Alexandria

Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Välj språk:

dadeennbsv

Skyggen over Hirtsholm

System: Systemløst
Deltagare: 5-6 spelare

Av

✏️Jakob Klausen
✏️Bo Fahlberg Madsen

Beskrivning

Hirtsholm i Vendsyssel, beliggende ved østenden af den kalkklippe der ligger på Jyllands norvestpunkt, er en fiskerby i rivende udvikling. På blot 100 år er indbyggertallet næsten tidoblet, således at man i dag er oppe på over 1900 indbyggere. Beliggenheden ved Vesterhavet gav anledning til at man i 1843 byggede Danmarks største og kraftigste fyr, Hirtsholm fyr, med egen fyrmesterbolig, ligesom der også fandtes en redningsstation. Byen er opstået omkring fiskerihavnen, der blev bygget 1891-1929, mens færgehavnen er kommet til senere. Havnen blev i 1956 udvidet til på det tidspunkt at være iblandt Danmarks 21 største fiskerihavne. Ved kommunalreformen i 1970, blev Hjardemål, Fælhult og Loshult lagt sammen med kommunen, der officielt tog navnet Hirtsholm kommune, og som noget nyt begyndte man at kalde byen for Hirtsholm.
Hirtsholm er således både en by, et fyr, en redningsstation, et gammelt navn for en kalkklippe, samt navnet på en tidligere kommune ved Vesterhavet.

Så på den baggrund var der absolut ingen fra 1.z, der kunne gennemskue, hvorfor fanden de skulle på besøg i Hirtsholm. Gad vide, hvordan der er i provinsen? Ved de hvad biler er? Går de med sværd? Alt sammen sagt i spøg.
Men det skulle vise sig at blive blodig alvor – for der hænger en skygge over Hirtsholm.

Spelat på

TRoA Con (2011)


Skicka in rättelser om den här sidan