Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Kristoffer Rudkjær

(aka: Kristoffer Kjær Jensen)

Spel

✏️ Daisy Town Manifestet Viking-Con 21 (2002)
✏️ Deterministisk Fiktion Viking-Con 21 (2002)
💾 ✏️ ... Og tre fod beton Viking-Con 22 (2003)
💾 ✏️ Et lystspil Fastaval (2004)
💾 ✏️ South Central Dreaming ConTakt II (2004)
💾 ✏️ Den brændende vinds ild ConFetti II (2005)
💾 ✏️ Sparta Fastaval 007 (2007)
💾 ✏️ Dyst Fastaval (2009)
💾 ✏️ Imperiet Fastaval (2009)
💾 ✏️ Imperiet 40K LepreCon2 (2010)
💾 Arrangör Imperiet 40K LepreCon2 (2010)
💾 ✏️ Fucking Mental! Fastaval (2010)
✏️ Zombieval Fastaval (2012)
💾 ✏️ Juice Academy Fastaval (2014)
✏️ Summers of Love
💾 ✏️ Augustas skygge Fastaval - Dia de los Fastos (2015)
💾 ✏️ Heksefeber Fastaval - Mad Science (2017)
💾 ✏️ Joan the Vampire Slayer Fastaval - Otto i Eventyrland (2018)
💾 ✏️ Steffen og de dumme kloner Fastaval: Otto for folket (2023)
💾 📰 Steffen og de dumme kloner Fastaval: Otto for folket (2023)
💾 ✏️ Vidnerne Fastaval - Otto & jagten på den gyldne pingvin (2024)
💾 📰 Vidnerne Fastaval - Otto & jagten på den gyldne pingvin (2024)

Utmärkelser

Fastaval (2004)

Et lystspil: Vinnare, Bedste Effekter
Prisoverrækkelse:
Om vinderen blev der sagt:
- "Effekterne lægger op til godt rollespil, og de er uhørt originale, hvilket farver hele scenariet."
- "Effekterne er foløsningen af scenariet, og får det hele til at snurre."
- "De har gjort det - de har sgu' lavet et lykkehjul."

Fastaval (2005)

South Central Dreaming: Nominerad, Publikumsprisen (Fjerdeplads)

Fastaval (2006)

Den brændende vinds ild: Nominerad, Bedste Virkemidler
Den originale og velfungerende regelmekanik løfter sløret for 1001 fortællinger og opfylder spillernes største ønsker.

Fastaval 007 (2007)

Sparta: Vinnare, Bedste Roller
Scenariets episke konflikt står mejslet i de velskrevne roller, der giver spillerne et ben i hver lejr, når deres liv og død bliver omdrejningspunktet i oraklets profeti.
Sparta: Nominerad, Bedste Formidling
Layoutet understøtter genren og teksten præsenterer den komplekse idé overskueligt og inspirerende. Oldtidskundskab har aldrig været mere spændende!
Sparta: Nominerad, Bedste Virkemidler
Kortspillets guddommelige og simple mekanik skaber medrivende slag, der har konsekvenser for alle scenariets facetter og sætter dramaet på spidsen.
Sparta: Nominerad, Bedste Scenarie
Storslået og velkonstrueret græsk epos, hvor alle elementer spiller sammen i en helstøbt adaptation, der på en gang er genkendelig og original.
Nominerad, Æresottoen (Absurth)

Fastaval (2009)

Dyst: Vinnare, Bedste Virkemidler
Ensembledramaet roterer om et flot udtænkt og integreret mini-brætspil, der giver ny gnist og snævrer handlingen ind ved at slå riddere ud af historien. Brætspillets tilfældigheder rammer direkte ind i fiktionen, og verden kan ændres med et kort.
Imperiet: Vinnare, Juryens Specialpris
Juryens Specialpris går i et år til et værk, der er båret af en helt original grundidé. Det er et ambitiøst og nyskabende værk, som kombinerer velkendte teknikker og stilarter på nye måder, og resultatet er energisk, legende og fyldt med overraskelser. Samtidig bryder det ny grund for kreativt samarbejde i et imponerende destillat af, hvad det er, dansk rollespil kan.
Dyst: Nominerad, Bedste Formidling
En særdeles veldisponeret tekst giver et stærkt overblik over et komplekst scenarie. En velvalgt mængde historiske fakta bliver formidlet kort og præcist, og scenariet er gennemsyret af stemning, hvor spillernes våbenskjolde giver det sidste pift.
Dyst: Nominerad, Bedste Fortælling
Ridderturneringen er centrum for en stærkt sammensat palet af historier om intriger, håb og kærlighed i middelaldersamfundet. Scenariet maler med en bred historisk pensel et både underholdende og interessant billede af datidens sociale lagdeling.
Dyst: Nominerad, Bedste Scenarie
Ensembleroller, intriger og brætspilsmekanik bindes imponerende flot sammen i et underholdende, mangesidigt spil om livet omkring en ridderturnering, hvor dysterne på begavet vis snævrer fortællingerne ind mod klimaks.
Imperiet: Nominerad, Bedste Roller
Et sprælsk persongalleri giver et spraglet billede af folk og fæ i Imperiet fra gustne varulvejægere over morderiske hobbitter til lopper under ed. Rollerne er over en kam skarptskårne, underholdende og velvalgte til hver af de ti noveller i antologien.
Imperiet: Nominerad, Bedste Scenarie
Warhammer-universet skildres med galskab og kaos i ti veldesignede, inspirerende novellescenarier, som samtidig er en fascinerende opvisning i de mange teknikker og stilarter, der findes i dansk rollespil.

