Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Mere morskab end du kan holde ud...

System: Paranoia

Beskrivelse

Mere morskab end du kan holde ud...

Borger Suck-R: Hvad er Paranoia, almægtige ven Computer?
Computeren: Hvad er dit sikkerhedsniveau, Borger?
Borger Suck-R: Rød, ven Computer!
Computeren: Jeg beklager, Borger, men denne information er ikke tilgængelig på dit sikkerhedsniveau i øjeblikket!

Forestil dig en verden skabt af Kafka, Stalin, Orwell, Huxly, Sartre og Marx Brothers: Dette er Paranoia!

Paranoia udspiller sig nogle år fremme i tiden, efter et formodet kommunistisk angreb på USA. Her lever menneskehedens sidste håb, de sidste overlevende (bl.a. dig), i et kæmpe kompleks, afskærmet fra det almindelige livs genvordigheder. Dette samfund kaldes Alpha Complex og er næsten et jordisk paradis.

Til tjeneste står Computeren, som i sin almægtighed og hjulpet af sit blændende vid hjælper og oplyser alle med uudtømmelig tålmodighed. derfor er det også rimeligt, at den har guddommelig magt (og visdom).

På trods af den utroligt høje strålningshygiejniske tilstand er der en del mutanter. En ret stor del, når alt kommer til alt. Rent faktisk er de fleste mutanter... Normalt kan man ikke se på en person, at vedkommende er mutant. Det siges også at mutanter har nogle særlige (og nyttige) kræfter og evner.

Problemet er bare, at de fleste hemmeligholder deres mutantkræfter. Dette ser Computeren ikke med milde øjne på, for det er jo urimeligt, at disse evner ikke kommer samfundet til gode. Derfor er det forræderisk at være mutant.

Hvordan er det så at være borger i Alpha Complex? Det afhænger af hvor tro mod Computeren, man er. Alle borgere har et sikkerhedsniveau, der er bestemt ved en af spektrets farver.

De der har mindste af Computerens tillid, er infrarøde; de fleste er røde problemløsere, der har Computerens endeløse tålmodighed, tilid og opbakning; de højest betroede er de ultraviolette højprogrammører, som har Computerens fulde tillid.

Rygtet vil vide, at mange er steget i Computerens anseelse p.g.a. fejl, feje tricks, bedrageri, snyderi, bondefangeri, mord, bestikkelse og meget andet, men det er kun rygter. Rygter er forræderi, forkert, ubegrundede, fejlagtige, undergravende og usande, og skal straks rapporteres til Computeren.

Lyder det ikke som om Alpha Complex er et sandt paradis? (Her skal du svare "Jaaaaa! Jubiiii!).

Der er faktisk kun et minimalt problem, og det er, at denne almægtige Computer er meget paranoid, og ser truslen fra kommunister og mutanter over alt. Rygtet vil vide, at denne (førhen) så vise Computer kunne trænge til en hovedreparation, idet det siges, at den ikke længere fungerer særligt godt.

Men det er selvfølgelig kun rygter. Rygter er forræderi. Og rygter skal rapporteres til Computeren.

Det var vist alt, du har brug for at vide om livets gang i Alpha Complex.

Nå jo, det er også rigtigt: For ikke at kede sig ihjel er alle medlemmer af hemmelige foreninger, som hver har deres eget mål. Computeren ser ikke særligt mildt på disse hemmelige foreninger, idet de virker undergravende og demoraliserende. Derfor er det forræderi at være medlem af disse foreninger.

- Kunne du tænke dig at være problemløser for Computeren?
- Har du det, der kræves: Mod, vid og karisma?
- Og vigtigst: Kan du buge en laserpistol (og en 20-sidet terning)?

Så meld dig til Paranoiaturneringen - Der er brug for folk som netop DIG!

Spilt på

Viking-Con 8 (1989)


Send inn rettelser om denne siden