Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Slackers - en sitcom

Av

✏️Klaus Meier Olsen

Beskrivning

En Slacker er typisk i starten af tyverne og bosiddende i København. Nogle går på universitetet, andre holder sabbatår, hvor de tager på højskole eller rejser til Nepal og Guatemala. Andre igen arbejder mærkelige steder for at optjene points til kvote to, eller for at holde sig i live inden de kommer ind på Filmskolen eller får det forjættede opkald fra Zentropa.

En ting har de dog alle sammen til fælles: de har brug for at tage sig sammen.

Det er ikke fordi en Slacker ikke laver noget. Langt fra. De har bare en tendens til at gøre tingene halvhjertet, at lade en bagdør stå på klem i angst for at binde og forpligte sig. Derfor løber deres planer så tit ud i sandet. Men de fleste er ligeglade, for en ægte Slacker vil hellere sidde på cafe og snakke om sine store planer, end arbejde hårdt for at få dem ført ud i livet.

Slackers søger at skabe den samme form for komik som ses i, typisk amerikanske, situations komedier, som fx Frasier, Seinfeld eller Venner. Det handler om pinlige optrin, overraskende hændelser og hurtige replikker.

Men det handler også om at skabe en ny og interessant måde at spille komediescenarier på. En måde, der gør op med den forstokkede opfattelse af at komedier skal være fjollede og useriøse for at være sjove. En måde, der gør scenariet sjovt, uden at spillerne skal være stand-up komikere.

Scenariet henvender sig derfor til spillere, der har mod på at prøve en komedie, der vil være andet og mere end tegneseriefigurer og falden-på-halen komik.

Drømme om at lave noget med mennesker eller medier er en fordel.

Spelat på

Fastaval (2005)

Priser

Fastaval (2005)

Nominerad, Bedste Virkemidler
Scenestrukturen og effektkortene giver spillerne et dynamisk medejerskab i fortællingen og lader dem realisere deres vildeste sitcom-fantasier.
Nominerad, Bedste Scenarie
Scenariet tager sitcom-genren alvorligt og overfører den fornemt til rollespilsmediet i alle facetter. Den svære kunst at omforme fra ét medie til et andet gøres så overbevisende, at det ligner en selvfølge.


Skicka in rättelser om den här sidan