Fastaval (2010)

Fucking Mental!: Nominerad, Bedste Formidling
En træfsikker formidling, der efter få sider gør spillederen i stand til at overskue, præcis hvordan scenariet skal køres. Baggrunden for hooligankulturen formidles så selv den mest fodboldfjendske spiller kan sætte sig ind i mentaliteten.
Fucking Mental!: Nominerad, Bedste Fortælling
En fucking skarp skildring, der hverken fordømmer eller forklarer de hårde lads. En tiltagende frustration, der ender i et veltimet voldsorgie. En fortælling om at være spændt ud mellem en kitchen sink realistisk hverdag og hooliganismens brutale eskapisme.
Fucking Mental!: Nominerad, Bedste Roller
En gruppe af arbejderkvarterets Headhunters kæmper med intet andet en fodbolden som holdepunkt i en tilværelse på sammenbruddets rand. Rollernes indre konflikt bringes levende i spil, når fodboldfetish, broderskab og battle scars ramler mod livets rå realiteter.
Fucking Mental!: Nominerad, Bedste Scenarie
En fremragende skildring af en destruktiv subkultur. Den skarpe scenestruktur giver mulighed for stor indlevelse i drivkræfterne bag hooliganbevægelsen. Fuck West Ham!

Fastaval (2012)

Vinnare, Æresottoen (Klaus Meier & Kristoffer Rudkjær)

Fastaval (2014)

Juice Academy: Nominerad, Bedste Formidling
En grineren tekst, der mixer swag læseoplevelse med YOLO brugbarhed til en dope scenariejuice. Let at læse, let at bruge og frem for alt totalt too nice.

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Augustas skygge: Vinnare, Bedste Roller
Fire kårdesvingende kvinder og en mand med mystiske kræfter er fanget mellem fortidens tunge valg og muligheden for at sone dem i nutiden. Rollerne er sympatiske og nuancerede, og spillerne får chancen for at udforske og udvikle dem i spændingsfeltet mellem hvem de var, og hvem de er blevet.
Augustas skygge: Nominerad, Bedste Formidling
En fantasyverden, et spilsystem og to fortællelag præsenteres på kort plads og efterlader læseren fuldt klædt på til at afvikle scenariet, mens formidlingen stiller skarpt på rollernes udvikling gennem kompasnåle og velvalgte illustrationer.
Augustas skygge: Nominerad, Bedste Virkemidler
De fallerede helte genopdager sig selv gennem et kompas, der belønner udvikling af rollen med flere evner i scenariets nådesløse kampsystem, hvilket kræver store ofre og holder spillerne på tæerne, når den sidste sten trækkes, og oprøret mod Augusta afgøres.
Augustas skygge: Nominerad, Bedste Fortælling
En episk fortælling om ære, svigt og sammenhold udspilles i både fortid og nutid i en verden med svævende øer og flyvende skibe. Rollerne får muligheden for at rette op på deres fejl og endelig fuldføre det oprør, der vil styrte Augusta ned i afgrunden én gang for alle.
Augustas skygge: Nominerad, Bedste Scenarie
System, fortælling og roller spiller forbilledligt sammen, og den fascinerende verden blæser spillerne omkuld. Der er både hæsblæsende action og intenst drama i et bredt scenarie, der både giver spillerne det de vil have, og det de har brug for.
Augustas skygge: Nominerad, Deltagernes Pris (Delt andenplads)

Fastaval - Mad Science (2017)

