Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Locations
Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Skakten

System: LARP
Deltakere: 10 players

Av

✏️Gaffa Brandt
✏️Lau K. Lauritzen

Beskrivelse

Konføderationen har gennem godt 200 år styret hele den kendte del af galaksen med hård hånd. Konføderationen er en sammenslutning af de 3 firmaer som ejer verden, efter et oprør mod den daværende regering kom de til magten. De går ind for værdier som fri handel, liberalisme og demokrati som de selv vælger at kalde det.

Verden er i det hele taget styret af de 3 firmaer, Med Care, Galaxy Force og Mining Inc. Som sider i rådet for Konføderationen. Folk er i reglen meget reelle over for det firma de arbejder for og man finder gerne sin familie igennem firmaet.

Klonerne blev skabt til at udføre det beskidte arbejde som den almindelige borger ikke gider beskæftige sig med. Dette har skabt nogle store moralske konflikter. Modstandere af klonerne siger at det er umoralsk at skabe en race af slaver, mens fortalerne bruger argumenter så som ”De har det jo bedst med at andre styrer dem.” Generelt er fortalerne for kloner dog betydeligt flere end modstanderne og det er da også de færreste modstandere der selv ville overtage klonernes arbejde i deres kamp for ligestilling. Alle kloner er sterile og kan kendes på deres 15 cifrede kode de altid bære på overarmen.

For lidt over 80 år siden forsøgte man at komme problemet med kloner til livs ved at lave robotter til arbejdet. Projektet gik egentlig ret godt, men blev hurtigt nedlagt, da robotterne fik deres egen vilje da forskerne ikke kunne styre sig. Dette førte efterfølgende til en 30 år lang krig mellem mennesker og robotter før menneskeheden igen kunne føle sig sikker.

For snart 30 år siden opdagede menneskeheden en ny planet der mindede meget om jorden. Den havde en atmosfære og nogle oprindelige beboere der af udseende mindede meget om mennesker, men af kultur var de nogle tusinde år bagud. Den eneste forskel på dem og mennesker er at deres navle gror sammen kort efter fødslen. Denne race kalder sig for klodeboere da de kalder den planet de befinder sig på for kloden. Menneskeheden har lagt denne planet under sig med magt og krigen mod den oprindelige befolkning kaldes i historiebøgerne for 3 timers krigen. På tros af klodeboernes navn for planeten hedder den nu Terra-2.
Konføderationen er i gang med et projekt der går ud på at integrere klodeboerne i samfundet, men projektet holdes i bero, da mange mennesker ser klodeboerne som de ser kloner, en race der er under dem. Indtil videre er det forbudt for en klodeboer at forlade deres oprindelige planet.
Indtagelsen af Terra-2 har skabt en helt ny generation af smuglere. Dette har sat Galaxy Force på ekstra arbejde.

Ud over de to beboede planeter Terra-1 og Terra-2 er der en masse minedrift på måner og golde planeter rundt om i galaksen. De fleste af disse måner og planeter er ejet af Mining Inc.

Få år efter indtagelsen af Terra-2 satte en oberst ved navn Trax sig op imod systemet. Trax går ind for social lighed og mere direkte demokrati, han er imod de store firmaer der styrer konføderationen. Trax er en karismatisk leder som styrer sine rebeller fra et ukendt sted i galaksen. Hans rebeller har flere tilholdssteder som fra tid til anden bliver opdaget og overvundet af Galaxy force, men endnu har de ikke fundet frem til Oberstens skjulested og uheldigvis for konføderationen begynder han at få heltestatus blandt den del af befolkningen som ikke klare sig så godt socialt.

Scenariet kommer til at udspille sig på månen Zorg-7 hvor der udvindes store mængder uran og en stor forskningsbase har hjemme. Galaxy Force har også en mindre base på Zorg-7. Månen ligger i et asteroide felt og det er derfor umuligt at bygge bygningen på overfladen, da de konstant bliver ramt at meteorer. Derfor ligger alle baserne i nærheden af månens centrum.

Skakten er et sci-fi livescenarie der ligger hovedvægt på intrige og pressede situationer.
Spillet henvender sig til 10 spillere. Scenariet kører to gange, en gang for alle og en gang for juniorer.

(Lørdag dag opsættes scenariet som ungdomsscenarie)

Spilt på

Vintersol (2008)


Send inn rettelser om denne siden