Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Mastersmith

Forside til Mastersmith

Deltagere: 4 spillere

Af

DesignerMads Havshøj
DesignerMartin Lindhardt
🎨Morten Lund

Foromtale

Fire smede konkurrerer om at blive det foretrukne oprustningssted for landets helte, når de vender hjem fra eventyr med guld til nyt og bedre udstyr.
I Mastersmith styrer hver spiller deres egen smedje og konkurrerer om at udstyre helte. Spillerne skal balancere behovet for ressourcer til at smede udstyr mod behovet for at udbygge smedjen for at score VP nu eller senere.
Spillet har to faser: Først en worker-placement del, hvor man skal vurdere, hvor man skal benytte sine svende og lærlinge, for at maksimere sit udbytte. Svende er en markant bedre worker end lærlinge. I sædvanlig euro-stil må man kun placere en worker af gangen. Hver spillers mål er at få så mange resourcer som muligt, uden at konkurrenten får sine mål opfyldt for let.
Fase to er produktion og salg af udstyr til heltene. Her spiller man direkte mod de andre spillere og skal prioritere i hvilken rækkefølge og til hvilke helte man sælger. Her forsøger hver spiller at lure hvordan de får produceret og solgt mest udstyr i forhold til hvor de ligger i turrækkefølgen og i forhold til hvad de andre spillere ser ud til at ville producere. Overvejelserne her går på at optimere indtægt af guld og VP på bekostning af de andre spillere.

Spillet på

Fastaval (2014)

Priser

Fastaval (2014)

Nomineret, Bedste Brætspil
It’s hammer time! Grib værktøjet, jag svende og lærlinge rundt og lav det bedste, mest efterspurgte udstyr til de kræsne helte.

Mastersmith er et worker placement-spil, hvor svedige svende skubber lydige lærlinge bag i køen når ressourcer skal fordeles og indkøb gøres. Kunderne stiller større og større krav til udstyret, men til gengæld vil de altid betale mere for et magisk mesterværk.

Mastersmith er nomineret for den spændende brug af to forskellige typer workers, der samtidig spiller godt ind i temaet. Mastersmith kræver i bedste eurogamestil konstant tankevirksomhed.

”Af banen, usle lærling! Her skal mester stå!”

Trivia

LinksIndsend rettelser for denne side