Om Alexandria
Give a hand: To-do
Send inn rettelser

Søk etter spill
Nøkkelord
Alexandria i tall

Kalender
Blogg-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt oss
Privacy policy
Logg inn:
Language icon Velg språk:

dadeennbsv

Mumien vender tilbage

System: Systemløst

Av

✏️Karen Collatz

Beskrivelse

Det er efterår i Mumidalen. De sidste gyldne blade er ved at vriste sig fra træerne, og snart vil verden gå i hi. I Mumidalen hersker der travlhed. Mumifamilien er igang med forberedelserne til at følge naturens gang og sove den lange vinter igennem. Mumimor hvirvler som en vind igennem stuer og køkken, have og loft for at lægge en sidste hånd på støvet og syltetøjet og opvasken og roserne med den forpustede Snorkfrøken i hælene. Mumifar har også travlt. Han ordner og løfter og puster og stønner for at forberede huset til de kommende kolde måneder. Mumrikken er ved at gøre sig klar til endnu engang at drage ud i verden på nye eventyr. Lillemy er i gang med det som små mymler nu tager sig til, når de ikke gider at lave noget, og er for kloge til at drille dem, der hurtigt kan sætte een i sving, hvis man forstyrrer for meget. Nede ved åen sidder der en lille trold, og han er godt muggen. Ingen har tid til noget som helst. De tænker alle sammen kun på den dumme vinter, og man kan ikke engang få sig en syltetøjsmad, fordi eftermiddagsteen er aflyst. Ikke nok med det, så er ens bedste ven (Mumrikken) ved at tage afsted ud på nye og spændende eventyr, som man kun kan sove fra. Pludselig medens han sidder der og muler, hører han Snifs stemme. Den lille hund står over ved stien ned til stranden, og ser vældig hemmelighedsfuld ud. "Jeg har fundet noget!!" udbryder den med det samme. "Det er noget helt specielt, og det er mit, fordi jeg fandt det, og nu er det ikke nogen andres, og det er mystisk og sikkert også farligt" Snif hopper op og ned som en bold. "Hvad er det?" råber mumitrolden "Sig det nu!". Hunden ser snu ud medens dens knurhår vibrerer af spænding. "Kun hvis du lover, at det er mit, fordi det var mig, der fandt det". De løber ned til stranden, der hvor mumierne plejer at hente sjove og brugbare ting, der flyder op på land.

Der ligger en kæmpestor æske. Den er længere end en voksen trold, og er lidt formet som een. Den er meget flot, og ser meget gammel ud, og overalt på den er der skrevet nogle underlige tegn. "Gad vide hvad det er for en slags æske?" spørger mumitrolden undrende, medens han banker på den "den ser meget gammel ud, og er garanteret meget vigtig og fuld af en masse spændende og mystiske ting" råber Snif, medens han spankulerer rundt om æsken " Det kunne være, at vi skulle få fat i en eller anden klog een, der måske ved, hvad det er", siger trolden, og de to venner nikker til hinanden. Endelig sker der noget spændende. Hvor er det ærgerligt, at det snart er vinter.

Som det kan ses af titlen vender vi i år tilbage med endnu et spændende eventyr i selskab med vennerne fra Mumidalen. Denne gang byder historien på spænding og mystik, glæder og gamle ting fra hedengangne tider. Det er lige meget om du har spillet sidste års eventyr. Alle kan være med. Dog kan det anbefales at man kender lidt til Mumiverset.

Spilt på

Viking-Con 21 (2002)
Krikkit Con VIII+IX+X: Dåjng Kjosk (2002)


Send inn rettelser om denne siden