Alexandria

Om Alexandria
Skicka in rättelser
Kontakta oss

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Jost-spelet
Bloggflöden

Priser

In English

Integritetspolicy
Logga in:
Välj språk:

dadeennbsv

Trylleslottet

System: LARP

Arrangerat av

Rollespil i Ryomgård

Beskrivning

Trylleskolen BROGG

Vikingetiden, som langt de fleste nulevende mundaner i Norden kender til, foregik ikke helt som mange har fået fortalt. Ganske vist er mange af beretningerne og sagnene sande, men der er også de ting som troldmændene og heksene, der levede i de tider, måtte skjule, hvis ikke befolkningen skulle gå i panik.

For at forklare, hvordan det hele hænger sammen, må vi tilbage til den mørke og regnfulde dag, hvor 7 udvalgte personer blev skænket store kræfter af guden Odin. Det var endnu engang hændt, at en hær af jætter havde formået at snige sig forbi guderne i Asgård, videre ind i Midgård, hvor menneskene boede.

Mange tusinde liv gik tabt, og selvom guderne gjorde, hvad de kunne, måtte de sande, at der måtte gøres noget. Guderne stod i en, hvad der førhen havde været en lille landsby og det var ikke første gang at sådan noget var sket. De overlevende i landsbyen var rasende. De følte sig svigtet, og forlangte at guderne forsvandt op til Asgård, for ikke at vise sig i Midgård igen. Hvis de ikke kunne stole på, at Aserne kunne beskytte dem, ville de hellere klare sig selv.

Kun 7 personer i landsbyen valgte at tage gudernes parti. Her var det at Odin fik den tanke, at hvis Midgård skulle gøres sikker, måtte de have nogle på jorden, som kunne hjælpe til med at holde jætterne i skak. For, at jætterne ikke var for magtfulde i forhold til mennesket, måtte han sørge for at Midgårds befolkning, kunne forsvare sig selv, og derfor skænkede han, med de andre guders velsignelse, disse syv personer en snert af gudernes kræfter.

De 7 personer fik derefter evnen til, at tilbyde andre personer de samme magiske evner, og blev bedt om at rejse vidt og bredt ud i verdenen. Det gjorde disse 7, i 7 hele år, hvorefter de drog hjem til Norden igen og etablerede Odins Råd. I rådet indførte de regler og normer som troldmænd og hekse fremover skulle følge. Rådet eksisterer stadig den dag i dag, og rygterne fortæller at det skulle være de selv samme personer, som stadig sidder der.

For første gang virkede Midgård sikkert, nu hvor menneskene selv kunne forsvare sig imod fjenden, og jætterne havde sjældent en chance imod dem. De “almindelige” mennesker, eller mundane som troldmændene og heksene begyndte at kalde dem, glemte efterhånden frygten for jætterne og langsomt faldt selv de ind i myterne med mange andre væsner, skønt nogen vidste bedre.

Af folk som de 7 skænkede magiske evner, skal nævnes Brogg og hans arbejdsomme kone Sif. Brogg og Sif havde deres daglige rutiner på den lille gård tæt ved, hvad der nu er Rosenholms skov. Gården lå i ruiner og deres døde søn lå i Broggs arme. En flok jætter havde passeret gården, og hvis det ikke havde været for en af de 7, ville Brogg og Sif havde lidt samme frygtelige skæbne.

En af de 7 så sorgen og vreden i øjnene hos den sørgende mand og kone, og han forklarede at de kræfter han kunne skænke dem, kunne være med til, at det aldrig ville ske igen, og dette takkede de ja til. Brogg lærte hurtigt magiens mange muligheder, men også dens begrænsninger, for ak, han kunne ikke genoplive sin egen søn. Årene gik og Brogg og Sif fik yderligere 5 stærke og sunde børn, alle med fantastiske og forskellige evner.

● Den ældste søn Brynjulf, havde stor interesse i alle former for turneringer samt magiske dueller, som var begyndt at dukke op imellem unge troldmænd og hekse og blev i en ung alder kendt vidt og bredt.
● Den næste, Roar, var en stor musikelsker og mestrede mange instrumenter. Desuden mestrede han alverdens trylleformularer.
● Oluf var den lærde søn. Han kunne uden besvær begå sig på 17 forskellige sprog og havde en helt ufattelig viden om mangt og meget. De to yngste var tvillingepigerne Gunhild og Gro.
● Gunhild var et kunstnerisk talent, hun kunne ud af ingenting lave flotte malerier, potter, skåle, madretter og meget andet. Hun havde også evnen til at se ind i fremtiden, både ved hjælp af te, spåkugle eller håndlæsning.
● Gro var et naturmenneske. Hun elskede blomsterne, dyrene, havet, skoven, solen, månen, vinden og regnen. Hun besad en evne til at kommunikere med dyrene, samt de magiske dyr og væsener.

Mens børnene voksede op i skoven blev Rosenholm Slot bygget. Bygherren og troldmanden Jørgen Rosenkrantz stod for opførelsen af slottet og Holger Rosenkrantz, der på dette tidspunkt var jævnaldrende med den ældste søn Brynjulf, brugte meget af sin daglige gang i skoven hos Brogg Familien, før han blev sendt ud af Danmark til en af de fine troldmandsskoler.

Da hans fader døde, valgte Holger at tage tilbage til slottet. I hans fravær var også den gamle Brogg afgået ved døden, og dette berørte Holger meget dybt. Holgers fader, Jørgen Rosenkrantz havde ofte snakket om, at bygge en skole på selve slottet for unge magiske studerende, og for at både at ære ham og Brogg, indgik Holger et samarbejde med Broggs børn og arvinger og i efteråret 1627, startede Trylleskolen Brogg på Rosenholm slot.

Antallet af elever på skolen steg drastisk i løbet af ingen tid, og derfor blev der oprettet fem kollegier. Disse fik navnene:

Brynjulf: Blå. Sport og våben
Roar: Rød. Underholdning og musik
Oluf: Orange. Sprog og videnskab
Gunhild: Gul. Kunst og kreativitet
Gro: Grøn. Natur og dyr

For at denne skole ikke skulle blive destrueret ,som nogle af de forhåndenværende skoler, ville Holger sørge for, at netop denne skole skulle sikres forsvarligt. Han indgik derfor et forlig med en omvandrende elverkonge, der holdt til i Rosenkrantz-skoven. For at få et beskyttende skjold omkring skolen, som ville holde Trylleslottet skjult for mundanes nysgerrige blikke, men også jætter og andre uvedkommende, fik Elverkongen og hans vætter lov til at bosætte ́sig i skoven.

Elverkongen indvilligede og skolen har til den dag i dag, ikke været udsat for noget angreb og alverdens troldfolk, har trygt indskrevet deres børn på denne skole.

Speltillfällen

3. - 5. juni 2017, Rosenholm Slot, Djursland

Länkar

Hjemmeside: http://trylleslottet.dk/Skicka in rättelser om den här sidan