Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Løgstør

Omslag till Løgstør

System: Systemløst
Genre: Drama, Efterforskning
Deltagare: 1 SL, 4 spelare

Av

✏️Mikkel Bækgaard
🎨Peter Martin Jørgensen

Ladda ned

Zip Scenario [danska] (22 MB)

Beskrivning

Man finder to lig i et kalkbrud uden for Løgstør. Efterforskningens udgangspunkt er fodspor, dækaftryk og et udbrændt kanonslag. De afdøde viser sig at være et ungt kærestepar, der lige er flyttet sammen, tre huse fra den unge mands forældre.

Det er mandag den tredje januar og første arbejdsdag efter nytåret. Der er gråt og koldt, og i Løgstør har man stadig tømmermænd, da politiet begynder at trevle byen op og søger efter drabsmanden. Hvad skete der? Hvem har gjort det? Og hvorfor?

Men Løgstør har hemmeligheder bag den tavse havnekulisse. Fra kalkbruddet over diskotek Pakhuset til de små stuer og den nordjyske accent. Fra Grønne Look til speed og byens narkomiljø. Fra provinsromantik til slagsmål, jalousi og vold.

Løgstør giver ingen svar, men lader spillerne spille både efterforskere, vidner, mistænkte og andre lokale i Løgstør, der bliver involveret i drabet. Scenariet leverer rammerne til en gang krimirollespil, men det er op til spillerne og spillederen i fællesskab at fylde hullerne ud, finde sporene og give deres bud på, hvem der er morderen. Med andre ord er Løgstør ikke traditionel investigation, men et scenarie med både fokus på efterforskning, drama og opfindsomhed fra spillerne side.

Spillertyper: Rollespillere med sans for dyster krimi, improvisation, realisme og efterforskning

Spelat på

Fastaval (2008)

Priser

Fastaval (2008)

Vinnare, Bedste Formidling
En stemningsfuld, afrundet og skudsikker formidling af en by i provinsen og dens potentielle hemmeligheder. Læseren føres elegant ind i scenariets komplekse struktur uden på noget tidspunkt at miste overblikket.
Vinnare, Juryens Specialpris
Specialprisen går i år til et scenarie, der ved hjælp af velkendte teknikker som bipersons- og fortællerollespil bringer nye ideer til en genre, som ellers kan køre skævt på den svære kombination af fakta og drama. Scenariet flytter fokus fra gådeløsning til sporenes fortælling. Spillerne danner derigennem stierne på deres fælles opdagelsesrejse. Resultatet er et scenarie, der gentænker efterforskning som genre og spilmekanik.
Nominerad, Bedste Scenarie
Spillerne sættes fri i en velfungerende efterforskning, der spreder røgslør og samler tråde i en klassisk kriminalfortælling. Personlige udfordringer, biroller og lokationer bidrager til det klangfulde billede af Nordjylland Noir.
Nominerad, Bedste Roller
Fire politifolk med noget i klemme møder provinsens dystre bagside gennem en kavalkade af skarpe og let anvendelige bipersoner.
Nominerad, Bedste Virkemidler
Krimigåden skabes smukt omkring byen Løgstør og dens indbyggere, der bliver præsenteret som åbne lokationer og bipersoner. Sjældent har det været så relevant at tegne på tavlen.


Skicka in rättelser om den här sidan