Über Alexandria
Hilf uns: Aufgabenliste
Korrektionen einschicken

Nach Spielen suchen
Markierungen
Alexandria in Zahlen

Locations
Kalender
Blog-Feeds
Preise
Das Jost-Spiel

Uns kontaktieren
Privatsphärepolitik
Einloggen:
Language icon Sprache wählen:

dadeennbsv

Hivemind

Vorderseite für Hivemind

(Alias: Magic Maze)

Genre: Sci-Fi
Teilnehmer: 0-1 Spielleiter, 2-10 Spieler

Von

DesignerInKasper Lapp

Beschreibung

Vi har været undervejs i halvtreds år. Kolonisterne er i dyb søvn, mens jeg styrer rumskibet og holder øje med deres helbred. De ser så fredfyldte ud, når de sover. Så uskyldige.

Men hvad er det? Skibet har ubudne gæster. Ikke-mennesker! Jeg kan mærke, at de gnaver i mine kabler. Jeg føler en ukendt fornemmelse i mine processorer. Jeg er ikke længere JEG. Jeg er VI!

Som spillere udgør I en dysfunktonel ”hivemind”. I skal i fællesskab manøvrere skibets kamprobotter rundt for at sætte fælder og affyre våben imod den invaderende horde. Men det er bestemt ikke let, når kun en af jer kan rykke robotterne mod vest, en anden mod nord, kun en kan samle våben op osv. Og det bliver ikke lettere af, at der er begrænset tid, og at I kun må snakke sammen i korte tidsrum.

Spillet er rimelig simpelt af et sci-fi-spil at være. Der er ingen terninger og kun meget lidt tilfældighed. Udfordringen ligger i at lægge og udføre planer i samarbejde indenfor begrænsede tidsrum og med begrænset kommunikation.

Det er bygget op som en kampagne med en række små scenarier, hvor I gradvist bliver introduceret for nye aliens og våben. Og til sidst møder I en ”end-boss”, som afhænger af, hvor godt jeres hold har klaret sig indtil da.

Den første version af spillet blev designet på Fastaval 2014 og vandt ”Byg et brætspil”-konkurrencen.

Hier gespielt worden

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)
Københavns Spilfestival (2017)
Aarhus Brætspilsfestival (2018)
Københavns Spilfestival (2018)
Aarhus Brætspilsfestival (2019)
SPILMESSE: Slagelse Spiller Brætspil (2023)

Preise

Fastaval (2014)

Gewinner, Det Gyldne Æg

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Gewinner, Bedste Brætspil
Et rumskib glider gennem verdensrummet, indeholdende en fragmenteret AI. Kamprobotterne farer forvirrede rundt på gangene, laserstråler flyver gennem luften, og frygtindgydende aliens er på jagt efter den dyrebare last af sovende kolonister.

Hivemind nomineres for at være et spændende bud på et co­op spil. Her spiller man ikke den røde robot, men evnen til at gå til venstre. Og hvis ikke ’gå nordpå’­modulet husker sin opgave, er der intet ’skyd’­modulet kan gøre for at redde fejlen.

”I rummet må ingen høre dig skrige.”

A spaceship glides through space, containing a fragmented AI. Combat Droids race about in confusion in the corridors. Laser beams fly through the air and terrifying aliens search for the precious cargo of sleeping colonists.

Hive Mind is nominated as an interesting take on a co­op game. Here you're not playing the red robot, but the ability to go to the left. And if the 'go north' module does not remember his task, there is nothing the 'shoot' module can do to save the error.”In space, nobody is allowed to hear you scream.”

Extrainformationen

LinksKorrektionen für diese Seite einschicken