Alexandria

Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Välj språk:

dadeennbsv

De tre Jesus’er fra Ypsilanti

Genre: Drama, Komedie
Deltagare: 1 SL, 4 spelare

Av

✏️Rasmus Høgdall Mølgaard

Beskrivning

"Det har jeg aldrig sagt". Den yngste Jesus kiggede rundt om bordet på de to andre Jesus’er, Psykologen og hans assistent. "Jeg sagde, at jeg var født i Himalaya, ikke at jeg har boet der". Med armene overkors lænede han sin spinkle krop tilbage i stolen og nikkede bestemt, mens han kløede sig i skægget. Den ældste af Jesus’erne kiggede mistroisk på ham, mens den midterste var begyndt at læse i avisen.
"Leon", sagde Psykologen og blev øjeblikkeligt afbrudt af den yngste af de tre. "Kristus, mit navn er Kristus ikke Leon" sagde den yngste Jesus. Milton trak vejret dybt ind og fortsatte "Din mor kommer snart og besøger dig".

Der skete noget forunderligt på Ypsilanti State Hospital i 1959. Et forsøg blev søsat af psykologen Milton Rokeach, i håbet om at han kunne kurere de sindssyge. Han satte sig til bords med sin assistent Tom Keats og tre mænd som var helt specielle, for de troede alle de var Jesus.

Jesus, Jesus og Jesus er et tragikomisk scenarie baseret på virkelige hændelser, der udspiller sig på et sindssygehospital i USA. Psykologen Milton valgte i 1959 at han ville kurere 3 mænd der alle troede de var Jesus. Dette er gentolkning af disse begivenheder. I scenariet kommer tre af spillerne til at indtage rollerne som de tre Jesus’er, mens en spiller kommer til at spille alle birollerne inkl. assistenten til psykologen som varetages af spillederen.

Spelat på

Fastaval (2014)

Priser

Fastaval (2014)

Nominerad, Juryens Specialpris [+]

TriviaSkicka in rättelser om den här sidan