About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Box Office

(AKA: Box Office Battle)

Participants: 3-5 players

By

DesignerMax Møller

Description

I Box Office kæmper filmselskaberne om publikums gunst. Lav en blockbuster med de største stjerner eller find de åbne huller i markedet og fyld dem med billige B-film.

Spillet og brættet er opdelt i fire sæsoner med forskellig størrelse publikum, både samlet og inden for de fire genrer i spillet. Om sommeren er der fx et stort samlet publikum, som især vil se action og komedier, mens gyser og drama kun tiltrækker et lille publikum. Men hvis alle andre også satser på sommersæsonen er der flere om at dele kagen og så kan det måske bedre betale sig at sætte sin komedie på plakaten om efteråret, som på papiret er mindre lukrativ. Samtidig er det en fordel at sætte sin film på plakaten først, men så ved man ikke, hvor der bliver mest konkurrence.

En del af underholdningen kommer fra de alternative udgaver af kendte film, som man sammensætter i løbet af spillet. Spillets tone er light, men det er i sin kerne et taktisk spil med direkte konkurrence mellem spillerne.

FAKTA

Varighed inkl. regler: 1 time

Spillere: 3-5

Sprog: Engelsk

Kompleksitet: 3/5

Held eller Skill på en skala mellem Held (1) eller Skill-baseret (5): 3/5

Genre: Eurogame, film industry

Mekanikker: Areal control, hand management

Om designeren: Max lavede designer brætspil til Fastaval før det blev moderne, og fik ikke en gang en T-shirt. Han lavede Cykelspillet til Fastaval 2004, så han har tydeligvis flair for gode titler. Han har også skrevet et par rollespilsscenarier til Fastaval i tidens løb.

Played at

Fastaval (2016)


Send corrections for this page