About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Dværge og Diamanter

(AKA: Kejserens Nye Hatte)

Genre: Fantasy
Participants: 2-4 players

By

DesignerSofie Liv Støvelbæk

Description

Alle ved, at ædelstene er magiske, og at det kræver de helt rigtige slags sten for at skabe magiske genstand. Når en nekromantiker løfter sin Dommedagsstav mod skyerne og gnækker dæmonisk eller en paladin triumferende dræber en drage med sit hellige sværd, så blev de lavet et sted.

Mange af disse fantastiske genstande kommer fra dværgeminerne ved Ædelstensbjerget. Her slider minearbejderdværge fra solopgang til solnedgang med at udvinde de dyrebare sten fra bjerget, for at kreerer de helt rigtige genstande til de utålmodige købere.

Dværge og Diamanter er et hurtigt, turbaseret ressourceindsamlingsspil, med simple regler, der kræver man både skal planlægge sine egne træk og kunne forudse modstandernes.

Det er et strategisk og taktisk puzzle game, hvor fokus ikke er på eventyrere og skurke, men derimod på dem, som forsyner dem med udstyr. Det er en humoristisk kommentar til D&D, og en hyldest til dem, som arbejder bag scenerne, langt væk fra rampelyset.

Spillet er en videreudvikling af Kejserens Nye Hatte, som vandt “Byg et brætspil” konkurrencen på Fastaval 2016.

Fakta

Antal spillere: 2-4

Spiltid med regelforklaring for første spil: 1 time

Mekanikker: Action Point Management, Route/Network Building, Set Collection, Pick-up and Deliver

Sprog : Sproguafhængigt, kun stemningstekst i selve spillet.

Played at

Fastaval - Mad Science (2017)

Awards

Fastaval (2016)

Winner, Det Gyldne Æg

Fastaval - Mad Science (2017)

Nominated, Bedste Brætspil
Diggy, diggy hole! Hjælp dværgene med at mine krystaller i dybe minegange og saml de rigtige farvekombinationer til de ventende bestillinger. Samtidig skal du sikre dig, at de andre dværge ikke stjæler dine krystaller på vej ud af minen.

Dværge og Diamanter nomineres for at kombinere solid spilmekanik med et gennemført tema. Det er et let tilgængeligt spil, med mulighed for at man kan grave sig dybere ned i strategien efter lyst og evne.

TriviaSend corrections for this page