Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Hareposten

22 - Maj 2003

Download

PDF Hareposten nummer 22 [dansk] (5,1 MB)

Kolofon

Redaktør Mikkel Bækgaard
Layout Mikkel Bækgaard
Illustrator Brian Mortensen
Illustrator Daniel F. Laursen
Illustrator Jesper Bisgaard
Tryk Husets Trykkeri

Indhold

Side 1 Evaluering En fortælling når sin slutning
Scenariet, eller mini-kampagnen, Byens Børn strak sig over det meste af 2002 og bød på Vampirestemning, eksperimenter og nye tanker i Århus’ gustne kvarterer. Den ene af de to arrangører evaluerer her processen.
René Andersen Skribent
Side 1 Hyggecon er på vej
Lettere forsinket blev forarbejdet til årets Hyggecon sat i gang en mandag i maj. Landsforeningens kasserer Pia Frederiksen blev udnævnt til Hyggemester, og hun overtager derved tjansen, efter at HC Molbech rutineret har siddet i stolen de første fem år af kongressens levetid.
Mikkel Bækgaard Skribent
Side 3 Leder Den kunstneriske revolution
De senere tider har budt på eksperimenter og uset anerkendelse indenfor liverollespillets verden. Mikkel Bækgaard beretter begejstret i sin leder om de nye tider, der på vej, og hvordan vi skal turde stå ved kunstneriske ambitioner og store tanker, når vi arrangerer livescenarier.
Mikkel Bækgaard Skribent
Side 4 Reportage Vores gode gamle Val
I påsken løb den store kongres Fastaval af stablen, og midt i de mange traditioner, nytænkninger og ideer befandt Troels Rohde Hansen sig. Det er en beretning om alkohol, hygge og forvetningens sødme, der ramler sammen i endnu et minde om fantastisk påske i det århausianske.
Troels Rohde Hansen Skribent
Side 6 Overdrevet: Levende Vampyr - oversættelse til de uvidende
Som altid prøver vi her i Overdrevet at hjælpe jer alle sammen til mere og bedre live- rollespil. I den senere tid er vi således blevet opmærksom på et problem, som specielt yngre liverollespillere døjer med. Langt det meste af materialet til de store systemer er på engelsk!
Ryan Rohde Hougaard Skribent
Side 7 Anmeldelse Blandt detektiver og nightbirds
Torsdag aften på Fastaval bød på LVE Sektors længe ventede scenarie Fyraften. Settingen var en bar for detektiver i Fusion-universets København, hvor skæbner, historier og øl spillede en ikke helt lille rolle. Jannick Raunow er glad for scenariet, og beretter om et scenarie uden nogen brølere eller problemer.
Jannick Raunow Skribent
Side 7 Gøglerfuglen er også min!
Ulrik Kold spekulerer her lidt over sin rolle i LVE Sektor, arbejdet med Fyraften og glæden ved endelig at have vundet en Otto for arbejdet.
Ulrik Høyer Kold Skribent
Side 8 En fragmenteret historie om et scenarie Troels Rohde Hansen Skribent
Side 9 Eidolons scenarieservice
Eidolons IT-udvalgsformand Ulrik Kold laver en database til live- scenarier. Endnu er databasen ikke offentliggjort, men et tidspunkt i efteråret er der lagt op til store fanfarer og reception, når den går i luften.
Mikkel Bækgaard Skribent
Side 9 Anmeldelse Kærlighedens rapsodi - et Barbara Cartliand-live
Kærlighedens rapsodi var en pastiche over Barbara Cartlands romaner. Forfatterne Klaus Meier Olsen og Julie Streit Christophersen havde håbet på stort melodrama og ikke-naturalistisk rollespil. Det lykkedes kan delvist, skriver Ryan Rohde Hansen i sin anmeldelse.
Ryan Rohde Hougaard Skribent
Side 10 Anmeldelse Onkel Ebenezers triumf
Det stort opsatte og temmeligt hemmelige livescenarie, Onkel Ebenezers Testamente, var et studie i eksklusive rammer, velskrevne roller og en konstruktion, der varetog alle spillertyper og interesser. Mikkel Bækgaard finder de rosende ord frem og giver fuldt hus til dette fantastiske scenarie, som uden tvivl bliver svært at overgå.
Mikkel Bækgaard Skribent
Side 12 Skal Ottoen nu revolutionere dansk live?
