende bladet og gå tilbage. Sjældent har fordærvede personer været formidlet med så stor indlevelse.
Adams venner
Adams usynlige venner kæmper for deres overlevelse i en strid mellem barndom og voksenliv. Med en stakket frist holder de sig selv i live og Adam i balance, for når først Perfekte Adam kommer i spil er legen pludselig anderledes. Et sprudlende sprog giver gejst og liv til karakterer fuld af popkulturelle referencer smeltet sammen i Adams barndomssind.
Memoirs of a Hitman
Med landskabet som eneste dommer smelter riflen, kuglerne og det islandske fjeld sammen i lejemorderens sind og bliver til levende metaforer i en tåget erindring om krig og uskyldstab. Ting, mennesker og diffuse drømmesyn spiller alle en rolle i mandens totale fortabelse.

Bedste Fortælling

Scrapbog
Drømmen om ønskebarnet driver Mona mod vanvid og forbrydelse, når fantasi og virkelighed smelter sammen på scrapbogens sider. I grå og lyserøde snapshots tegnes det genkendelige portræt af en desperat kvinde, man føler med, men aldrig helt forstår.
Familien
I en subtil skildring af den ulykkelige familie sættes den enkeltes drømme og ambitioner op som en brik i et uløseligt puslespil. Ingen bliver lykkelige i den jordbundne familietragedie, hvor alle alligevel er afhængige af hinanden. En fortælling alle kan relatere til.
Et hjerte af metal
Opera og metal tordner sammen i arier om inspiration og kærlighed, hvor musens svulstige heavy-verden står over for hverdagens slatne pommes frites. Kunsten og forelskelsen er både det samme og fuldstændig uforenelig på samme tid. En flot nyfortolkning af Wagners Tannhäuser.
Heltens skygge
Hverdagen bliver for en stund forandret, når helten ankommer og tager afsted igen. Den episke rejse danner bagtæppet for en række dagligdags historier, hvor heltegerninger ikke har den store betydning. I denne socialrealistiske fantasyfortælling handler det ikke om slag og magiske slotte – selv dragen dør uden postyr.
Hunted Down
I en blodig bilulykke smadrer to fortællinger om forventninger, opdragelse og svigt sammen. I parløb fra fødsel til død og tilbage igen sætter far og søn fokus på livets store spørgsmål. For hvilke dårlige valg træffer de, når de er jaget af skæbnen?

Juryens Specialpris

Børnene fra boldbane 7
En frygtelig historie om børn berørt af krig. Scenariet har noget på hjerte og behandler det nuanceret. Med et vedkommende og vigtigt tema kommer man ind under huden på hvordan det er at
vokse op i en krigshærget by. Når ens boldbane er en krigszone, kan noget så simpelt som at lege være svært.
Adams venner
Spillerne og spillederen sidder med hver deres del af nøglen, der kan låse op for Adams snørklede sind. Ingen af dem får den fulde sandhed serveret for hvad den Perfekte Adams inderste ønsker er. Gennem spillet vendes der op og ned på, hvem der skaber historien for hvem. Uden at vide det, bliver spillerne spilledere for spillederen.
Eiyuu Tachi
Et fantastisk, fabulerende univers. I Klyngens paddehattelandskab møder vi et syret potpourri af skabninger og monstre. Når Jernheksen syer nye, friske øjne fast på løget på sin stav så ved man, at Slumpen er på færde, og hvis Knogleskarven jagter dig er det bare om at springe op i Fjederekspressen og se hvor du lander.
[uden titel]
De inspirerende collager gør spillerne til medskabere af både deres roller og historien. Scenariet maler smukke scenebeskrivelser uden et eneste ord. Gennem billeder og symboler fremmanes fede situationer og genkendelige roller.

