Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Jumping Frog

Forside til Jumping Frog

Deltagere: 2-4 spillere

Af

DesignerLars Wagner Hansen
🎨Mike Ronald
📰Mike Ronald

Download

PDF Jumping Frog - rules [engelsk] (0,6 MB)

Foromtale

Hver spiller kontrollerer en frø, som spilleren forsøger at få sikkert over floden for at nå bunken af fluer, samtidig med at man forsøger at stoppe de andre spillere i at opnå det samme mål. Spillet spilles over 3 heats, og den der klare sig bedst sammenlagt vinder spillet.

Men hvorfor springer frøerne ikke bare i floden og svømmer over? Fordi floden har en stærk og uforudsigelig strøm, og det er aldrig lykkedes for nogen frø at svømme over floden. De er alle blevet skyllet tilbage til bredden fjernest fra fluerne.

Brættet er opbygget tilfældig i hvert spil, med 25 af 32 brikker på pladen. 5 af de resterende 7 brikker placeres af spillerne på brættet og skubber derved 5 nye brikker fri, samtidig med at de forsøger at hoppe deres frø frem over floden.

Man skal derfor forsøge at optimere sin egen vej over floden, samtidig med at man skal forsøge at forhindre de andre spilleres vej over floden. Point kan bruges til at give ens egen frø ekstra springkraft, og man skal derfor vurdere om det kan betale sig at ofre point for at tjene flere point senere.

FAKTA

Varighed inkl. regler: 1 time

Spillere: 2-4

Sprog: Sproguafhængigt

Kompleksitet: 2/5

Held eller Skill på en skala mellem Held (1) eller Skill-baseret (5): 3/5

Genre: Væddeløb / Racing

Mekanikker: Tile placement, Changing board

Om designeren: Lars Wagner Hansen er 49 år, og har spillet spil hele sit liv, og har altid ændret, tilføjet og lavet nyt til sine spil. Dette er det første brætspil som er fuldstændigt selvkomponeret. Når Lars ikke spiller arbejder han med drift af IT-systemer.

Spillet på

Fastaval (2016)
Viking-Con 35 (2016)
Brætspilsfestival (2017)
Viking-Con 36 (2017)
Aarhus Brætspilsfestival (2020)

Priser

Fastaval (2016)

Nomineret, Bedste Brætspil [+]

Trivia

LinksIndsend rettelser for denne side