Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Fastaval (2009)

Fastaval

Sted: Skæring Skole, Århus, Danmark 🗺️
Dato: 8. - 12. april 2009

Del af: Fastaval

Om kongressen:

Band om søndagen: Valravn

Download

PDF Programmet [dansk] (4,9 MB)

Scenarier

💾 ... and Good Riddance! Malik Hyltoft Apocalyze
💾 Aftenstjerner Mikkel Bækgaard
💾 Against the Night Nathan Hook LARP
💾 And Not to Yield Nathan Hook LARP
Blackrocks undergang Anders Højsted D&D 3rd Edition (3.5)
Boxen Jakob Thestrup Eskildsen
Jesper Lindhard
LARP
Den sande historie Katrine Lynge Egholm
Julius Larsen Seerup
Det sidste møde Niels Smed Jensen
Lars Occhionero
LARP
💾 Dragens Dom Mette Finderup Hjemmelavet
💾 Dune - Huset Atreides' fald Søren B. Kristensen Systemløst
💾 Dyst Anders Frost Bertelsen
Morten Hougaard
Kristoffer Rudkjær
Hjemmelavet
💾 Dødens Skygge Jacob Berg
Thomas Jakobsen
Systemløst
💾 En brist i troen Morten Jaeger
💾 En ridders fortælling Louise Floor Frellsen
💾 Eventyrvogterne Kasper Lapp
Fat Man Down Frederik Berg Jeepform
Fem4: Krybbespil Stig Laursen Systemløst
💾 Happy Ends Tobias Wrigstad Jeepform
💾 Happy Hour Andrea Castellani LARP
💾 Imperiet Lars Kaos Andresen
Anders Frost Bertelsen
Claus Kliplev Jacobsen
[…]Frederik J. Jensen
Olle Jonsson
Thais Laursen Munk
Morten Greis Petersen Fakkelskov
Kristoffer Rudkjær
Martin Svendsen
René Toft
Johannes Busted Vestergaard
Warhammer Fantasy Roleplay
💾 Intet hjem - tusind stjerner Regitze Illum LARP
💾 Jagten Ask Agger Via Prudensiae
💾 Kreativ klasse Klaus Meier Olsen Systemløst
Mouse Guard (Fastaval 09) Peter Dyring-Olsen Mouse Guard
💾 Nangijala Uffe Thorsen
💾 Paladins lampe Kristoffer Apollo
Christian Savioli
Systemløst
💾 Perker Troels Bording
Stefan Skriver Lægteskov
💾 Poppenfest! Henrik Vedholm Warhammer Fantasy Roleplay 1st. edition
Raven – Claw and Beak Tomas H.V. Mørkrid
💾 Reservoir Elves Kristian Bach Petersen D&D 3.5
Români: Et nyt liv, fra bunden Anca Burescu
Andrea Castellani
LARP
💾 Skygger over Danmark Mads Brynnum Call of Cthulhu
💾 Slægten Lars Kaos Andresen Fusion (setting)
💾 SystemPerfekt Simon James Pettitt LARP
💾 Three Pierpaolo Zoffoli LARP
💾 Tortur Troels Ken Pedersen
Under My Skin Emily Care Boss LARP Jeepform
💾 Unterirdisch Tonni Frydendahl Basic Roleplaying

Priser

Bedste Virkemidler

Dyst
Ensembledramaet roterer om et flot udtænkt og integreret mini-brætspil, der giver ny gnist og snævrer handlingen ind ved at slå riddere ud af historien. Brætspillets tilfældigheder rammer direkte ind i fiktionen, og verden kan ændres med et kort.
Fat Man Down
Det er dejligt at søge tilflugt i chokoladens lykkefølelse, men tredje gang er du fortabt. Et grænsebrydende spil med safewords flytter magten og rammer hårdt. Det originale, kompromisløse sæt virkemidler går direkte efter struben på spillerne.
Happy Ends
Spillederen bliver til dommer, når han tager fløjten i munden og signalerer, at spillerne ikke er lykkelige nok. Gentagelser giver glæde, og sammen med fysisk nærhed driver de ubønhørligt hverdagsdramaet mod en lykkelig slutning.
Kreativ klasse
Tre hovedpersoner bliver udfordret af to polspillere, som sætter valget mellem ungdom og modenhed. Spillederen har flere effektive redskaber til at bringe dem på glatis, og over det hele regerer fire skarpe grundregler for scenariets bittersøde komik.
SystemPerfekt
Gentagne ritualer, rigide sociale regler og gennemført iscenesættelse danner en stærk ramme for seks timers indlevelse i fascismens topologi. Det perfekte samfund kan væltes af en skive brød i et scenarie, hvor regelbrud bliver et virkemiddel i sig selv.