Æresottoen

Lars Kaos Andresen
På Fastaval er Lars først og fremmest kendt som én af de store, gamle forfattere, der var med til at skabe "Fastaval-scenariet" tilbage i 90'erne. Hvad færre ved, er, at Lars ikke kun har bidraget som forfatter selv, men også med sin hjælpsomhed har haft stor betydning for "professionaliseringen" af den danske scenarietradition. Han er en væsentlig årsag til, at fedt og funktionelt layout er så udbredt i scenarierne, ligesom han i mange år har været et vigtigt socialt samlingspunkt i forfattermiljøet. Derudover har man kunnet se Lars' engagement i mange andre aspekter af Fastaval-maskinen, i de seneste år bl.a. som programansvarlig og i år med en enorm indsats for Fastavals flotte jubilæumsmagasin. Lars er typen, der i stedet for blot at brokke sig tager ansvar og løfter de opgaver, han synes, han kan gøre bedre.
Morten Greis Petersen
Morten har i de seneste år manifesteret sig som dansk rollespils førende analytiske dokumentarist, der ivrigt borer sig ned i, hvad det egentlig er, vi laver, og hvad der gør dansk rollespil til noget specielt. Mortens enorme engagement kommer bl.a. til udtryk på hans blog, der er et vigtigt omdrejningspunkt i diskussionen af dansk rollespilsteori, men også andre projekter nyder godt af hans imponerende drive. Det gælder eksempelvis planB-netværket, bogprojektet Kæmpers Skuldre og Fastavals kompendier for spillere og spilledere. Mortens interesse for rollespil favner utrolig bredt - fra klassiske Fastaval-scenarier over amerikanske story games og danske udgivelser til old-skool D&D og liverollespil. Ingen afkrog af rollespil er for lille til at fange Mortens interesse.
Astrid Andersen
Astrid har i flere år ydet en kæmpestor indsats for børn og unge i rollespil. Hun er én af hovedkræfterne bag Danmarks største liverollespilsforening, Rollespilsfabrikken, der bl.a. er med til at rekruttere nye rollespillere med deres spil for børn, og hun var med til at starte ungdomsloungen på Fastaval. Astrids virke i Rollespilsfabrikken omfatter dog også spil for voksne, og hun var desuden én af initiativtagerne til foreningen Piger i Panser, der bl.a. har ansporet en væsentlig diskussion af kønsroller i rollespil med udgangspunkt i Krigslive. Ud over at organisere og starte nye koncepter viser Astrid også sit store engagement i rent praktisk arbejde. På Fastaval er hun nok bedst kendt for at have været kioskboss og serveret toasts sent om natten i de sidste tre år.
Jost L. Hansen
Jost er en hærdet veteran inden for det store praktiske arbejde, som hvert år ligger bag Fastaval. Josts betydelige fingeraftryk ses tydeligst i den succesfulde Gør Det Selv-ordning. Den har været med til at demokratisere projektet og inddrage fastavalgængeren i Fastaval, så alle igen forstår, at Fastaval er et fælles projekt skabt af frivillig arbejdskraft og ikke blot en institution, der skal servicere deltagerne. Jost har været Fastaval-general fire gange, flere end nogen anden, men igennem alle årene har han stadig været den samme Jost, man møder andre steder i rollespilsmiljøet: Først og fremmest en engageret mand, der altid gerne giver en hånd med. Det ultimative eksempel på dét kom, da Jost sidste gang trådte til som general. Det gjorde han nemlig, fordi en anden var sprunget fra.
Peter Schønnemann Andreasen, Mathias Kromann Bonde, Kristoffer Thurøe, Peter Munthe-Kaas og Rasmus Høgdall
De fem har sammen lavet nogle kick-ass rollespil, der søger grænser og udvider mediets muligheder. Senest med Delirium, en usædvanligt opslugende oplevelse, som gav spillerne et eftertrykkeligt emotionelt efterspil. Før det havde de været med til at arrangere Totem og System Danmarc. Fælles for de nævnte scenarier er, at de har tilført dansk liverollespil nye teknikker, som bl.a. er inspireret af det eksperimenterende bordrollespil, og som dermed bidrager til at bringe live- og bordrollespil tættere på hinanden. Desuden har de fem bevist, at liverollespil ikke kun er dét ude i skoven, men også et voksent medie og kunstform. Det har tiltrukket sig interesse såvel nationalt som internationalt, bl.a. fordi de fem samtidig har gjort en indsats for at dokumentere spillene på et niveau, som aldrig tidligere er set i Danmark.

Den Gyldne Svupper

Frederikke Høyer
En ting er godt arbejde, udført med højt humør. Noget andet er at kunne smitte andre med god energi. Den gyldne svupper går i år til en, der lige fra i mandags har brændt igennem med energisk hjælp til opsætning, til nedpilning til madlavning - og som over alt har spredt smittende godt humør. (Og så var hun forøvrigt også føl for GDS Marie.)
Edin Šumar
For stor tapperhed i mødet med hvidt brød, presset gris og ost i skiver. Edin var klar til at lave toast på et hvilket som helst tidspunkt, og stod på et tidspunkt i seks stive timer og lavede toast.
Milton Felice Brambati Lund
For stor snarrådighed og forudseenhed. Da han mødte Hjemisbilen, fortalte han chaufføren, at der var gode indtjeningsmuligheder på Silkeborg Seminarium - hvilket førte til megen forfriskelse blandt varme congængere.
Manga Soterios
For overblik og initiativ. Manga var føl i Cafeen. Her viste han stort overblik og tog selv initiativ til at holde styr på cafeen.

