Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Det grå guld

System: LARP
Deltagare: 10-20 spelare

Av

✏️Martin Milter
✏️Danni Rune
✏️Ole Sørensen

Beskrivning

Et Morten Korch inspireret Live-scenarie med elementer fra de fleste danske lystspil og farcer.
Testversion 0,1.

Livet går sin vante gang i Flødelund hvor alt er fryd og gammen. Således burde det i hvert fald lyde, men virkeligheden er en ganske anden.

Faderen og ejeren af Pløregården er nemlig gået hen og blevet syg. Han er ikke længere i stand til at sørge for gården og familien. Og da sønnen Richard er bortrejst til Amerika, ser tingene sorte ud. Fruen på gården må nu overtage ledelsen og sammen med den skønne men uskyldige hushjælp Inge, forsøger hun at klare ærterne.

Men det er ikke kun faderens forkølelse, der dækker Pløregårdens skæbne i mørke skygger. Høsten er også slået fejl. Og for at det ikke skal være løgn, har den fæle vekseler Anton besluttet at de sidste 42 afdrag på Pløregården skal betales inden lørdag. Oven i det har den lumpne kjøbmand, Niels Kresten, set sig forelsket i den skønne men uskyldige hushjælp, Inge. Det ser ikke ud til, at han vil ændre mening og det til stor forfærdelse for fruen, som ved at hendes egen søn Richard har haft et kjært øje til Inge, da de begge var små.

Problemerne vil ingen ende tage og da fruen opdager, at faderen har investeret sparepengene i den fallitramte båthornsfabrik, bliver det for meget for hende. Hun sender et brev til sønnen Richard, der jo som bekendt er i Amerika. Mon han når at komme hjem i tide?

Heldigvis er der hjælp at hente hos naboerne. De to brødre Ferdinand og Poulsen fra henholdsvis benzintanken, slæbebåden, sporvognen og kolonihaven, står nemlig klar til at låne en hånd til den af nøden ramte familie.

Det er i aften at pengene skal falde. Det er også i aften at den lumpne Niels Kresten vil fri til Inge. Hen ad aftenen kommer pantefogden og tager det hele og båthornsfabrikken er ved at brase sammen. Men det er også i aften at Richard kommer hjem fra sin rejse og alt dette falder smukt sammen med greven fra Bakkeslottets årlige høstfest.

Hvis blot det hele kunne udskydes til dagen efter. Der er nemlig hestevæddeløb, og familiens blå hest Vagn vil helt sikker vinde og redde dagen og familiens tegnebog. Men sådan skal det ikke være.

Spelat på

Hyggecon - Vive la Résistance (2004)

Nämns i följande artiklar

HyggeOnklen 2004 Sida 3 26 (December 2004) Hareposten


Skicka in rättelser om den här sidan