About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

An Old Tweed Jacket and a Deerstalker

Participants: 2-4 players, 3-4

By

DesignerDaniel Skjold Pedersen

Description

Det spil der kom til Fastaval var noget anderledes end det foromtalen leder op til.

Foromtale:
Et terningespil, hvor man kaster med alt andet end terningerne!
Du er en britisk adelig fra det 18. århundrede, hvis yndlings fritidsbeskæftigelse er at gå på jagt. Heldigvis er jagtsæsonen netop indledt. Tag din gamle tweedjakke på, saml dyrebrikkerne op og kast dig vej mod sejren.

An Old Jacket and a Deerstalker er et humoristisk terningespil, hvor man kaster med alt andet end terningerne. Spillet er for 2 til 4 spillere og tager ca. 30 minutter.
Spillerne er britiske adelige fra det 18. århundrede, hvis yndlings fritidsbeskæftigelse er at gå på jagt. Uheldigvis er jagt ikke det britiske adelige er bedst til. Heldigvis er du ligeglad, og jagtsæsonen er netop indledt. Tag din gamle tweedjakke på, saml dyrebrikkerne op og kast dig vej mod sejren. Den dygtigste jæger vinder spillet.
I løbet af spillet trækker spillerne terninger og aktiverer terninger via den særlige vend-terningen-og-udfør-handlingen mekanik. Når man aktiverer en af de fem dyreterninger, går man på jagt på den valgte dyretype. Over/under-terningen lader en slå om. Med Yorkshire-terningen må man jage alle dyretyper, men risikerer at ramme sin egen jagthund. Med assistentterningen kan man tilkalde den dovne assistent og få flere ture senere i spillet, når han dukker op.
Man går på jagt ved at kaste dyreterningerne og scorer point for at have mange hits. Kongens irriterende fætter har meldt sin ankomst til jagten. Der er bonuspoint for at skyde ham – med et vådeskud, selvfølgelig. Men pas på, for turen slutter, hvis man er uheldig at skyde dronningens nattergal, der er stukket af fra sit bur.

Played at

Fastaval (2014)

Awards

Fastaval (2014)

Nominated, Bedste Brætspil
Med en fyldt lommelærke og bøssen over skulderen bevæger spillerne sig ud på landstedets marker for at skyde kronvildt. Du presser dit held hver gang du presser aftrækkeren, og der bliver skudt både heste, køer og naboens hund når brikkerne klaskes i bordet.

An Old Tweed Jacket and a Deerstalker nomineres fordi det med enkle virkemidler sætter scenen om et sindsygt jagtselskab med britisk accent, som sender latterbrøl rundt om spilbordet.

“Kom nu… du kan godt lige skyde en mere!“

Trivia

LinksSend corrections for this page