Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Locations
Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Klostret ved Montfoix

System: Call of Cthulhu 1190
Sjanger: Fantasy, Gyser

Av

✏️Kjeld Johansen

Beskrivelse

Denne aften havde du søgt ly for natten og den kolde vind på en landevejskro. Efter en portion varm suppe og et krus øl, satte du dig tættere på kaminen for at nyde dens varme. Her sad også en gammel mand og omkring ham flere andre rejsende.

Den gamle mand fortalte:
“Kom, sid her og lyt til min fortælling.
For adskillige år siden, i en provins syd her for, levede der en gruppe munke i et kloster. De levede som munke gør flest. Studere, afskriver og illustrer bøger, beder til vor fader samt arbejder i kloster haven. Men klostret var rigere end de fleste, for det var begavet med både guld og relikvier fra det Hellige land, som var blevet bragt hjem fra de første korstoge.
En dag ankom en ny munk til klosteret. Han var en lille pukkelrygget mand, som medbragte sig en stor samling af særdeles sjældne bøger. Bogsamlingen var yders værdifuld og imponerende, men blandt bøgerne var der også gemt både blasfemisk og kættersk litteratur. Dette så de øvrige munke ikke først, så de bød den nye munk velkommen, og hans bogsamling blev optaget i deres bibliotek.
Som årene gik, hvor de kun sjældent fik besøg fra andre klostre, grundet de svære tider, begyndte munkene at bruge mindre til i bøn, de blev mindre kritiske over for hvilke bøger de studerede, ja de begyndte endda at studere den kætterske litteratur der var blevet optaget i deres bibliotek.
Efter flere år hvor den pukkelrykket munk havde lokket de øvrige munke bort fra Guds ord og hen til hans mørke bøger, satte han sin plan tilværks. Han fristede dem til at deltage i et ritual, der ifølge hans ord skulle tilkalde en af Herrens engle, så de sammen kunne frelse folket fra deres kvaler. Men det var ikke en engel han tilkaldte. Det var en af dybets dæmoner der trådte frem for dem, og den pukkelrykket munk fald på knæ i tilbedelse.
Dæmonen viste ingen af munkene nåde, og Herren holdt ikke hånden over dem, de blev alle dræbt af denne mørkets tjener.
I dag ligger klostret øde, og ingen har endnu ture nærme sig de skatte klostret gemmer.”

“Klostret ved Montfoix” er et fantasy / horror scenario i en såkaldt historisk fantasy verden, som bl.a. kendes fra Ars Magica. Regelsystemet der benyttes er baseret på Call of Cthulhu og Authentic Thaumaturgy, men det er ikke det der vil give dig grå hår.

Spilt på

Confekt IIb (2001)


Send inn rettelser om denne siden