Alexandria

Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Velg språk:

dadeennbsv

Windjammer

Deltakere: 2-4 players

Av

DesignerAllan Kirkeby

Beskrivelse

Windjammer er et spil I 4x genren, hvor udforskning, worker-placement, baseopbygning og skattejagter er i fokus. Spillet har en god blanding af strategi og held. Spillerne skal forsøge at planlægge strategiske sejlruter ud fra kortets opbygning, og skal slå med terninger for at lykkedes med f.eks. angreb, fiskeri, dykning og navigation igennem uvejr.

I sejlskibenes tidsalder var windjammers blandt de største og mest imponerende handelsskibe, med mellem 3 til 5 master og med store firkantede sejl. De fulgte havenes herskende vinde på deres rejser rundt om jorden.

Med din lille flåde af skibe, sejler du ud for at opdage en ny verden, bygge bosættelser på ny-opdagede øer, etablere handelsruter, kæmpe eller handle med andre spillere, og følger skattekort til sagnomspundne steder.

Sammen med op til 3 andre spillere, starter i hver med et enkelt skib. I hver tur trækker du en ny kortbrik, som lægges til- og udvider- spillekortet. Der er over 30 forskellige unikke kortbrikker at opdage, heriblandt fjendtlige pirater, fiskeri steder, orkaner, sunkne skibsvrag, og endog den tabte by Atlantis, eller en farlig kæmpe blæksprutte!

Når du opdager en ø, kan du bygge en bosættelse. Herfra kan du etablere handel med andre øer, og begynde at bygge flere skibe.

Du kan opgradere bosættelser til byer. Skibe og besætninger kan opgraderes så de fungerer bedre som handlende, navigatører, slagskibe, skattejægere, fiskere og sejlere.

Du anskaffer rigdom og ressourcer på to måder. Du kan udforske kortfelter og bruge besætningsmedlemmernes færdigheder til at fiske efter mad, dykke efter guld eller rekruttere besætningsmedlemmer ved at føre aggressive forhandlinger med pirater ;-)

Alternativt kan du samle træ, husdyr eller metaller fra de øer, du bosætter, og sælge disse på andre øer med fortjeneste.

Du kan også vælge at angribe andre spilleres øer eller skibe. Forberedelser til krig er en investering, men det kan være en nødvendig strategisk beslutning for at tilkæmpe sig en lukrativ ø eller for at beskytte egne bosættelser imod angreb fra fjender.

Udforskning af verden fortsætter hele spillet, og vinderen bliver fundet som den spiller, der var mest succesfuld i at udforske, handle, bygge, finde skatte, planlægge og ekspandere i den nye verden.

Minimum deltagerantal: 2
Maksimum deltagerantal: 4
Varighed: ca. 3 timer (1 time pr. spiller)
Min alder: 10

Spilt på

Fastaval - Otto i Eventyrland (2018)


Send inn rettelser om denne siden