Alexandria

Om Alexandria
Skicka in rättelser
Kontakta oss

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Jost-spelet
Bloggflöden

Priser

In English

Integritetspolicy
Logga in:
Välj språk:

dadeennbsv

Om Metoden

Omslag till Om Metoden

(aka: Erkendelsesfilosofi)

System: Systemløst

Av

✏️Tine Kjær Nyeng
📰Morten Lund

Beskrivning

"Derpå undersøgte jeg omhyggeligt, hvad jeg var, og jeg så, at jeg kunne lade, som om jeg ingen krop havde, og som om der ingen verden eller intet sted fandtes, hvor jeg var, men at jeg alligevel ikke kunne lade, som om jeg ikke selv var til, tværtimod:

Netop af det, at jeg i min tanke tvivlede om sandheden af de andre ting, fulgte meget klart og meget sikkert, at jeg var til.

Hvis jeg derimod bare et øjeblik havde hørt op med at tænke, medens alt det andet, som jeg ene havde gjort mig en forestilling om, ene eksisterende, så ville jeg ikke have den mindste grund til at tro, at jeg havde været til.

Jeg forstod af alt dette, at jeg var en substans, hvis hele væsen eller natur kun består i at tænke, og som for at være til ikke behøver noget sted eller er afhængig af noget materielt.

Således er da dette jeg, det vil sige sjælen, ved hvilken jeg er det, som jeg er, helt forskellig fra legemet, ja selv om dette ikke var til, ville den ikke høre op med at være det, den er."

René Descartes: Om metoden, 1637

Spelat på

Krikkit Con VI: Laksen vender tilbage (2000)
Fastaval 2001 nats eventyr (2001)

Priser

Fastaval 2001 nats eventyr (2001)

Nominerad, Bedste Redigering

Trivia

Länkar

Scenariet til download på Krikkit Gamblers hjemmeside: http://www.krikkit.dk/projects/scenarios/ommetoden.htmlSkicka in rättelser om den här sidan