Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Legenden om … IV

Omslag till Legenden om … IV

System: Gumshoe hack
Genre: Novellescenarie
Deltagare: 1 SL, 4 spelare

Av

✏️Troels Ken Pedersen
✏️Morten Greis Petersen Fakkelskov

Ladda ned

PDF Scenario [danska] (2,6 MB)

Beskrivning

Baggrund:
Legenden om … er den fjerde antologi i serien af Ascalon-scenarier. Scenariet består af fire novelle-scenarier, hvor vi følger fire lykkeriddere, hvis veje krydses igen og igen.

Hvert af Legenden om …-scenarierne er baseret på en Sword & Sorcery-forfatters historier, og vi er denne gang nået til Fritz Leibers Lankhmar-fortællinger, hvorfor de fire noveller alle udspiller sig i en mørk og skummel by med intriger, hemmeligheder og dystre gerninger.

Spillet:
Spillerne spiller fire lykkeriddere og slyngler, hvis veje krydses igen og igen i fire små historier. De fire historier spilles i fri rækkefølge, og det giver hver spilgruppe sin egen mulighed for at prioritere historierne og på den måde skabe hver deres unikke forløb. Efter hver historie digter spillerne videre på legenden om deres karakter, som således kommer til at vokse med hver historie.

Vi anvender et GUMSHOE-hack fra tidligere år, som er timed til at holde scenariet kort. Spilpersonernes “skills” er pointpuljer, og det gælder således om at forløse historien, inden pointpuljerne er brugt op. Det er som sådan ikke muligt at “dø” endeligt i en historie, men en spilperson kan sagtens blive elimineret, men det gælder kun for en kort stund, da karakteren er med i næste historie igen.

Hver historie baserer sig på intriger og storladne følelser, som bliver fundamentet for scenariets actionscener. Blandt de fire historier finder vi en ældgammel Lichkonge, som drømmer om at blive udfriet fra sin tilstand, drømmekøbmændene, hvis varer er første skridt i deres invasion, en kvinde, der hver nat danser sin elskedes død, mens hun venter på, at en hævner skal byde hende op, og nogle gange er det bare farligt at være rottefænger, når rottemændene sender deres bedste menneskefænger.

Spelat på

Viking-Con 30 (2011)


Skicka in rättelser om den här sidan