About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Stick Stack

Participants: 2 players

By

DesignerMads Havshøj
DesignerKåre Torndahl Kjær

Description

Stick-stack er et abstrakt spil, med inspiration fra Qwirkle, “Fire på stribe” og “Tænk dig om”.

Stick-stack foregår 40 cm over bordet og er i fuldt 3D. Spillet går i al sin enkelthed ud på at samle figurer, på 6-8 stænger mellem spillet samlingspunkter: Tetraiderne. Den, der først får samlet to målfigurer vinder.

Hvilke figurer du skal samle er skjult for din modstander, mens hvad du gør, kan måske røbe hvad dine hensigter er. Samtidig med at du skal prøve at gætte hvad din modstander har gang i og spolere denne planer.

Spillet foregår ved, at man får handlings-kort på hånden. På hvert kort er der et antal af de farvede stænger, som man må sættes på eller fjerne. Man må så i vilkårlig rækkefølge fjerne og sætte stænger på strukturen. Det gælder så om at få placeret dine stænger, så du kommer tættere på dine målfigurer, uden at gøre “banen” bedre for din modstander og uden at vise for tydeligt, hvad du prøver at opnå.

FAKTA

Varighed inkl. regler: 30 min

Spillere: 2

Sprog: sproguafhængigt

Kompleksitet: 2/5

Held eller Skill på en skala mellem Held (1) eller Skill-baseret (5): 5/5

Genre: Abstrakt, 3D konstruktionsspil

Mekanikker: 3D printede plastik, simple kort, hovedbrud

Om designerne:

Mads har været en fast deltager på Fastaval i mange år og har været med i design konkurrencen tre gange før. Mads er ide manden bag Stick Stack, men manglede hjælp for at får spillet til at blive til virkelighed.

Kåre er 3D geniet bag Stick Stack og det er hans evner med 3D tegning og hans 3D printer, der har gjort at spillet i det hele taget kan lade sig gøre.

Played at

Fastaval (2016)

Awards

Fastaval (2016)

Nominated, Bedste Innovation
En meter over gulvet hænger en kompliceret rumlig figur af farvestrålende stænger. De to spillere går rundt om den, og forsøger at tilføje eller fjerne elementer, så de kommer tættere på deres eget mål uden at hjælpe modstanderen alt for meget.

Stick Stack nomineres for at udnytte 3d-printerens nye muligheder til at skabe et unikt og nyt brætspil. Spillet foregår i 3 dimensioner, og spillernes evner til at overskue rumlige figurer bliver lige så vigtigt som deres evner til at planlægge næste træk.

“Hvis jeg lige fjerner den røde her og sætter en blå ind i stedet, så har jeg bygget et hus.”


Send corrections for this page