Vi tager et kig ind i en LiveOttodommers hjernevridninger om årets scenarier på Fastaval 20093 — og om perspektiverne i uddelingen af LiveOttoer, samt tendenser i de bedømte livescenarier. Live-dommer René Husted fortæller her om sine tanker efter at have læst alle live-scenarierne på årets Fastaval.
René Husted Skribent
Side 14 Anmeldelse Meskalin - mystik og mærkelige eksperimenter
Vinderen af Ottoen bedste live på Fastaval blev det mærkelige liveeksperiment Meskalin. Det løb af stablen fredag aften, og settingen var en bunker under Berlin - måske engang i 80'erne - og ellers var alt meget frit, svævende og metafysisk. Jannick Raunow roser den anderledes oplevelse, men fremhæver også visse problemer i sin anmeldelse.
Jannick Raunow Skribent
Side 15 Galimatias og nektar
Meskalin på Fastaval var for mange en temmelig mystisk og intens oplevelse, der på mange måder viste, hvor langt man kan gå i liverollespil. HC Molbech, der er medforfatter på scenariet, fortæller her om nogle af de tanker, der resulterede i Meskalin.
Hans Christian Molbech Skribent
Side 16 Anmeldelse Klar til optagelse
Eidolon Århus bidrog til årets Fastaval med film-pastichen Klar til Optagelse. Live-scenariet rummede et væld af ideer, der dog ikke rigtig fungerede i praksis, skriver Jost L. Hansen i sin anmeldelse.
Jost L. Hansen Skribent
Side 17 Præsentation AVL-Sektor - hvem er det?
Som nogle folk der ude måske har opfanget, så er der i Eidolon Aalborg opstået noget, som går under navnet AVL-Sektor. ”Og hvad er det så lige det er?" spørger du måske. AVL er en forkortelse for Aalborg Vampire Live, og derudfra må man jo så konkludere at AVL-Sektor nok har noget med Vampire Live at gøre. En af arrangørerne fortæller her mere om Vampirekampagnen i Aalborg.
Morten Nørgaard Skribent
Side 17 Et stykke prosa...
Traditionen tro har redaktionen modtaget et lille stykke tekst om et endnu ikke navngivet og offentliggjort scenarie. Og vi tør jo ikke andet end at bringe det.
Side 18 Anmeldelse Internationale tanker og grænselgst fællesskab
Ryan Rohde Hansen deltog sammen med flere andre eidolonere i den fælles nordiske liverollespilskongres Knadepankt, der i år fandt sted i København. Forinden havde arrangørne stablet en uge på benene, hvor scenarier og socialt samvær var i højsædet, inden selve kongressen begyndte en weekend i februar. Ryan er meget begejstret for både kongressen og A week in Denmark.
Ryan Rohde Hougaard Skribent
Side 19 Og de siger Bang, Bang!
Hermed præsenter Michael Erik Næsby for Hareposten andet afsnit i den senere så sørgeligt oversete artikel-serie, der nådesløst afslører Sandheden om Rollespil. Dette afsnit er ulideligt kedsommeligt og vil hovedsageligt beskæftige sig med noget, alle ved i forvejen.
Michael Erik Næsby Skribent
Side 20 Anmeldelse Det hidtil bedste afsnit af Mørkeskoven
Et nyt kapitel er ovre men forhåbentlig ikke det sidste i denne storslåede saga om Mørkeskoven. Danni Rane var med til denne syvende udgave af den evige fantasysaga, som Eidolon Ringkøbing afholdt i en weekend i april — og han er ganske begejstret.
Danni Rune Skribent
Side 22 Reportage Bohus Gæstebud - et live i Sverige
Ryan Rohde Hansen beretter her om sin første oplevelse med at tage til liverollespil i Sverige. Han er lettere skuffet trods det gode ry, som meget svensk har i det danske live-miljø.
Ryan Rohde Hougaard Skribent
Side 22 10 ting da ikke vidste om LVE Sektor
Side 23 Det Spydige Hjørne
Så er sommeren ikke langt borte. Du kan høre de savlende babyers vrælen, og du kan næsten lugte alle de små beskidte børn, imens de gnider sig i hænderne over alle de ulykker de endnu har til gode at forårsage. Du har en lang sommer fuld af katastrofale liveoplevelser at se frem til.
Bjørn Porup Thomasen Skribent
Side 24 Kalender Kalenderen


Indsend rettelser for denne side