About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Legenden om ... III

Front page for Legenden om ... III

RPG system: Gumshoe-hack
Participants: 1 GM, 4 players

By

✏️Troels Ken Pedersen
✏️Morten Greis Petersen Fakkelskov

Download

PDF Scenario [Danish] (1.8 MB)

Description

En af de bedst bevarende hemmeligheder i den arkæologiske samling på Nationalmuseet er ikke de to forgyldte drikkebægre fra Atlantis eller kongekronen fra Ascalon, men derimod Melnibonés Sorte Skrifter, der af andre kaldes Legenden fra Leng eller Ascalon-krøniken. På fuldmånenætter træder en sirlig skrift frem på de gulnede ark, der fortæller mørke minder om helte og skæbnebetvingere, ikke kun fra en fjern fortid, men også fra andre verdner. Havde Melnibonés Sorte Skrifter kun fortalt os om vores fortid for 10.000 år siden, var den nok ikke blevet holdt skjult, men at den fortæller om folk, der rejste på tværs af dimensionerne, skræmmer arkæologerne.
Krøniken fortæller
… om troldfolk, der for at frelse de smukke, fredelige dodoniere fra en hærgende piktisk horde, rejser ved hjælp af det store træ Dodona tilbage til dodoniernes fjerne fortid for at lære deres fjerne forfædre kunster og kampgejst, som kan frelse dem fra undergang. Men kan man ustraffet lægge fundamentet for et folkeslag om?
… om hvorledes en skæbnesvanger nat Edderkopperne fra Leng åd sjælene i Ascalon-riget, og hvorledes fire troldfolk så oldtidens største imperium siden Atlantis styrte i grus.
… om en troldkvinde med et hul i sjælen. En fest, der ikke ophører. En hemmelig have, hvor hjertets skjulte hemmeligheder blomstrer i fantastiske farver og former, og bliver åbenbarede for alle at se. Mørke haller, hvor blodet flyder, som skrigende hjerter forlanger det.
… om den sidste historie i krøniken, der gør fyrster til konger og troldkarle til mægtige troldmænd, og ophøjer de mægtigste til guder, men færden gennem afgrunden og til de fjerneste tider, hvor gudernes svorne fjender vandrede frit, driver selv de stærkeste til vanvid. Fire skæbnebetvingere finder vi på denne færd.
Til hverdag ligger Melnibonés Sorte Skrifter skjult i metalskrin, men i aften åbner vi det og kigger dybt i månens skær på de gulnede sider for at se fortællingerne.

”Legenden om … III” er fire små historier for fire spillere og en spilleder. Forhåndskendskab til reglerne eller til de to forrige scenarier er ikke et krav.

Played at

Viking-Con 29 (2010)
CONg Gulerods d. 2's store vinterfest (2011)


Send corrections for this page