Bedste Formidling

Kreativ klasse
En veldisponeret og gennemarbejdet tekst formidler scenariets idé og opbygning så kort og præcist, at man har fuldt overblik efter én gennemlæsning. Layoutet er simpelt og funktionelt med illustrationer, der rammer scenariets temaer lige i øjet.
Dyst
En særdeles veldisponeret tekst giver et stærkt overblik over et komplekst scenarie. En velvalgt mængde historiske fakta bliver formidlet kort og præcist, og scenariet er gennemsyret af stemning, hvor spillernes våbenskjolde giver det sidste pift.
Fat Man Down
Fordi det er funktionelt
og kort
og shiny!
Happy Ends
Scenariet er velskrevet og skåret til benet. Teksten åbner muligheder frem for at give definitioner og har ualmindeligt præcist spillederen for øje. Med sin genre klart for øje leder scenariet læseren trygt ind i glædens favn.
Reservoir Elves
Et omfattende scenarie bliver overskueligt formidlet, drevet af en smittende begejstring. Citater og våbenbeskrivelser etablerer flot stil og sprogtone, og fantastiske fotos af gangster-elvere giver stemningen et løft.

Bedste Fortælling

Tortur
En serie små historier om knækkede mennesker skaber en brutalt insisterende, uforglemmelig metafortælling om, hvor afskyeligt tortur er, og hvor store, blivende konsekvenser den har for alle involverede.
Dyst
Ridderturneringen er centrum for en stærkt sammensat palet af historier om intriger, håb og kærlighed i middelaldersamfundet. Scenariet maler med en bred historisk pensel et både underholdende og interessant billede af datidens sociale lagdeling.
Under My Skin
An extensive web of personal relations establishes an engaging, multifaceted story about losing and finding love. It is roleplaying with a mature touch, created by adding the players’s personal experiences to the fiction.
En ridders fortælling
Klassisk high fantasy møder socialrealisme, når spillerne fortæller en bredt favnende, storslået historie om forskellen på høj og lav i et land, hvor magten er så fuldkommen, at den ikke ænser det forestående sammenbrud.
Aftenstjerner
Inspirationen fra Coen-brødrene er tydelig og bevidst i denne jazzede, stemningsfulde noir-fortælling. De tre hovedpersoners personlige historier flettes flot sammen til portrættet af de to magtmennesker, som bagved trækker i trådene.

Bedste Scenarie

Reservoir Elves
En bragende morsom blanding af D&D og Tarantino giver spillerne underholdning med stor stil, inden de ender med at trække konfliktterningen og skyde hinanden. Det er et scenarie, som med rette er stolt af at være født i Fastaval-baren.
Dyst
Ensembleroller, intriger og brætspilsmekanik bindes imponerende flot sammen i et underholdende, mangesidigt spil om livet omkring en ridderturnering, hvor dysterne på begavet vis snævrer fortællingerne ind mod klimaks.
Fat Man Down
Et intenst, hårdtsparkende spil går bevidst over grænser i sit ønske om at udspille og udstille social stigmatisering. Skarpt designede mekanikker glider elegant ind i de frit satte scener og peger nådesløst fingeren tilbage mod mobberne.
Tortur
Ambitionerne er højt sat og bliver konsekvent udlevet i en brutalt realistisk fortælling om menneskelig ondskab. Spillerne kommer helt tæt på både gerninger og konsekvenser i et scenarie, som ingen kan forlade uden at være mærket.
Imperiet
Warhammer-universet skildres med galskab og kaos i ti veldesignede, inspirerende novellescenarier, som samtidig er en fascinerende opvisning i de mange teknikker og stilarter, der findes i dansk rollespil.

Bedste Roller

Intet hjem - tusind stjerner
Det store galleri af rumflygtninge rummer en imponerende mængde verdensfortælling. Rollerne er inspirerende og flot gearet til forskellige spillertyper, så man efter præference kan spille alt fra højtråbende matriark til introvert bybo.
Tortur
Scenariet præsenterer et udsnit af ægte mennesker, hvor smerten hos både bødler og ofre kommer helt ind under huden. Persongalleriet favner den menneskelige kompleksitet med dybe og hjerteskærende personskildringer til følge.
Slægten
Et hold fejlslagne, men spændende detektiver lader spillerne indtage de absolutte hovedroller i fortællingen. Rollerne er ualmindeligt engagerende med klare motiver og mål, som skarpt koncentrerer spillet om deres lurende indbyrdes konflikter.
Reservoir Elves
En bizar blanding af klicheer bliver flot sat sammen med sjove dæknavne og stilfulde beskrivelser. De fem hovedroller giver et fantastisk grundlag for rollespil med dumseje replikker og Mexican stand-offs med repeating crossbows.
Imperiet
Et sprælsk persongalleri giver et spraglet billede af folk og fæ i Imperiet fra gustne varulvejægere over morderiske hobbitter til lopper under ed. Rollerne er over en kam skarptskårne, underholdende og velvalgte til hver af de ti noveller i antologien.

