About Alexandria
Give a hand: To-do
Submit corrections

Search for a game
Tags
Alexandria in numbers

Calendar
Blog feeds
Awards
The Jost Game

Contact us
Privacy policy
Login:
Language icon Choose language:

dadeennbsv

Heiptfaxe

Front page for Heiptfaxe

(AKA: Bjarke Troldetamper III)

RPG system: AD&D
Participants: 6 players

By

✏️Paul Hartvigson

Download

PDF Scenario [Danish] (9.4 MB)
PDF Spilpersoner - 4 ud af 6 [Danish] (3 MB)

Description

En rådslagning i Falslet i Foselskovene - sent en høst-eftermiddag:

Druiden Hirna Grankvist fra Skovfolket (hobbitterne) er netop ankommet til Falslet i fugleform. Hun har sammenkaldt sine gamle våbenfæller.

Hirna (7 niv. Druide): Mine venner - noget er under opsejling; dyrene i nordskoven beretter om en gruppe mennesker i rustning og til hest, der sniger sig gennem bakkerne mod jætternes skov.

Appolodorus Krystalgiates (7 niv præst): Ej det huer mig vel! Min sidste spådom var uheldssvanger. Den kunne tydes som om disse skove ville blive draget ind i et spil mellem højere magter - først troede jeg at det var et varsel om en hård vinter og øl, der ville blive sur; men dette fortæller mig, at det er værre - meget værre.

Gamle Bjarke Troldetamper (7 niv Ranger): En drøm har jeg drømt om dødelig kamp mellem krigerørn og kaosdyr - ødelæggelsen overvandt den onde plan.

Fenja Bjarkesdottir (6 niv magiker): Atter taler dine drømme sandt fader. Nyhederne sydfra fortæller også om krigstrusler og kaotiske tilstande. Adelsmænd fra Svartalän siges at samle en hær; måske til internt oprør; måske går deres ambitioner på erobring istedet for omvæltning - og ørnen er jo et ædelt dyr.

Herg Væselklo (7 niv hobbittyv): Ja! Og i sidste måned var der en ung mand med manerer som en adelsmand hjemme i Stenbakkerne, har jeg hørt, og spørge ud om Stokkelbjærgene og Jætteskoven. Og nu denne flok mennesker, der tror de kan snige sig uset gennem skovene. Så mange fremmede er intet tilfælde!

Torstein Haraldssøn (5 niv kriger): Hvor lagde du slibestenen Bjarke?

Området nordvest for Stenbakkerne - Jætteskoven - besøges sjældent af mennesker og skovfolk. Området har intet særligt slemt omdømme; men det opfattes som et skov-jagtsområde for Stokkelbjærgenes kæmper - således har det været fra umindelige tider siden jætterne forsvarede denne sidste del skov fra de fremtrængende mennesker. På trods af de hadske forhold mellem kæmperne og de andre racer har ingen for alvor krydset den accepterede grænse og har risikeret en krig mellem racer. Det er selvfølgelig sket at jægere har forfulgt vildt ind i området, eller at trolde og ogres har trængt ud af det, men heller ikke mere.
Forholdet mellem jætter og mennesker er ikke blevet bedre på det sidste. Især efter det viste sig at en jætte havde bistået skovtroldene i Karlsheim i at fremmane gammel magi til brug mod nybyggerne i Falslet. Denne jætte var Dirgond, der er troldmand for frostjætternes fyrste og indflydelsesrig blandt deres adel.
Tilstedeværelsen af en dulgt gruppe mænd i nordskoven er derfor en ildevarslende omstændighed. Allermindst er det blot en trussel mod den spinkle fred, der hersker i området. I værst tænkelige fald er der tale om en alliance mellem kæmper og mennesker, der har ondt i sinde overfor de frihedselskende Fosselbeboere - for eksempel adelige sydfra. Dirgond er kendt som en jætte med stort kendskab til menneskene og med mange skumle forbindelser til de mere skruppelløse af dem - dette kunne være en af hans rænker. Og når Gamle Bjarke har drømt om krig og ødelæggelse, tvivler ingen - for Bjarkes drømme siges at komme fra Odin selv.
Men nuvel! De indtrængende er på den ene eller anden måde farlige for freden, find dem og find ud af hvad de er ude på - tag derefter affære. Jagtsæsonen er netop gået ind og I har vejret bytte!

Vore helte beslutter at tage affære øjeblikkelig. De udstyrer sig og tager afsted kl. 7 om aftenen - 4 timer efter de fremmede er blevet set. De planlægger at dække noget velkendt terræn den aften, og overnatte ca 5 km. nv. for Fosselvad.

Played at

Spiltræf (1987)

TriviaSend corrections for this page