Scenarieskrivningskonkurrencen

Kære Aisha

Orgas

Bar Christian Ørbech Pedersen
Bar Ernst Jensen
Bar Jacob Hansen
Bar Kenneth Juhl Hansen
Bar Per Frederiksen
Brandvagt Ezekiel No Castor Borg
Brandvagt Joan Ladekjær Ingwersen
Brandvagt Michael Mørk
Brandvagt Mikkel Justesen
Brætspil Emil Rosenstrøm
Brætspil Hans Lerche
Brætspil Jeanette Pinderup
Brætspil Mathias Tågholt
Brætspil Michael Drud
Brætspil Rasmus Ragnvald Olofsson
Brætspilsboss Morten Andersen
Bunker Jesper Lindhard
Bunker Joan Zenia Juhl Hansen
Bunker Jost L. Hansen
Bunker Kristian Bach Petersen
Bunker Ole Sørensen
Bunker, Økonomi Søren Parbæk
Cafe Anders Labich
Cafe Julius
Cafe Julius Larsen Seerup
Cafe Lennart
Cafe Maria Havshøj
Cafe Peter Fallesen
Cafe Rikke Julie Astrup Larsen
Cafe Rolle
Cafe Sigrid Stenkilde Lynæs
Database, udvikling Peter Lind
Dirtbusters Kristoffer Nyrup
El Henrik Krøjmand
Engelskoversætter Anna Sigrid Pii Aunkilde
Engelskoversætter Nis Haller Baggesen
Fotokonkurrence Simon James Pettitt
GDS Marie Rosenørn
General Bo Thomasen
Grafisk identitet, arrangørskilte Morten Lund
Holdlægning Anna Sigrid Pii Aunkilde
Holdlægning Tim Slumstrup Aunkilde
Info Anders Gerlev Hansen
Info Anna Madsen
Info Anne Serup Grove
Info Anne Skov Bærentsen
Info Bjarke Thomsen
Info Elias Helfer
Info Erik Warming
Info Jesper Veje Walton Simonsen
Info Mark Buje Hein Sørensen
Info Nis Haller Baggesen
Info Oliver Nøglebæk
Info Peter Lind
Info Regitse Jensen
Info Sean Geggie
Infoboss Andreas Ravn Skovse
International kontakt Frederik J. Jensen
Jubilæumsfest David Thorhauge
Jubilæumsfest Mads Havshøj
Jubilæumsfest Orla Lærke Hatting
Kiosk Astrid Sigaard Andersen
Kiosk Emil Refn
Kiosk Juliane Mikkelsen
Kiosk Julie Lynggaard
Kiosk Laura Gerlev Hansen
Kiosk René Bokær
Knudepunkt-kontakt Bo Thomasen
Mad - aftensmad Sven Schiøtte Strandbygaard
Mad - kok Elisabeth Nørresø Haase
Mad - køkkenchef Rasmus Jørgensen
Mad - morgenmad Jens Peder Nielsen
Mad - opsætningsmad Søren Ligaard Hald
Mad - opvaskeansvarlig Erik Sonne Georg
Mad - opvaskeansvarlig Helle Løyche
Mad - sandwich (kiosk- og cafémad) Allan Hald
Mad - sandwich (kiosk- og cafémad) Jesper Wøldiche
Mad - sandwich (kiosk- og cafémad) Martin Ravnsgaard Jensen
Mad - sandwich (kiosk- og cafémad) Terese Damhøj Andersen
Magic Henrik Kantstrup
Onsite IT-support Peter Lind
Oppyntning af fællesområde Anne Serup Grove
Oppyntning af fællesområde Thais Laursen Munk
Ottodommer Frederik Berg
Ottodommer Jeppe Nybo Jørgensen
Ottodommer Jesper Heebøll Arbjørn
Ottodommer Luisa Carbonelli
Ottodommer Mikkel Bækgaard
Ottooverdommer Anders Frost Bertelsen
Ottoproduktion Mads Havshøj
Scenarieansvarlig Klaus Meier Olsen
Scenarieansvarlig Kristoffer Rudkjær
Scenarieskrivningskonkurrence Frederik J. Jensen
Scenarieudlån Christina Vedel-Smith
Skilte, grafisk design onsite, årsudtryk Oliver Nøglebæk
Skole, opstilling og nedtagning Mikkel Justesen
Skole, opstilling og nedtagning Thomas Riemenschneider
SMS, deltager-wifi, IT-usability Peter Brodersen
Spillederansvarlig Charles Bo Nielsen
Tilmelding, udvikling Kristoffer Mads Sørensen
Transport Peter Søgaard Rasmussen
TV Anna
TV Ebbe Valbak
TV Isabella Natassja Kaufmann
TV Kasper Qatke
TV Leila Hansen
TV Niels Ladefoged Rasmussen
TV Simon Østergaard
TV Valdemar
Ungdomslounge Jeppe S. Hansen
Ungdomslounge Jonas Horstmann
Ungdomslounge Mark Buje Hein Sørensen
Ungdomslounge Simon Eriksen
Ungdomsskoleansvarlig Helle Løyche
Warhammer Anders Midtgaard
Warhammer Aslak Lynæs Stenkilde
Wear Anders Gerlev Hansen
Webredaktør Lars Nyberg
Workshops, oplæg og andre aktiviteter Martin Horn Pedersen
Æresottodommer Kristoffer Apollo
Æresottodommer Luisa Carbonelli
Æresottodommer Nynne Søs Rasmussen
Æresottodommer Tina Heebøll Arbjørn
Æresottooverdommer Frederik Berg

Referenced in the following articles

Things Seite 62 Issue #1: Bleed (February 2011) Playground Magazine
Things Seite 44 Issue #2 (May 2011) Playground Magazine
Cleofie Hader Seite 36 #7 (Juni 2011) ROLLE|SPIL


Korrektionen für diese Seite einschicken