Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Koncilium

System: LARP Helcon

Arrangerat av

Eidolons LVE Sektor

Beskrivning

Monsigneur Steno kiggede irriteret op fra sine skriverier, da novice Peterssøn kom stormende ind ad døren. Han skulle lige til at irettesætte novicen, da han på drengens ansigtudtryk så, at det ikke var tidspunktet for den slags trivialiteter. "Sig dog frem, novice".

"Pav-", Peterssøn prøvede at få vejret, "paven har indkaldt til møde, rygterne siger, at han vil gå af og lade en ny komme til. Det er om fem minutter, jeg kom så hurtigt, jeg kunne". Peterssøn kiggede sig i smug om efter et eller andet at falde ned på - en stol eller lignende.

"Sæt dig bare ned novice. Du har fortjent det. Jeg går med det samme - du kan tage mit vasketøj ned til vaskehuset, når du har fået pusten...og husk lige at banke på en anden gang".

Kardinalen gik ud af døren i dybe tanker. Endelig havde den gamle nar besluttet sig for at trække sig tilbage. Steno havde efterhånden været bange for, at pjokket ikke ville stoppe, før han skulle op at hilse på sin forfader. Det kunne selvfølgelig også været blevet ordnet...

"Deres Eminence, vi venter kun på dem". Ja, det var ved alle himle typisk for det uldhoved at give ham meddelelsen til sidst. De var ikke just på venskabelig fod. Kardinal Steno gik ind på sin plads og ville til at sætte sig ned, da hele resten af salen rejste sig, idet paven kom ind - understøttet af to hjælpere - og satte sig op på sin tronstol.

"Jeg har samlet jer alle i dag, for at I skal høre min beslutning. Gud har åbenbaret sig for mig". Oldingen er sgu’ (ups, Fader forgiv mig) også ved at få hallucinationer, tænkte Steno, "og derfor vitterliggør jeg min tilbagetrækning. Jeg vil dog ikke træde tilbage før en ny er fundet, som jeg kan overrække pavekronen til. Den nye pave skal, som I jo nok ved, vælges af et råd bestående af kardinaler og ærkebisper. Desværre...og lyt nu godt efter...har jeg set, at vores øverste gejstlige tænker mere på verdslig magt end på vores Fader", Herregud, krøblingen er blevet religiøs - det kan blive farligt, "derfor fristiller jeg alle medlemmer af den gejstlige stand fra deres nuværende post og indkalder til et koncilium, som vil udnævne nye kardinaler og ærkebisper. Første møde vil starte i morgen."

Et øjeblik gik der en engel gennem salen, men så blev stilheden brudt, da paven rejste sig og alle andre fulgte trop. Kort efter brød Dommedag ud, da alle skulle ud af døren for at få fat i venner og frænder.

Steno bandede inderligt og længe (og på latin), mens han styrtede ud af salen. "Den skiderik gør det sgu’ bare for at slippe af med mig, jeg skal fandeme vise det rynkefjæs, at han ikke bare sådan slipper af med mig". Da han kom tilbage til sit værelse sad Peterssøn i hans stol. "Hvad laver du her? Skulle du ikke ned med vasketøj? Har jeg ikke fortalt dig mange gange, at du skal lyde mine ordrer, som du ville lyde Guds?" Peterssøn smilede et underfundigt smil. "Så vidt jeg forstår på det hele, så er vi ligeordnede indtil i morgen, og der har jeg fået lovning på en provstetitel, så måske du skulle vise lidt respekt..?"

Spelat på

Orkon - Religion i den mørke middelalder (1999)

Nämns i följande artiklar

Arbejdet i LVE Sektor 7 (Maj 1999) Hareposten
Koncilium 7 (Maj 1999) Hareposten
Eidolons historie 9 (November 1999) Hareposten


Skicka in rättelser om den här sidan