Heksefeber: Vinnare, Bedste Formidling
Med sikker hånd og stort overskud præsenteres scenariets setting, regler og store rollekatalog. Spilleder får solide værktøjer til at føre sine spillere gennem Kaos og hjælpe dem til at udforske scenariets sandkasse.
Heksefeber: Vinnare, Deltagernes Pris
Heksefeber: Nominerad, Bedste Scenarie
Et imponerende, ambitiøst scenarie gaber over alt, hvad det kan tygge. Det alsidige rolleensemble og den velvalgte form giver storladent plads til landsbyintriger af bedste skuffe. Sikkert overblik og velplacerede virkemidler driver befolkningen i det lille samfund ind i ilden.
Heksefeber: Nominerad, Bedste Roller
Et vidtfavnende ensemble fylder den lille by Torfenheim med fordomme, misundelse og nid – og giver dermed spillerne et fremragende grundlag for at skabe de intriger, rygter og mistanker, der tænder gnisten til et bål, som rollerne snart mister kontrollen over.

Fastaval - Otto i Eventyrland (2018)

Joan the Vampire Slayer: Vinnare, Bedste Fortælling
En ekstremt gennemtænkt dramaturgi, hvor en medrivende og action-packed tv-serie pakkes ned i et overskueligt scenarieformat. Spillerne udlever hele to sæsoner af “Joan the Vampire Slayer” gennem velvalgte nedslag med brandvarmt teenagedrama frem mod vore heltes endelige opgør med Alfaderen.

A carefully thought out story arch, where a massive overarching story gets packed into a manageable package. The participants experience two entire seasons of Joan the Vampire Slayer, with room for teenage drama, and out heroes final battle against the allfather.
Joan the Vampire Slayer: Vinnare, Deltagernes Pris (Delt førsteplads)
Joan the Vampire Slayer: Nominerad, Bedste Formidling
Underholdende læsning, der samtidig er bundsolidt håndværk, hvor man aldrig er i tvivl om, hvad man læser eller hvorfor man læser det. Buffy-/Joan-universet formidles, så man føler sig hjemme i det, uanset om man har set tv-serien eller ej.

We are led through an entertaining and well crafted reading experience, where you always know what you are reading, and why. The Buffy/Joanverse is put forward in a way where one feels at home, even if one hasn’t seen the tv-series.
Joan the Vampire Slayer: Nominerad, Bedste Scenarie
Roller, struktur, scener, virkemidler – det hele spiller sammen, og scenariet sikrer deltagerne en sjov og vild popcornsoplevelse. Scenariet er en nostalgisk serie-blockbuster for både dem, der kender Buffy og dem, der ikke gør.

Roles, structure, scenes, and mechanics, all play together to create a fun and wild popcorn experience. The scenario is a nostalgic serialblockbuster, for those who know Buffy, and those who don’t.

Fastaval: Otto for folket (2023)

Steffen og de dumme kloner: Nominerad, Bedste Formidling
Steffens stemme gennemsyrer teksten og giver masser af grin undervejs. Scenariet emmer af børnestemning, og der er kort fra tekst til rollespil, mens illustrationerne understreger tegneseriefølelsen.

Steffen’s voice permeates the scenario text and ensures plenty of laughs while reading. The scenario has a childlike mood and the text is easily translated into actual play, while the illustrations underscores its comic book roots.
Steffen og de dumme kloner: Nominerad, Bedste Fortælling
Steffen har en genial plan til at undgå sine pligter: han kloner da bare sig selv og sætter klonerne til at gøre arbejdet. Men klonerne rotter sig sammen og lægger i kakkelovnen til payback. Fortællingen er simpel, men den skarpe dramaturgi lader klonerne tage magten og sætter Steffen op til at fejle eklatant.

Steffen has an ingenious plan to avoid his chores: he just clones himself and has the clones do the work! But the clones team up and make ready for payback. It’s a simple story, but the basic structure puts the clones in charge and sets up Steffen to fail big time.
Steffen og de dumme kloner: Nominerad, Bedste Roller
Det er tydeligt for enhver, hvor hårdt og uretfærdigt det er at være Steffen, 7 år. Han plages dag ud og dag ind af biroller, der springer til live takket være sjove citater og klare must win battles, der kan gøre livet surt for Steffen. Og ideen med at kopiere rolleteksten ud i Steffen-klonerne er så tilpas doven og genial, at vi mistænker, at Steffen selv står bag.

