Alexandria

Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Välj språk:

dadeennbsv

Mastersmith

Omslag till Mastersmith

Deltagare: 4 spelare

Av

grafiskformMads Havshøj
grafiskformMartin Lindhardt
🎨Morten Lund

Beskrivning

Fire smede konkurrerer om at blive det foretrukne oprustningssted for landets helte, når de vender hjem fra eventyr med guld til nyt og bedre udstyr.
I Mastersmith styrer hver spiller deres egen smedje og konkurrerer om at udstyre helte. Spillerne skal balancere behovet for ressourcer til at smede udstyr mod behovet for at udbygge smedjen for at score VP nu eller senere.
Spillet har to faser: Først en worker-placement del, hvor man skal vurdere, hvor man skal benytte sine svende og lærlinge, for at maksimere sit udbytte. Svende er en markant bedre worker end lærlinge. I sædvanlig euro-stil må man kun placere en worker af gangen. Hver spillers mål er at få så mange resourcer som muligt, uden at konkurrenten får sine mål opfyldt for let.
Fase to er produktion og salg af udstyr til heltene. Her spiller man direkte mod de andre spillere og skal prioritere i hvilken rækkefølge og til hvilke helte man sælger. Her forsøger hver spiller at lure hvordan de får produceret og solgt mest udstyr i forhold til hvor de ligger i turrækkefølgen og i forhold til hvad de andre spillere ser ud til at ville producere. Overvejelserne her går på at optimere indtægt af guld og VP på bekostning af de andre spillere.

Spelat på

Fastaval (2014)

Priser

Fastaval (2014)

Nominerad, Bedste Brætspil [+]

Trivia

LänkarSkicka in rättelser om den här sidan