About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Locations
Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Krigens væsen

Front page for Krigens væsen

RPG system: Via Prudensiae

By

✏️Ask Agger
🎨Palle Schmidt
👍Asta Wellejus (Korrektur)

Download

PDF Scenario [Danish] (15.3 MB)

Description

Vietnam - 1970
Den muddergrønne Chinook-helikopter glider over junglen som en silhouet mod den gryende sol. De tordnene rotorer vækker ublidt den slumrende skov og sender skrigende flokke af forskræmte fugle mod himlen i morgensolens første stråler.

Løjtnanten kigger op fra brevet han er ved at skrive, og ser rundt på sine fem underordnede med stolt og opstemt blik: Den lille, hvide fyr fra sydstateme fimler med sin M79 granatkaster, som mest af alt ligner en overdimensioneret hagispreder med oversavet løb. Med en barnlig glød i sine små rotteøjne går han systematisk alle sine 40mm granater igennem, imens den gispende vejrtrækning får næsehårene til at blafre lystigt.

Med korslagte arme sidder den enorme neger tungt mod veegen. I skødet ligger M60 maskingeværet som et lille luftgevær. Sollyset fanger et spinkelt sølvkors om den brede hals. Imens han roligt betragter det passerende landskab igennem den beskidte rude, lister højre hånd sig op og giver korset et forsigtigt klem

Med rystende hænder smører den umge overklassesøn sløringsfarve i ansigtet. Et ryk i helikopteren får ham til at tabe stiften, der ruller ned af gulvet mod mørket i kabinens fjerne ende. Med et indskyldende blik rejser han sig op, da stiften rammer ham hårdt i ansigtet. Med hånden mod den blodige næse falder han tilbage i sædet og forsøger at holde tårerne tilbage

I kabinens fjerneste ende enes de to befalingsmænd.

Snigskytten sidder afslappet i lotus-stilling og ryger. Øjnene er tunge af erfaring og ser fjernt mod solopgangen i horison ten. Camouflage-skærfet er bundet om hovedet i SEAL-stil. Den anden sergeant sidder og leger med en stor dolk, der i det sparsomme lys danner en kaleidoskopisk sky af metalli ske glimt. I mundvigen er en osende cigar solidt placeret. Bonnie-hatten er trukket ned i panden og skjuler de dunkle øjne.

"Mit team", tænker den unge løjtenant, imens han retter på pressefolderne i sin splinterye uniform, og skriver videre på brevet til sin far, generalen, og takker for tilliden.

Et anderledes krigs-scenarie om mødet med døden, drabet og frygten. Der kræves ingen regelkendskab.

Vietnam - 1970: Karaktererne er seks amerikanske marinesoldater i en Force Recon-squad. De er sat på en vital specialopgave, langt bag fjendens linier. Opgaven går ud på at ødelægge en radarpost, der styrer luftforsvaret ved en stor og vigtig Vietcong-base. Missionen er et helvede, med tiltagende kampe, sårede på slæb, og en serie hårde moralske valg. Mytteriet truer og bryder måske ud.

Played at

Viking-Con 13 (1994)
Spiltræf X (1994)
Claustrum Con (1996)
Chop Con (1997)
Ballerup Rollespils Festival (1998)


Send corrections for this page