Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Sagnet om Egolden

System: Pendragon

Av

✏️Michael Paulsen

Beskrivelse

Now we turn unto Sir Tristram that asked the knight his host if he saw late any knights adventurous.

"Sir," he said, "the last night here lodged with me Ector de Maris and a damosel with him, and that damosel told me that he was one of the best knights of the world."

"That is not so," said Tristram, "for I know four better knights of his own blood, and the first is Sir Lancelot du Lak, call him the best knight, and Sir Bors de Ganis, Sir Bleoberis, Sir Blamore de Ganis, and Sir Gaheris."

"Nay," said the host, "Sir Gewaine is a better knight than he."

"That is not so," said Tristram, "for I have met with them both, and I felt Sir Geheris for the better knight, and Sir Lamorak, I call him as good as any of them except Sir Lancelot."

"Why name ye not Sir Tristram?" said the host, "for I accout him as good as any of them."

"I know not Sir Tristram," said Tristram.
– Malory IX, 43

Året er 533 og Arthur regerer over et rige større end nogen sinde. Romerne er sat på plads, sakserne kan ikke samle en hær stor nok til at anfægte tronen, og picterne mod nord har ikke gjort oprør i snart mange år. Alligevel er det et rige som kan styrte. Overalt ulmer der kræfter som ikke vil den gode konge godt. Merlin er forsvundet, og flere øjner nu en chance for at generobre lidt magt …

Salisbury Castle, 2nd of February:
Solens lys være velsignet, for det er netop kommet til os efter en nat som har været mere grufuld end nogen mand kan beskrive. En nat, hvor femten riddere er døde, og en snes såret både af sind og krop. Mindst dobbelt så mange andre mænd har mistet livet eller har mistet vitale lemmer. Overalt på vores borg flyder blodet, både fra vore mænd og disse mystiske fremmede, som på barbarisk og uforståelig vis har gennemboret vores med træspyd, pæle og forgiftede pile. Med sig bragte de døden. De åbnede satans porte midt i vores borg. De jog dæmoner i vores kroppe. De er satans yngel, det sås på deres halvnøgne overmalede kroppe, og det hekseri de udførte. Et af vores børn blev smadret mod gulvet i "den store sal", til barnets krop var forvandlet til et femten fod stort blodigt mærke på gulvet, som ingen har kunnet fjerne. Barnets fadder Bradwen den store faldt for få timer siden for egen hånd. Gud, hør vor bøn. Frels os!

Eventyret om Egolden er et møde med femhundredetallets ridderskab, mystik og Britanniens ældste historie. Det er et møde som byder på problemer både af fysisk og moralsk karakter. Store slag, intriger, hekseri, ridderne af det runde bord, romantik og turneringer. Oplev det hele i eventyret som tager ridderne til grænsen af, hvad en ridder forstår.

Spilt på

Pentacon V (1994)
Pentacon VI (1995)


Send inn rettelser om denne siden