Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Blodklinge i Fiume

System: Call of Cthulhu 1920

Av

✏️Christian Sørensen

Beskrivelse

Første Verdenskrig - Europa står i flammer. Mange lande mister, nogle via demokrati og nogle via (af)magt, landområder. Mens kirkeklokker vanhelligt bliver omsmedet til kanoner og til andet krigsmateriel, sker der midt i denne ugudelige krig en hændelse, som kun de færreste tør kende.

Havnebyen Fiume - tidligere tilhørende Italien - blev indtaget af det Østrig-Ungaske rige. Ved Versailles-traktaten blev det besluttet, at byen skulle tilhørere Jugoslavien, og ikke Italien. Den italienske krigshelt, poet og digter Gabriele D´Annunzio, indtog den stærkt bevogtede by med en skare af kun 90 mænd. Byen blev af D´Annunzio erklæret republik. Mange valfartede til byen, hvor hver aften var et skue med fest og liv i gaderne. Men om dagen var alt stille.

Nabobyer og handelsskibe var dagligt udefor meget stærke plyndringsoverfald. Der blev ligeledes rapporteret om masseforsvinden af pigebørn i det omkringliggende område.

Små italienske hærenheder forsøgte at indtage den "livlige" by, men forsvandt, før det kom til kamp. Hele episoden var efterhånden ved at blive den italienske regering pinlig. Kong Nikolaj af Montenegro meddelte den italienske regering, at hvis den ikke tog affære, ville han indtage byen og erklære den en del af Montenegro. Rådmænd fra Italiens sikkerhedskammer sammensatte en dristig plan. Man ville samle en gruppe, som skulle rekogniscere området og D´Annunzios skjulested, hvorefter man ville bombardere D´Annunzio ud med en tilsejlet flåde fra Adriaterhavet.

Flåden har fået ordre til at begynde juleaften. Derfor er det vigtigt, at gruppen finder D´Annunzio, så han vil blive dræbt i bombardementet. Benito Mussolini, Italiens premierminister, har udlovet heltestatus til mændene, hvis de fuldfører. Tiden er knap, kun 4 dage.

Spilt på

Claustrum Con IV (1999)


Send inn rettelser om denne siden