Alexandria

About Alexandria
Submit corrections
Contact us

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Calendar
The Jost Game
Blog feeds

Awards

In English

Privacy policy
Login:
Choose language:

dadeennbsv

Rio Ouro / Rio Sango

Participants: 5 players

By

✏️Torben Ussing

Description

Dybt inde i Brasiliens jungle, i de inderste bifloder til Amazonas, hvor vandet strømmer fra de engang så guldfyldte Andesbjerge, lever og arbejder en særlig slags lykkeriddere. På store, beskidte pramme med vældige, dieseldrevne maskiner prøver man at aftvinge flodbundens slam det guld, der måske engang er afsat her. At det samtidig forurener floden de næste 1000 kilometer er der ingen, der tager sig af, når det gyldne støv vejes og fordeles mellem besætningen.

Prammenes ejere våger skinsygt på hinanden – har nogen af de andre nu fundet et område med særlig rigt slam? Har de fundet en nemmere, billigere metode til udvaskning?

Ombord på rustbunken Mary Jane glæder besætningen sig – efter i flere måneder at have hutlet sig igennem med et udbytte på kun 10-20 gram guld om dagen, knap nok til at dække udgifterne til diesel og whisky, har man nu fundet et godt område, lige hvor floden slår et sving. De sidste tre dage har man udvasket omkring 200 gram om dagen, hvilket giver et pænt udbytte til kaptajn Moorcock og de 4 besætningsmedlemmer – og alt tyder på at der er meget mere at hente, hvis man ellers kan få lov at have det i fred.

Men midt i glæden sniger misundelsen sig også ind. Møgbunken Quasimodo har netop i går lagt sig i et tilsvarende sving en kilometer nede ad floden, netop der hvor Moorcock havde tænkt sig at grave når dette sving er udtømt. Det ville da glæde ham usigeligt, hvis der skete noget med Quasimodos vaskeudstyr.

100 kilometer længere nede ad floden har guldprammen Lucky Me netop modbevist sit navn. En tyk, kvalmende røg stiger op fra den brændende pram, mens alligatorerne mæsker sig med besætningen – uden at bekymre sig om de projektiler, der stadig er i deres døde kroppe. En båd sejler langsomt væk, op ad floden. En båd fyldt med barske mænd, der ikke tager sig af at deres nyerhvervede guldstøv er rødt af blod…

Played at

Vintersol (2007)


Send corrections for this page