About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Tortur

Front page for Tortur

Participants: 1 GM, 4 players

By

✏️Troels Ken Pedersen

Download

Zip Scenario [Danish] (1.9 MB)

Description

Et kort øjeblik bliver ventilatorviftens rytmiske brummen overdøvet af hans prust og hendes latter. Så fortsætter sengefjedrene deres muntre knirken. I det duftende mørke udenfor spiller cikaderne op under månens segl. I de sorte skygger under træerne afslører et par små, orange cigaretgløder de bevæbnede mænds tilstedeværelse.

I Colombias frodige grønne skove ulmer krigen. Det har varet i mere end en generation nu, og det er en livsform. Kokain, bortførelser, løsepenge, forsvindinger. ”War on Drugs”, kampen mod de kapitalistiske undertrykkere, kampen mod de kommunistiske djævle, kampen mod kriminalitet, kampen for overlevelse. Eksempler statueres, fjender og forrædere straffes, mistænkte forhøres og kastes bort som ødelagt legetøj. Et hav af grusomheder begås, de fleste af dem retfærdiggjort af fjendens grusomhed, i en årtier gammel ond cirkel.

Men ét er mishandling, et andet er, hvad det gør ved de som deltager. Tortur er ikke blot en kort, skarp smerte, det bliver til et mørkt spejl, der forvrænger forholdet mellem mennesker. Herom handler scenariet, om såvel ofre som bødler, før og efter.

”Tortur” er et sensuelt, skummelt opleve-scenarie inspireret af danske con-scenarier fra halvfemserne. Det fokuserer på konsekvenserne af grusomhed snarere end de grusomme handlinger i sig selv, på at uhyrligheder begås af mennesker, ikke ansigtsløse monstre. Det handler om de ting ved torturen, som Hollywood for det meste skjuler bag brave helte, feje skurke og tikkende bomber. Synes du at film som ”Deer Hunter” eller ”Full Metal Jacket” er spændende, rummer ”Tortur” tre timers spændende spil for dig.
Scenariet er for fire spillere og en spilleder, som alle skal være fyldt 18(!)

Played at

Fastaval (2009)

Awards

Fastaval (2009)

Winner, Bedste Fortælling
En serie små historier om knækkede mennesker skaber en brutalt insisterende, uforglemmelig metafortælling om, hvor afskyeligt tortur er, og hvor store, blivende konsekvenser den har for alle involverede.
Nominated, Bedste Roller
Scenariet præsenterer et udsnit af ægte mennesker, hvor smerten hos både bødler og ofre kommer helt ind under huden. Persongalleriet favner den menneskelige kompleksitet med dybe og hjerteskærende personskildringer til følge.
Nominated, Bedste Scenarie
Ambitionerne er højt sat og bliver konsekvent udlevet i en brutalt realistisk fortælling om menneskelig ondskab. Spillerne kommer helt tæt på både gerninger og konsekvenser i et scenarie, som ingen kan forlade uden at være mærket.
Nominated, Publikumsprisen (Tredjeplads)


Send corrections for this page