Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Alle børn til Jerusalem

System: Storyteller System Dark Ages
Genre: Gyser, Intrige

Av

✏️Sara Hald

Beskrivning

Nogle hændelser er så forfærdelige, at mennesker bliver nødt til at digte dem om til eventyr, for at kunne tænke på dem. Med tiden fortrænges mindet om uhyrlighederne, og efter mange år er der kun eventyret tilbage. I nogle af disse historier aner man endnu en antydning af katastrofe, et fjernt ekko af ondskab så dyb, at man er ude af stand til at rumme det. En sådan historie er eventyret om rottefængeren fra Hamln.

Du har måske hørt fortællingen om byen, som var plaget af rotter? Og om rottefængeren som blev lovet en fyrstelig belønning for at lokke alle rotterne bort med sin magiske fløjte? Og om hvordan han, da han blev nægtet sin retmæssige betaling, fortryllede byens børn med sin fløjte og førte dem bort for evigt?

Sandheden er, at han slet ikke havde en magisk fløjte, han fortryllede børnene med intet andet end ord om uskyld og frelse. Og det var ikke bare Hamln, der var offer, det var stort set alle byer i Tyskland og en del i Frankrig. Han var faktisk ikke engang rottefænger, han var bare en dreng, Nicholas. Men det var ham, der førte an i den uhyrlighed, som var børnekorstoget 1212.

Spelat på

TRoA-Con - Heltemod & Håndtegn (2003)
Fastaval - Rollespilleren og samfundet (2003)


Skicka in rättelser om den här sidan