Alexandria

Om Alexandria
Skicka in rättelser
Kontakta oss

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Jost-spelet
Bloggflöden

Priser

In English

Integritetspolicy
Logga in:
Välj språk:

dadeennbsv

Hekse og politik

System: GURPS Discworld

Av

✏️Tina Manstrup Kruse

Beskrivning

.. er som whiskey og kærnemælk.
Det skal ikke blandes sammen...

”Ja, i ved jo hvorfor, i er kaldt herop. Vi har et par ting, der skal flyttes i Ank Morpork, og jeg regner med, at i som gode kolleger, vil hjælpe os”, Granny Weatherwax så rundt på de andre. Nanny Ogg tog ordet: ”Det er vores Jimmy, der skal flytte, og hans husvært. Det er fordi...” Grannys blik fik hendes talestrøm til at standse.

Magrat fik nervøse trækninger i kinderne, noget der er virkelig upassende for en heks efter Granny Weatherwax’ mening: ”Jamen er din Jimmy ikke i fængsel?”, spurgte hun. Nanny Ogg sendte hende et hårdt blik, : ”Jo, det er også derfor, at han skal flytte.” Agnes havde efterhånden hørt nok, og forstod at det måske ikkevar en helt almindelig flytning, de skulle hjælpe med. Hun så på Granny: ”Spyt så ud, hvad er det, du vil have os til og hvorfor?” Granny kunne ikke fordrage, når en mindre erfaren heks tiltalte hende på den måde: ”Det er egentligt meget simpelt”, sagde hun. ”Vi skal flytte Jimmy ud af fængslet, en mand, der hedder Hamsun, skal flytte ind et sted, og ham der bor der, skal flyttes”.

”Det lyder jo ikke som noget særligt”, indskød Magrat. ”Jeg vil da gerne hjælpe”.

Agnes tænkte 4 sekunder over det, og anede duer(1) i mosen: ”Hvad hedder ham, der skal flyttes, og hvor skal han flyttes hen?” ”Han hedder vist Patrician, og han skal flyttes derhen, hvor folk ikke kommer tilbage fra”, Nanny Ogg synes, de havde talt længe nok nu.

Magrat og Agnes stirrede på Nanny Ogg i vantro skræk. Ville hun virkelig myrde The Patrician, og mest af alt: HVORDAN???

I spiller 4 hekse, som vil have The Patrician(2) fjernet og kongen genindsat i Ank Morpork. Der er bare det lille problem, at hekse ikke må blande sig i politik, men som Nanny Ogg siger: ”Det er ikke politik, når det er for at redde vores Jimmy fra at vansmægte i fangehullet”. Granny Weatherwax er ikke enig i argumentet, men giver sig, fordi det er nemmere, end at høre på Nanny Ogg. Magrat er forfærdet over deres forehavende, det er jo imod reglementet, mens Agnes er ligeglad, hun kan bare ikke se, hvorfor hun skal blandes ind i det, hun er jo ikke heks, efter sin egen mening ihvertfald! Det er bare en skam, at Nanny Ogg mener noget andet.

(Footnotes)

1) Der lever ikke ugler i Lancre mere. De døde allesammen af lungebetændelse på grund af det kolde mosevand. Derfor er man i Lancre nødt til at bruge duer, men det er skam ikke mindre alvorligt af den grund.

2) The Patrician kan sammenlignes med... Ved nærmere eftertanke kan The Patrician ikke sammenlignes med nogen levende person. Der eksisterer ikke nogen, der er så ond, så intelligent, så organiseret, så velinformeret, så magtbegærlig, så skruppelløs, så nederdrægtig, så selvhøjtidelig og så farlig som The Patrician...måske med undtagelse af visse præsidenter.

Spelat på

DrageCon 6 (2007)


Skicka in rättelser om den här sidan