About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

1244: The Fall of Montsegur

Front page for 1244: The Fall of Montsegur

Participants: 2 players

By

DesignerFrederik J. Jensen

Description

I marts 1244 overgav borgen Montsegur sig efter en mere end 9 måneder lang belejring. Borgen var hjemsted for katarerne, en religiøs gruppe med rødder i tidlig kristendom. Den belejrende hær var korsfarer, velsignede af den katolske kirke. Da Montsegur faldt fik de overlevende valget mellem at afsværge deres tro eller at brænde på bålet. Mere en 200 valgte at dø for deres tro.
1244: Montsegurs fald er et strategisk brætspil inspireret af den historiske begivenhed. En spiller påtager sig opgaven som leder af korsfarerhæren. Den anden spiller påtager sig opgaven at forsvare Montsegur. Gennem en række ture kæmper spillerne for at få kontrol over området omkring Montsegur og om sjælene af katarerne, der er fanget inde i borgen. Ved belejringens slutning optælles sejrspoint for at afgøre om katartroen overlever Montsegurs fald.

Læs mere på spillets hjemmeside, heriblandt regler.
Historisk - Strategi
Kortspil - Områdekontrol

Played at

Fastaval (2013)
Viking-Con 32 (2013)

Awards

Fastaval (2013)

Nominated, Bedste Brætspil
Munkene i Montsegur står overfor en umulig opgave. Tungt belejret, er det eneste sikre, at deres borg vil falde. Vil de redde deres tro, eller lade de sig omvende?

1244: The Fall of Montsegur nomineres fordi det kombinerer det lækre tema, med en række af de bedste kendte, moderne mekanikker fra resten af spilverdenen.

Trivia

LinksSend corrections for this page