Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Augustas skygge

Forside til Augustas skygge

(AKA: Augusta's Shadow)

Genre: Drama, Fantasy
Deltagere: 1 GM, 5 spillere

Af

✏️Kristoffer Rudkjær
🎨Johanne Sorgenfri Ottosen
📰Magnus Udbjørg

Download

PDF Scenariet [dansk] (0,7 MB)
PDF Spilpersoner [dansk] (12,6 MB)
PDF Hjælpeark [dansk] (0,2 MB)
PDF Pile [dansk] (0,8 MB)

Foromtale

Det hele startede så rent og enkelt. Ungdommens arrogance. Vi brugte ord som uberegnelig, sadistisk og farlig, men det vi mente var: Ond. Hun var ond, og vi skulle frelse hele imperiet fra vores onde Kejserinde. Vi ønskede brændende at være deres helte. Men borgerkrige skaber få helte og mange ar. Det startede ellers så godt. Det endte skidt. En brændende flåde, døde frænder, bristede drømme. Det er længe siden. Jeg troede egentligt, at vi var blevet glemt. Vores masker var så gode, at vi næsten selv begyndte at tro dem. Jeg troede, at ingen ville komme efter en flok grånende kvinder. Jeg tog fejl.

For sytten år siden forrådte spilpersonerne Kejserinden, var med til at starte et oprør og førte an i en brutal borgerkrig. De endte med at tabe, svigte sagen og deres frænder, flygte og gå under jorden. Nu er de fundet. Om under et døgn kommer Kejserindens agenter for at tage deres liv. De er nødt til at kæmpe. De er nødt til at gøre forsøget, også selv om det vil rippe op i alle de gamle sår.

En historie om venskab, fortidens synder og svære valg sat i en fantasyverden med svævende øer, mægtige luftskibe, klingende kårer, rygende pistoler, magiske vindsangere og et matriarkalsk imperium, hvor mænd betragtes som det svage køn.

Et scenarie med fire kvinder og en mand, der undervejs genopdager sig selv og alle fortidens dilemmaer og knuste drømme. Man spiller både rollerne i en yngre og en ældre udgave, og spillernes valg og fravalg i fortiden påvirker deres karakterer i nutiden.

Spillet på

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Priser

Fastaval - Dia de los Fastos (2015)

Vinder, Bedste Roller
Fire kårdesvingende kvinder og en mand med mystiske kræfter er fanget mellem fortidens tunge valg og muligheden for at sone dem i nutiden. Rollerne er sympatiske og nuancerede, og spillerne får chancen for at udforske og udvikle dem i spændingsfeltet mellem hvem de var, og hvem de er blevet.
Nomineret, Bedste Formidling
En fantasyverden, et spilsystem og to fortællelag præsenteres på kort plads og efterlader læseren fuldt klædt på til at afvikle scenariet, mens formidlingen stiller skarpt på rollernes udvikling gennem kompasnåle og velvalgte illustrationer.
Nomineret, Bedste Virkemidler
De fallerede helte genopdager sig selv gennem et kompas, der belønner udvikling af rollen med flere evner i scenariets nådesløse kampsystem, hvilket kræver store ofre og holder spillerne på tæerne, når den sidste sten trækkes, og oprøret mod Augusta afgøres.
Nomineret, Bedste Fortælling
En episk fortælling om ære, svigt og sammenhold udspilles i både fortid og nutid i en verden med svævende øer og flyvende skibe. Rollerne får muligheden for at rette op på deres fejl og endelig fuldføre det oprør, der vil styrte Augusta ned i afgrunden én gang for alle.
Nomineret, Bedste Scenarie
System, fortælling og roller spiller forbilledligt sammen, og den fascinerende verden blæser spillerne omkuld. Der er både hæsblæsende action og intenst drama i et bredt scenarie, der både giver spillerne det de vil have, og det de har brug for.
Nomineret, Deltagernes Pris (Delt andenplads)

TriviaIndsend rettelser for denne side