Alexandria

Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Vælg sprog:

dadeennbsv

Beskuerens øje

Forside til Beskuerens øje

System: AD&D 2nd Edition (modificeret)
Genre: Fantasy
Deltagere: 1 GM, 4 spillere

Af

✏️Claus Raasted

Download

PDF Scenariet (1,7 MB)

Foromtale

“Beskuerens Øje” er et klassisk dungeon crawl med et twist. Spillerne spiller figurer fra computerrollespillet Eye of the Beholder fra 1990. Der er menneskepaladinen Lucas, dværgkrigeren Cassandra, den mystiske elvertroldmand Nystul og halvelverpræstinden Chrissy. De fire er lige begyndt på et dungeon crawl, men for spillerne handler det ikke kun om dungeonen, men også om kampen mellem to logikker.

Scenariet opererer nemlig med to slags logik, som er i konflikt med hinanden. På den ene side står “Rollespilslogikken”, hvor det handler om at spille sin karakter troværdigt, at indleve sig i situationen og skabe en historie i fællesskab.

Overfor står “Computerrollespilslogikken”, hvor ens handlemuligheder er meget få, det primært handler om at banke monstre og stige i level, og hvor man aldrig efterlader noget phat l3wt, for tænk hvis det bliver vigtigt senere.

Beskuerens Øje handler om oplevelsen af, som rollespiller, at blive fanget i computerrollespillets interne logik og ubevidst, men sikkert, blive indfanget i en bestemt måde at tænke på.

Scenariet er således en humoristisk hyldest til 90’er computer-rollespillene som Eye of the Beholder, men også en skarp kritik af dem.

Spillet på

Viking-Con 33 (2014)


Indsend rettelser for denne side