About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Bette Liverpool

Front page for Bette Liverpool

Genre: Drama
Participants: 1 GM, 4 players

By

✏️Mikkel Bækgaard

Download

PDF Scenario [Danish] (9.5 MB)
PDF Scenariet (høj opløsning) [Danish] (57.1 MB)

Description

Jeg kan huske dengang jeg var dreng og stod nede på havnen med min storebror Frank og kiggede over på værftskranen. Deroppe arbejdede de rigtige mænd, sagde vi. Deroppe arbejdede vores far. Det var vi helt sikre på. Det var det højeste sted i byen, sagde Frank. Deroppe kunne man hele verden. Det var vi også sikre på. Man kunne se helt til Sverige, og til Læsø og til Hamborg. Ja, helt til New York, Frihedsgudinden og Kina fortalte vi hinanden.

Det var løgn, fandt jeg siden ud af …

Frank gjorde altid det forkerte, Allan gjorde altid det rigtige. Sådan har det altid været for de to brødre. Den ene stak af til Nordnorge, Grønland og olierigger i Nordsøen. Den anden blev i byen, giftede sig med Maria, fik job på værftet og gjorde alt det, man forventede. Sammen var de stærke, men alligevel skilte tiden, kærligheden og drømmene dem ad. Årene gik, alvoren tog til, og for sent opdagede de begge, at de sad med røven lå langt under vandskorpen.

Bette Liverpool er historien om to brødre i Frederikshavn fortalt gennem mange år. Fra de som børn drømmer om fremtiden, til de mange år senere bliver tvunget til at finde sammen, trods svigt, uforløste konflikter og kærlighed til den samme kvinde. Scenariet er for fire spillere, hvor to spiller brødrene som unge, mens de to andre spiller dem som ældre – og hvor voksenlivets gammelkloge erfaringer støder sammen med fortidens drømme om fremtiden. Bette Liverpool er et socialrealistisk drama med et episk touch, inspireret af Bruce Springsteen og Allan Olsen. Heri går provinsstemning hånd i hånd med amatørboksning, værftsarbejdere og historier om at være taberens søn og at go down to the river.

Played at

Fastaval (2012)
Dreamation (2014)

Awards

Fastaval (2012)

Winner, Bedste Roller
Rollerne favner klart scenariets rå poetiske nostalgi. De mange temaer i dem peger alle i den samme retning, og skaber en hel person, hvor spilleren kan gribe fat i det, der giver genklang. Forskellen i rollerne tillader flere spillertyper at nyde scenariet på deres egne præmisser. Karakterernes forhold skildrer drømme, udvikling og frustration over ikke at være blevet til det de ønskede.

Om vinderen sagde dommerne:

-Stemningsfuldt skrevet, med masser af indre konflikter.
-Roller og fortælling hænger nøje sammen, og de historier der opstår, er gribende og vedkommende.
-Konstruktionen imellem rollerne er scenariets motor.

Spillerne sagde:

-Karaktererne var utroligt gode med masser af kød på, og mulighed for at gribe konflikter fra baggrundshistorien.
-Jeg holder mere og mere af Allan og Frank trods alle deres skavanker og uforløste drømme.
Nominated, Bedste Scenarie
En nostalgisk skildring af to brødres havarerede livsdrømme, der deler skæbne med deres hjemstavn – en havneby i forfald. Historien udvikler sig i både fortid og nutid, og man følger parallelt brødrenes drømme og den virkelighed, de har måttet se i øjnene. Scenariets præmis er klar, men hvorfor Frank og Allan ender på Centralcafeen er helt op til spillere og spilleder.
Nominated, Bedste Formidling
Et gennemarbejdet og velstruktureret scenarie, der pædagogisk fører både spiller og spilleder igennem scenariets struktur og historie. Ordvalg og billeder tager læseren direkte til det melankolske Frederikshavn. Det komplicerede sceneforløb gøres letoverskueligt af scenariets skarpe opbygning, tidslinier og oversigtsark. En jordbunden tekst, der formår at give os et glimt af udsigten fra toppen af kranen.
Nominated, Publikumsprisen (Tredjeplads)

Referenced in the following articles

Subtil sex og glade amerikanere Page 28 #22 (August 2014) ROLLE|SPIL


Send corrections for this page