Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

And then the sky turned dark

Forside til And then the sky turned dark

Deltagere: 4-8 spillere, skal være et lige antal.

Af

DesignerMartin Bødker Enghoff

Foromtale

Livet var godt i den lille landsby. Og så blev himlen mørk. Dette er to spil i ét hvor hvert hold på to spillere er en familie der kæmper for overlevelse. Vær helten eller den hårdtarbejdende familie. Overlev sammen.

Dette er et spil der handler om en landsbys overlevelse efter en stor katastrofe. Én spiller fra hvert hold spiller et worker placement spil om en hårdtarbejdende familie, der forsøger at skaffe mad nok til at overleve og bygge våben til at forsvare sig, alt imens de kæmper for at holde håbet oppe. Den anden spiller fra hvert hold spiller et heroisk medlem af familien, der i et kortspil kæmper for at holde vilde dyr og desperate mennesker væk fra hendes familie.

De to spil påvirker hinanden – helten kan ikke kæmpe uden de våben som familien producerer og hver gang helten fejler, er der konsekvenser for familien i byen – en bjørn der slipper forbi kan æde familiens ko, og en desertør sårer måske et af familiemedlemmerne, så hun ikke kan arbejde.

Fælles for begge spil er det at tingene uundgåeligt vil gå ned ad bakke. Ressourcer forfalder i landsbyen, der er ikke mad nok og fjender vil uvægerligt slippe igennem forsvarsværkerne. Det gælder om at være den familie der bedst bevarer håbet gennem katastrofen.

Spillet på

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Priser

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Nomineret, Bedste Brætspil
I landsbyen er maden sparsom og ulykkerne kommer væltende. Alligevel må hver familie forsøge at få lavet våben, så deres personlige helt kan slå tyveknægte, bjørne og andre fjendtlige dyr ihjel, inden de angriber familien og ødelægger håbet om overlevelse.

And then the Sky turned Dark nomineres for den innovative idé, med to separate men indbyrdes afhængige spil. Spillene taler til to forskellige spillertyper, som begge skal træffe en række valg (og fravalg), der får konsekvenser, og er med til at sætte en dyster stemning.

”Hvor kom den ulv fra? Alt håb er ude!”


In the village food is scarce and accidents are coming in droves. Still, each family tries to get weapons made, so their personal hero can beat bandits, bears and other hostile animals to death before they attack the family and destroy all hope of survival.

And then the Sky Turned Dark is nominated for its innovative idea, with two separate but interdependent games. The games cater to two different types of players, both of which must make choices, which will have consequences, and which help to set a somber mood.

"Where did the wolf come from? All hope is lost! "

Trivia

LinksIndsend rettelser for denne side