Juryens Specialpris

Imperiet
Juryens Specialpris går i et år til et værk, der er båret af en helt original grundidé. Det er et ambitiøst og nyskabende værk, som kombinerer velkendte teknikker og stilarter på nye måder, og resultatet er energisk, legende og fyldt med overraskelser. Samtidig bryder det ny grund for kreativt samarbejde i et imponerende destillat af, hvad det er, dansk rollespil kan.

Publikumsprisen

SystemPerfekt
(Andenplads)
Tortur
(Tredjeplads)

Æresottoen

Jesper Wøldiche
Jesper har i de seneste år ydet et enormt stykke arbejde for Fastaval. Han kan være her, der og alle vegne, udstråler overskud og energi til sine omgivelser – og har i utroligt mange situationer været manden, der fik alle ender til at mødes og reddede dagen.

Jesper har arbejdet hårdt og målrettet på at bibeholde den høje kvalitet, der længe har kendetegnet Fastaval. Som general bandt han de mange arrangører sammen og indledte en positiv erfaringsudveksling med bl.a. Viking-Con, som nu er blevet fulgt op i en Fastaval med endnu større og vidtrækkende udsyn.

Og Jesper er ikke kun en Fastaval-arrangør. Bag sig har han et langt og aktivt engagement i dansk rollespil, der strækker sig tilbage til det sagnomspundne Das Fisk.
Morten Greis
Morten gør en afgørende indsats for udviklingen af rollespil, som det spilles i Danmark netop nu. Gennem sit arbejde med Fastavals spiller- og spillederkompendier har han bidraget til, at et stort antal rollespillere har fået råd og inspiration til deres spil, både på Fastaval og hjemme i stuen.

Som flerårigt medlem af scenarieudvalget på Viking-Con har Morten sørget for, at også Viking-Con har et spændende og righoldigt udbud af rollespil, og han har selv været med til at skrive nogle af de senere års mest eksperimenterende og grænsebrydende danske scenarier.

I det daglige er Morten mest synlig på sin blog, der er ét af nettets vigtigste samlingspunkter for danskere med interesse for moderne rollespilsteori og lyst til at debattere det.
Claus Raasted Herløvsen
Claus har gennem sit arbejde i Junior Rollespil København haft en overvældende indflydelse på dansk live-rollespil. Hans aktiviteter og udgivelsen af håndbogen Rollespil for børn og voksne har åbnet døren til rollespillets verden for nye årgange af rollespillere.

Som arrangør af engelsksprogede rollespil for voksne har Claus formået at trække spillere til Danmark fra hele Norden og flere andre europæiske lande og dermed styrket det internationale rollespilssamarbejde. Claus’ flamboyante stil er blevet bemærket langt ud over landets grænser.

For tiden er Claus sekretær for Landsforeningen for Rollespil.
Lars Kaos Andresen
De fleste vil kende Lars for hans scenarieproduktion, som over to årtier har markeret ham som trendsætter og stilskaber, men også som forsvarer af de klassiske dyder og forkæmper for høj kvalitet både i indhold og finish.

Men Lars’ succes som forfatter kan skygge for hans store indsats inden for andre områder. Med et langvarigt og stort engagement har Lars ydet sit til dansk rollespil, lige siden han var med til at starte den første rollespilsforening i Viborg i starten af 90’erne. Blandt hans seneste indsatser kan nævnes arbejdet som Ottodommer, Fastaval-magasinet og flere års ansvar for det printbare program for Fastaval.

Lars er typen, der godt kan finde på at brokke sig, men så går ud og gør det bedre selv.
Martin Svendsen
Martin er manden, der møder op og redder dagen med kompetence og hårdt arbejde, nærmest uden at forvente, at nogen siger tak. Martins engagement i dansk rollespil startede i Nordjylland, hvor han i mange år var én af drivkræfterne bag TRoA Con.

Siden har Martin involveret sig i Fastaval, hvor han med stor konsekvens har påtaget sig alle de kedelige, uglamourøse opgaver, som er nødvendige for at få tingene til at hænge sammen – f.eks. som økonomi- eller skoleansvarlig. Hans arbejde foregår ofte bag kulisserne, men Martin yder en stor indsats for at gøre con-oplevelsen bedre for alle.

