About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

BZ'at

Front page for BZ'at

Participants: 4 players

By

✏️Jonas Ellemand
📰Magnus Udbjørg

Download

PDF Scenario [Danish] (5.2 MB)
PDF Oversigtsark [Danish] (1.2 MB)
PDF Characters [Danish] (5.9 MB)

Description

Det er en sort vinteraften i København. Jerntæppet deler øst og vest og frygten for atomkrig ligger tungt over byen. Det er koldt. Pissekoldt. Den før så smukke hvide sne er nu gråt sjap smurt ud over hele byen og det er i denne trøstesløse kulisse hverdagen slæber sig af sted. Overalt har menneskene glemt sig selv. På de smarte cafeerne sniffer de coke, taler om aktier og lader som om at det er vigtigt at blive set. I de små grå lejligheder gemmer de sig bag fjernsynene for alt det frygtelige udenfor. På byens bænke fryser de og drikker den fremtid, der ikke er der, væk.

På et gadehjørne hænger en flok unge. De fryser ikke. I dem brænder et oprør mod den meningsløshed de møder overalt. Arbejdsløshed og atomkrig. Coke og karriere. Kartoffelkur og kontrol. Kommunisme og kapitalisme. Bla bla bla. De har gennemskuet at de andre er fulde af lort – alle sammen. Hele systemet er råddent. Pædagogerne, politikerne, panserne prædiker alle løgn, løgn, løgn. De unge har fået nok. De tager den chance de ikke har. Løsningen ligger lige for. De vil besætte den gamle forladte villa overfor og tage skæbnen i egne hænder.

Iblandt dem er en som går en vanvittig forelske i møde. En helt forfærdelig forelskelse.

Scenariets fokus er ikke en skildring af bz-miljøet, men handler om forfærdelig forelskelse. Der er én hovedperson. Spillet vil handle om at give oplevelsen af at være vanvittigt forelsket til både hovedpersonen og spilleren bag. De tre resterende spillere tager sig af bipersoner og andre funktioner i historien.

Played at

Fastaval (2011)

Awards

Fastaval (2011)

Winner, Bedste Scenarie
Et scenarie med højt til loftet. Sat i 80'ernes bz-miljø udspilles en frygtelig kærlighedshistorie, der går utrolig tæt på spillerne. En intens og elegant konstrueret historie om magt og afmagt, hvor form og indhold spiller lidenskabeligt sammen.
Winner, Bedste Roller
Fronterne trækkes op mellem Den Besidderiske og Den Behagesyge Kærlighed i en kamp, hvor Hovedpersonen er slagmark for en nådesløs besættelse, der er lige så brutal som politiets knipler. Våbenhvile er ikke mulig i en tragedie, hvor rollerne fremstår så nøgne, at spillerne må klæde dem på med egne erfaringer – og derfor står spillerne selv afklædte og gennempryglede til sidst.
Nominated, Bedste Virkemidler
Når forelskelsen tager kontrollen, mister hovedpersonen magten, og kærlighedens sider tager over. Gennem fysisk spil og spillernes egne erfaringer bliver besættelsen nærgående og uafrysteligt påtrængende. Afmagten bliver total for den forelskede, når spilleren langsomt mister sit råderum.


Send corrections for this page