Alexandria

Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Velg språk:

dadeennbsv

Beskuerens øje

System: AD&D 2nd Edition (modificeret)
Sjanger: Fantasy
Deltakere: 1 GM, 4 players

Av

✏️Claus Raasted

Last ned

PDF Scenarie [dansk] (1,7 MB)

Beskrivelse

“Beskuerens Øje” er et klassisk dungeon crawl med et twist. Spillerne spiller figurer fra computerrollespillet Eye of the Beholder fra 1990. Der er menneskepaladinen Lucas, dværgkrigeren Cassandra, den mystiske elvertroldmand Nystul og halvelverpræstinden Chrissy. De fire er lige begyndt på et dungeon crawl, men for spillerne handler det ikke kun om dungeonen, men også om kampen mellem to logikker.

Scenariet opererer nemlig med to slags logik, som er i konflikt med hinanden. På den ene side står “Rollespilslogikken”, hvor det handler om at spille sin karakter troværdigt, at indleve sig i situationen og skabe en historie i fællesskab.

Overfor står “Computerrollespilslogikken”, hvor ens handlemuligheder er meget få, det primært handler om at banke monstre og stige i level, og hvor man aldrig efterlader noget phat l3wt, for tænk hvis det bliver vigtigt senere.

Beskuerens Øje handler om oplevelsen af, som rollespiller, at blive fanget i computerrollespillets interne logik og ubevidst, men sikkert, blive indfanget i en bestemt måde at tænke på.

Scenariet er således en humoristisk hyldest til 90’er computer-rollespillene som Eye of the Beholder, men også en skarp kritik af dem.

Spilt på

Viking-Con 33 (2014)


Send inn rettelser om denne siden