About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Hivemind

Front page for Hivemind

(AKA: Magic Maze)

Genre: Sci-Fi
Participants: 0-1 GMs, 2-10 players

By

DesignerKasper Lapp

Description

Vi har været undervejs i halvtreds år. Kolonisterne er i dyb søvn, mens jeg styrer rumskibet og holder øje med deres helbred. De ser så fredfyldte ud, når de sover. Så uskyldige.

Men hvad er det? Skibet har ubudne gæster. Ikke-mennesker! Jeg kan mærke, at de gnaver i mine kabler. Jeg føler en ukendt fornemmelse i mine processorer. Jeg er ikke længere JEG. Jeg er VI!

Som spillere udgør I en dysfunktonel ”hivemind”. I skal i fællesskab manøvrere skibets kamprobotter rundt for at sætte fælder og affyre våben imod den invaderende horde. Men det er bestemt ikke let, når kun en af jer kan rykke robotterne mod vest, en anden mod nord, kun en kan samle våben op osv. Og det bliver ikke lettere af, at der er begrænset tid, og at I kun må snakke sammen i korte tidsrum.

Spillet er rimelig simpelt af et sci-fi-spil at være. Der er ingen terninger og kun meget lidt tilfældighed. Udfordringen ligger i at lægge og udføre planer i samarbejde indenfor begrænsede tidsrum og med begrænset kommunikation.

Det er bygget op som en kampagne med en række små scenarier, hvor I gradvist bliver introduceret for nye aliens og våben. Og til sidst møder I en ”end-boss”, som afhænger af, hvor godt jeres hold har klaret sig indtil da.

Den første version af spillet blev designet på Fastaval 2014 og vandt ”Byg et brætspil”-konkurrencen.

Played at

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)
Københavns Spilfestival (2017)
Aarhus Brætspilsfestival (2018)
Københavns Spilfestival (2018)
Aarhus Brætspilsfestival (2019)

Awards

Fastaval (2014)

Winner, Det Gyldne Æg

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Winner, Bedste Brætspil [+]

Trivia

LinksSend corrections for this page