Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Kærlighedens Rapsodi

Forside til Kærlighedens Rapsodi

(AKA: Barbara Cartland Live)

System: LARP
Genre: Drama, Intrige
Deltagere: 20 spillere

Af

✏️Klaus Meier Olsen
✏️Julie Streit Pilegaard

Download

Zip Scenariet [dansk] (7,3 MB)

Foromtale

Postyret og travlheden med at arrangere ballet havde holdt alle i huset travlt beskæftiget i snart en måned. Staldene med de smukke rideheste skulle være klar, bådene på søen, haven og parken med de smukke træer, alt skulle være i perfekt stand. Lys og blomster blev hentet ind og køkkenet bugnede med fremmede og eksotiske lækkerier. Vinkælderen blev åbnet og flasker båret op. Hvert eneste værelse blev gjort i stand, sølvtøjet blev pudset og krystallysekronerne set efter så de kunne skinne med al deres pragt som i gamle dage.

Tjenestefolkene havde hvisket og tisket i krogene. Aldrig siden Baronens død havde der været holdt selskaber på Langdale Hall. Trods sit svækkede helbred så Enkebaronessen selv til at alt var i skønneste orden.

Gæstelisten havde hushovmesteren og Enkebaronessen holdt for sig selv, derfor var der megen spekulation om hvem der var inviteret.

De unge tjenestepiger sukkede ved tanken om de yderst betydningsfulde gæster. Om de skulle se smukke kvinder i fortryllende kjoler, frisure og smykker danse med de unge Lorder, fyrster og grever som ved ballerne i London. Der blev gættet og snakket.

En havde hørt rygter om fornemme gæster helt fra Tyskland og Rusland.

- Ja, havde en anden sagt, - endda helt fra Indien.

Ved tetid, gispede alle i køkkenet, da det blev fortalt at selv Enkebaronessens søster ville komme helt fra Frankrig.

- Det var da også kun på tide, sagde en gartner lidt spydigt, - Jeg husker sidst hun så sin eneste voksne nevø. Det var tilbage i 1847, da han blev døbt, ja, det var.

Folkene nikkede.

- Tys, vis respekt for Hendes Nådes familie, skændede den gamle kokkepige, - vi skal hellere være glade for hvis den unge Herre snart gifter sig med en passende ung dame.

- Ja, udbrød en af de unge lakajer og så hemmelighedsfuld ud, - jeg kom tilfældigvis til at se på gæstelisten, da den lå på hushovmesters bord i morges…!

Dette fremkaldte et større postyr, da alle stillede spørgsmål om hvad han havde læst, selvom de vidste at det havde været strengt forkert af ham at stikke næsen i ting som ikke vedkom ham.

- Men hvem kommer? spurgte alle.

Lakajen lænede sig frem og alle lyttede med tilbageholdt åndedrag til hvad han havde at sige. Da han var færdig med at fortælle hvad han havde set, sukkede den gamle kokkepige.

- Jamen, du godeste Gud, sagde hun og lo så hjerteligt som kun hun kunne. - Det bliver ved min garv en aften med gæster dette hus vil huske i lange tider fremover.

Spillet på

Fastaval - Rollespilleren og samfundet (2003)
SeCONd Chance (2007)
Ba-Con (2010)

Priser

Fastaval - Rollespilleren og samfundet (2003)

Nomineret, Bedste Live
Nomineret, Live-publikumsprisen (Femteplads)

Nævnt i følgende artikler

Kærlighedens rapsodi - et Barbara Cartliand-live Side 9 22 (Maj 2003) Hareposten

TriviaIndsend rettelser for denne side