Endelig har Martin også bidraget stærkt som scenarieforfatter. Kun fire danske forfattere kan bryste sig af at have skrevet flere scenarier end Martin gennem årene.

Den Gyldne Svupper

Ninna "Stribe" Glatved Brink
For at være kommet ind fra højre og sparket avisen, FastaMorgen, i mål. Ifølge chefredaktør Simon, redigerede hun egenhændigt første udgave, og var en af et redaktørteam på to til andenudgaven. Derudover knoklede hun som besat for avisen - og for Fastaval i øvrigt. Hun var der til hele opsætningen, og var blandt de sidste heltemodige få på Skæring Skole, hvor hun blev smidt hjem klokken 01.30, tirsdag morgen.
Kristoffer Thurøe
Fordi han trak en sovemulighed til samtlige opsættere ud af ærmet, da skolen venligt, men bestemt, havde gjort os opmærksomme på, at vi ikke havde fået tilladelde til at sove der før tirsdag.
Rene fra kiosken
Fordi han, efter Astrid havde været nødt til at tage ham af sin crewliste, lagde samme indsats i kiosken som de andre, og tog ekstra GDS-tjanser derudover.
Eline Crossland
Hun var nemlig, som hun har været nogle år nu, over-james på banketten. Og det synes vi egentligt er ret fedt gjort af hende.

Arrangører

Avis Helle Løyche
Avis Sally Khallash
Avis Simon James Pettitt
Banket Sally Khallash
Bar Kenneth Juhl Hansen
Brætspilscafe Morten Andersen
Bunker Katrine Lynge Egholm
Bunker Signe Johannesen
Bunker-substitut Arn Lehrmann
Bunker, aktivitets-ansvarlig, internationale Ulrik Lehrskov
Bunker, økonomi Bo Thomasen
Cafe Anders Labich
Cafe Ida Kirstine Jensen
Cafe Jannick Raunow
Cafe Rikke Julie Astrup Larsen
Cafe Sigrid Stenkilde Lynæs
Dag 5 Tobias Demediuk Bindslet
El Henrik Krøjmand
El-ansvarlig Mads Havshøj
GDS Marie Rosenørn
General Jost L. Hansen
Holdlægning Anna Sigrid Pii Aunkilde
Holdlægning Tim Slumstrup Aunkilde
Info Bjarke Thomsen
Info Daniel Zaza
Info Elias Helfer
Info Jesper Veje Walton Simonsen
Info Marie Holm-Andersen
Info Sean Geggie
Info Simon Jensen
Info, bunker Nicoline Bro
Info, database Peter Lind
Info, skilte Oliver Nøglebæk
Info, troika Andreas Ravn Skovse
Info, troika Ole Sørensen
Info, wearansvarlig Anders Gerlev Hansen
Infomor Anne Serup Grove
Internationale Frederik Berg
Internationale Luisa Carbonelli
IT/Web Kristoffer Mads Sørensen
IT/Web Lars Nyberg
IT/Web Martin Svendsen
IT/Web Peter Brodersen
John TV Jakob Ponsgård
Kiosk Anders Midtgaard
Kiosk Astrid Sigaard Andersen
Kiosk Charles Bo Nielsen
Kiosk Jonas Schwartz Thomsen
Kiosk Juliane Mikkelsen
Kiosk Lasse Küchenthal
Kiosk Mette Holt Andersen
Kiosk Niels Christian Trude
Kiosk Thomas Riemenschneider
Køkken Terese Damhøj Andersen
Live Martin Horn Pedersen
Location Nicoline Bro
Ottodommer Anne Vinkel
Ottodommer Jonas Arboe Harild
Ottodommer Mike Ditlevsen
Ottodommer Peter Fallesen
Ottooverdommer Kristoffer Apollo
Ottoproduktion Mads Havshøj
Program Lars Kaos Andresen
Rollespil Christina Vedel-Smith
Rollespil Frederik J. Jensen
Scenariedistribution Kenneth Mikkelsen
Scenariedistribution Thomas Hansen
Service Søren Parbæk
Transport Jesper Lindhard
Tryk Jacob Thomasen
Æresottodommer Brian Rasmussen
Æresottodommer Kristoffer Apollo
Æresottodommer Malik Hyltoft
Æresottodommer Peter Brodersen

Nævnt i følgende artikler

Kalender Side 20 34 (Februar 2009) Hareposten
Rollespil og rollespillere – set med en udenforståendes øjne Side 8 36 (Januar 2010) Hareposten

LinksIndsend rettelser for denne side