Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Locations
Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Plexiglas

Forside til Plexiglas

(alias: PlexiGlass)

Sjanger: Drama
Deltakere: 1 GM, 5 players

Av

✏️Morten Jaeger
🎨Bo Jørgensen

Last ned

PDF Scenarie [dansk] (3,5 MB)
PDF Scenarie [engelsk] (3,5 MB)

Beskrivelse

I 1982 fik teaterinstruktøren Edvard Fehmerling sit store gennembrud som dramatiker og instruktør med stykket ”Plexiglas” om individets isolation og fremmedgørelse i det moderne samfund. Stykket blev fremført af fem personer, der gennem hele forestillingen var indespærret i hver sin glasmontre. Replikkerne kunne udelukkende høres forvrængede gennem samtaleanlæg, telefoner, etc. Det hele blev suppleret af en stor fjernsynsskærm, der hang over scenen og bombarderede folk med stressende sanseindtryk.

I 1981 samlede en ung og optændt Edvard Fehmerling fem betroede skuespillere til en tur i sommerhus for at foretage de indledende forstudier til stykket.

I 2013 arbejder en gruppe rollespillere med at leve sig ind i stykkets roller og tematik, så det gøres relevant for samtiden.

Fokus i fortællingen ligger på prøveforløbet og rollernes kamp om at få en plads i forestillingens centrale scene. Som midler i denne kappestrid presser skuespillerne sig selv og hinanden gennem indlevelsesteknikker, intriger og ren voksenmobning.

De fleste scener spilles live eller semi-live og centrerer sig om skuespillernes arbejde med roller og scener. En del vil tage udgangspunkt i teaterøvelser i indlevelse og nærvær inspireret af William Esper Studio (teaterskole i New York).

Spilt på

Fastaval (2013)
Knudepunkt (2015)

Priser

Fastaval (2013)

Winner, Bedste Scenarie
Scenariet er et underholdende kapitel i sagaen om den excentriske kunstner Edward Fehmerling. Krukkede kunstnerambitioner tages under kærlig behandling, og spillerne får lov til at nyde lidelserne under den altid omskiftelige instruktør. Spillernes stræben efter hovedrollen skaber skarp konkurrence, og det hele kulminerer i en klaustrofobisk indespærring i plexiglas på højden af avantgarde-knustnerens galskab.
Nominated, Bedste Roller
Allerede ved holdfordelingen castes spillerne effektivt som fem arketypiske skuespillere fra 1980'erne, der mødes i et sommerhus og udfordres af instruktøren Fehmerlings vanvittige visioner. Spillerne modtager klare og konkrete instruktioner til, hvordan de skal spille rollerne, og hvordan rollerne spiller skuespil.
Nominated, Bedste Virkemidler
Fehmerling er en fantastisk birolle, som er underholdende for både spillere og spillleder. Han skaber komedien. Plexiglasmontren giver en spektakulær og exceptionel finale, der flytter scenariet ud af spillokalet og op på den virkelige scene.


Send inn rettelser om denne siden