Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Hedengang

Omslag till Hedengang

System: FASION
Genre: Drama, Fantasy
Deltagare: 1 SL, 5 spelare

Av

✏️Mike Ditlevsen
✏️Thomas Jakobsen
🎨Johnny Overgaard Haarup

Ladda ned

PDF Scenario [danska] (1,1 MB)
PDF Karaktärer [danska] (3,2 MB)

Beskrivning

Hedengang er ikke ét scenarie - men to. Det er to forskellige fortællinger med samme udgangspunkt, men spillerne vælger og former selv fortællingen gennem deres valg. Derfor har scenariet også to foromtaler.

Som spiller skal du ikke melde dig specielt til et af scenarierne, da der er en fælles briefing med en efterfølgende holddeling, hvor spillerne bliver delt op efter deres interesse.

Dungeon:

Ridder Jernfred er den første til at træde igennem hullet i væggen. Den skjulte del af kælderen ligger hen i mørke og en stank af indelukket ondskab stiger frem fra dybet. Bag ham lyder en besværgelse fra den navnløse kvinde i den sorte kutte, og det svage blå lys begynder at strømme ud fra hans trukket sværd.

Spindelvæv hænger i støvfyldte klumper ned fra loftet, mens rotterne flygter fra lyset. Løvendåd prøver med sin skarpe blå øjne at se længere ind i mørket, mens han ser frem til en ny heltedåd, der vil tvinge kongen til at anerkende ham som prins.

I baggrunden står Væbner Godmod og Svale Skarnsdatter, med et indforstået blik ryster de på hovedet af de andres overmod. De ville begge så afgjort foretrække en mindre farlig vej - men som så mange gange før, vil de følge de andre ned i mørket. For sådan er det at være bundet sammen af fællesskab og heltedåd.

De er fem helte. Sammen har de en gang tidligere besejret Grevens ondskab og nu er tiden inde til at trænge ned i dybet og slå ondskabens hjerte ihjel.

Drama:

Grevens borg er kold og udenfor falder sneen og dækker alle spor under sig. Spøgelsernes jamren blander sig med vindens susen og ilden fra kaminen kan ikke fortrænge den kulde, der har lagt sig om deres sjæle. De står alle fem omkring bordet i den gamle riddersal. Skældsord, trusler og falsk smiger fyger hen over bordets væltede vinglas. Engang var de bundet sammen af fællesskab og heltedåd. Nu er de splittet af deres drømme.

Ridder Jernfred holder hånden på sit sværd, han kæmper med at holde sit raseri under kontrol. Den navnløse kvinde bider sig i tungen, for at holde den dødbringende besværgelse tilbage bag de sammenklemte læber. Hun ser med foragt på Løvendåd, der atter har vovet at betvivle hendes ære og ret til at bære sværd.

Væbner Godmod ser med blanke øjne på de andre, mens stemmen i hovedet forfører ham. Hans hænder ryster - ikke af frygt eller kulden, men af sort trolddom, der tørster efter at blive sluppet løs.

Svale Skarnsdatter skjuler sin vrede bedst. Hendes før så varme smil er blevet koldt, og hendes blik er blevet hårdt. Hvor hun før kunne holde mørket ude ved at omgive sig med venner, er hendes drømme brast og hendes sind uden lys.

Grevens forbandelse har ramt dem. Engang var de helte. Måske kan de blive det igen? Men først skal de overvinde den ondskab, der er trængt ind i deres hjerter.

Dengang: (fælles for begge foromtaler):

Den Onde Greve ville gifte sig med Prinsessen og overtage kongeriget, men Heltene kom på tværs af hans planer. Undervejs dræbte de Greven og befriede Prinsessen. De blev hyldet ved Kongens hof og blev belønnet med Grevens slot i det fjerne Østermark. De kommer til slottet beruset af deres hædresdåd, men bliver snart klar over at drømmene om rigdom, kærlighed og fællesskab ikke står mål med virkeligheden.

Spelat på

Fastaval (2005)


Skicka in rättelser om den här sidan