Om Alexandria
Hjälp oss: Att-göra
Skicka in rättelser

Sök efter spel
Etiketter
Alexandria i siffror

Platser
Kalender
Bloggflöden
Priser
Jost-spelet

Kontakta oss
Integritetspolicy
Logga in:
Language icon Välj språk:

dadeennbsv

Kun for børn

Omslag till Kun for børn

(aka: For Children Only)

Genre: Fastaval Junior
Deltagare: 1 SL, 4 spelare

Av

✏️Stefan Skriver Lægteskov
ArrangörStefan Skriver Lægteskov
📰Kristian Bach Petersen

Fastaval: Otto for folket (2023), Mariagerfjord Gymnasium, Hobro, Danmark

ArrangörStefan Skriver Lægteskov

Stockholm Scenario Festival (2023), Långholmens Folkhögskola, Stockholm, Sverige

ArrangörStefan Skriver Lægteskov

Ladda ned

PDF Scenario [danska] (1,5 MB)
PDF Scenario [engelska] (1,5 MB)

Beskrivning

At være barn er ikke det samme som at være forskånet for de svære ting i livet. Kun for børn er en samling af tre små scenarier, hvor man spiller nogle forskellige af livets store udfordringer, set fra børnehøjde.

Kun for børn er en samling af 3 scenarier fra Fastaval Junior. Hvert scenarie handler om en svær situation at stå i som barn og hvordan man håndterer den. Det er temaer som skilsmisse, døden for ens nærmeste og følelsen af at være forkert og uelsket. Det handler om at tage børns oplevelser seriøst og om ikke at forsøge at gemme livets tungere udfordringer væk fra dem. Du kommer til at spille fortællinger der har allegoriske elementer om socialrealistiske udfordringer i livet og pædagogiske spilmekanikker, såsom at klippe hækdyr ud og farvelægge tegninger. Hvert scenarie er relativt kort og med en fast fortælleramme, samt fysiske elementer såsom sakse og farver.

Følelsespil
Hækdyr
Svære valg

Spillertype: Hvis du er til at lege med emner som død, skilsmisse og følelsen af ikke at være elsket. Kan lide scenarier med små korte fortællinger sat i stramme rammer, og godt kan lide at blive udfordret med at være følelsesmæssigt tilstede i scener, uden voksentilværelsens mange forsvarsmekanismer. Så vil Kun for børn være noget for dig.

Spilledertype: Som spilleder kommer du til at have en rolle som historieoplæseren, den der sætter scener og også den der sidder med saksen, både i forhold til at klippe scener men også rent fysisk. Som spilleder handler det om at kunne sætte en rolig og seriøs stemning og give plads til at spille følelsesspil. Scenarierne har en ret begrænset læsebyrde.

An anthology of three short scenarios originally written for children aged 6-8 for Fastaval Junior.
Each scenario is magical social realism that deals with a difficult topic, like divorce, death or being unloved, seen through the eyes of a child.

Children's point of view - Social Realism - Tough themes

Spelat på

Fastaval: Otto for folket (2023)
Stockholm Scenario Festival (2023)

Priser

Fastaval: Otto for folket (2023)

Nominerad, Juryens Specialpris
Scenarieantologien består af tre korte, tankevækkende og sjove scenarier, som kan køres for både børn og deres voksne. At vi nu har tre Fastaval Junior scenarier på skrift, håber vi er kickstarten på en ny skriftlig tradition, så vi på fremtidens Alexandria kan hente scenarier til sommerhusturen, når de små poder skal indoktrineres.

A scenario anthology of three short and thought-provoking scenarios for kids and their grown-ups. We hope that the fact that we now have three scenarios from Fastaval Junior in writing can be the beginning of a new tradition. Hopefully the future will bring lots of scenarios on Alexandria ready to download and play with our kids.


Skicka in rättelser om den här sidan