Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Locations
Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Over floden Kanashimi

(alias: Over floden Kua, Over floden Kyo)

System: Legend of the Five Rings
Deltakere: 1 GM, 5 players

Av

✏️Bjarne Sinkjær

Beskrivelse

Daidoji Mimoyo satte den lille lerstatue op på hylden, ved siden af sin faders statue. Han kiggede på de to, og hans moders sidste ord lød endnu i hans hoved. ”Jeg kan ikke hvile, så længe den hund til Daidoji Isiki byder over vores slægts len. Jeg forbander skæbnen for at være født i en svag kvindes krop. Jeg forbander skæbnen..”

Hans indre var i oprør, som et hav fanget i en frådende storm. Mimoyo tog med afmålte bevægelser to røgelsespinde og tændte dem i det lille ildkar. Han satte dem roligt i holderen, tog den lille gong-gong og slog på klokken. Så bukkede han dybt for rækken af forfædre der stod på hylden, og foldede sine hænder i bøn. Bag ham kunne han høre den sagte raslen af kimonoer, fra sine brødre og sin søster.

– – –

Et blad løsnede sig fra grenen, og faldt hvirvlende mod jorden. Så blev den grebet af vinden og ført væk. Mimoyo kiggede ud i haven, gennem den åbne dør. Han havde holdt af at sidde derude på terrassen og skrive. Tiden synes at stå stille, mens penslen tålmodigt bevægede sig over papiret. Det havde været en lykkelig tid for ham. En lykkelig tid.

Han løsrev sig, og kiggede på sin broder. Tsimo så udfordrende på ham. Et kort øjeblik låste deres blik sig i indre kamp, så slog Mimoyo blikket ned. Han rømmede sig. Kiggede rundt på sine brødre og sin søster. Den muntre Itso. Den altid fornuftige Ksoki. Hans broder Tsimo, med hans iltre temperament. Og lille Mioma, altid fanget af mystikken gåder. Hans venstre hånd strejfede ubevidst Omunio klingen, Usaki slægtens sværd, som lå på gulvet ved siden af ham. Så sagde han med fast stemme, ”Jeg har besluttet mig. Vi vil vinde vor slægts len tilbage – og så må vor herre, Usiki-sama, gøre med os hvad han vil! I morgen går vi over floden Kanashimi!”

– – –

Stille flyder floden Kanashimi

Bladene falder blidt
Fanges af strømmen, føres væk

Daidoji Usaki Mimoyo

– – –

Dette introscenarie fører dig ind i den fascinerende verden, Legend of the Five Rings. Et rollespil om samuraier, intriger, mod, ære – og om skæbnehjulets ubarmhjertige kværnen. Scenariet kræver ikke regelkendskab, og er specielt beregnet til dem der gerne vil lære systemet, og verdenen at kende.

Spilt på

Viking-Con 21 (2002)
Viking-Con 27 (2008)
ChopCon (2018)

TriviaSend inn rettelser om denne siden