It’s obvious how hard and unfair it is to be Steffen, 7 years old. Everyday he’s tormented by side characters who are broughtht to life though fun quotes and clear must win battles that can foil Steffen’s plan for a peaceful life. And the idea of simply copying the role description for all the Steffen clones is so delightfully lazy that we suspect Steffen himself did it.
Steffen og de dumme kloner: Nominerad, Bedste Scenarie
Historien om den dovne Steffen og hans kloner er et veltrimmet og meget, meget sjovt novellescenarie. Humoren er nem at bringe videre fra tekst til spillokale, og en stærk fortællestruktur sikrer, at vi ved, det ender galt for Steffen. Så spørgsmålet er bare, hvor onde (og dermed sjove) ting hans kloner kan finde på?

The story of Steffen and his clones is a well trimmed and very, very funny scenario. The humor is easy to bring from text to game room, and a solid narrative structure ensures that we all know it will end badly for Steffen. The question is: what evil (and funny!) plans do the clones have in store for him?

Fastaval - Otto & jagten på den gyldne pingvin (2024)

Vidnerne: Vinnare, Bedste Roller
Når din personlighed består af programmering, kunstige minder og andres levede liv, står de eksistentielle spørgsmål i kø. Kan du stole på dine egne følelser? Hvad vil det sige at være menneske? Replikanterne må hver især afgøre, om de blot er deres funktion eller en rigtig person, og spillerne føres med ind i tvivlen.

When your personality consists of programming, artificial memories and the lived experiences of other, existential questions abound. Can you trust your own emotions? What does it mean to be human? The replicants must individually decide if they are just their function or they are a real person, and the players are pulled with them into that doubt.
Vidnerne: Nominerad, Bedste Formidling
Den inspirerende tekst holder os fanget fra første til sidste side. Spilleder rustes til både drama og action, og den mørke fremtid set med 80’er briller foldes ud gennem levende beskrivelser af teknologi og samfund. Et stort scenarie formidles effektivt og stemningsfuldt, og vi har lyst til at læse mere.

The inspiring text captivates the reader from the first page and keeps them reading to the end. The game master is equipped for drama and action, and the dark future comes alive as society and technology is viewed through the mirror shades of the 80s. A grand scenario is conveyed both effectively and evocatively and we would love to keep on reading.
Vidnerne: Nominerad, Bedste Fortælling
I neon-lysets skær sætter fire replikanter selve deres identitet på spil i deres hverv som ordensmagtens sidste bastion mod korruption og forfald. Mellem missioner og kampe med Yakuzaen udfordres replikanternes eksistensberettigelse og selvforståelse. Gradvis afdækkes forråelsen af det system, karaktererne er en del af, men til sidst kan de vinde friheden til at vælge.

In the glare of neon light four replicants put their very identity on the line in their work as the last guardians against corruption and decay. Between missions and fights with the Yakuza, the replicants are challenged on their sense of self and right to exist. Gradually the brutality of the system the characters enforce is revealed, but in the end they have the chance to win the freedom to choose.
Vidnerne: Nominerad, Bedste Scenarie
Den dystopiske 80’er sci-fi setting er en dragende ramme, der rummer både relationsdrama på snuskede synth-beværtninger og hæsblæsende jagter gennem overbefolkede bydele. Under det hele lurer emner som identitet, eksistens og retfærdighed. Spillerne får frihed til at lægge vægt på forskellige aspekter, så oplevelsen formes til gruppen som en replikant til sit formål.

The dystopian 80s sci-fi world is a captivating setting that contains both relationship drama at sleazy synth dives and breakneck chases through overpopulated city districts. Beneath it all lurks subjects like identity, existence and justice. The players are given the freedom to put the emphasis on different aspects as the experience gets tailored to the group like a replicant to its task.
Vidnerne: Nominerad, Deltagernes Pris, Rollespil (Andenpladsen)

Arrangörsposter

Fastaval 007 (2007) Spillederkompendium, redaktion
Fastaval (2010) Scenarieansvarlig
Fastaval (2011) Scenarieansvarlig
Fastaval (2012) Scenarieansvarlig + Grind Night
Fastaval (2013) Ottodommer
Fastaval (2013) Toasthalla
Fastaval (2013) Æresottooverdommer
Knudepunkt (2015) Best of Denmark
Fastaval - Dia de los Fastos (2015) Æresottodommer
Fastaval - Otto Under the Sea (2019) Ottodommer
Fastaval - Otto in Space (2020) Scenariedommer
Fastaval - Solarpunk (2021) Scenarieoverdommer

Artiklar

Redaktionsruta Skribent Nummer 05 (Oktober 2005) Rollespilleren
Hvad vi kan lære af bordrollespil Skribent Sida 34 Nummer 05 (Oktober 2005) Rollespilleren

TriviaSkicka in rättelser om den här sidan